اقتصادی 12:07 - 29 مهر 1400
شبکه نیروی قزاقستان در پی کمبود نیرو، سهمیه‌بندی برق بزرگترین مصرف کنندگان را آغاز کرده و احتمالا مزارع استخراج رمزارز را هدف می‌گیرد.

سهمیه‌بندی برق برای ماینرهای رمزارز در قزاقستان

به گزارش ایسنا، قزاقستان برای دنبال کردن یک سیاست استوار در قبال رمزارزها و استخراج رمزارزها به سختی تلاش می‌کند. سه سال پیش بانک ملی قزاقستان خواستار ممنوعیت تجارت رمزارزها و استخراج آنها شد. سپس در سال ۲۰۲۰ پارلمان قانونی را تصویب کرد که استخراج رمزارزها را قانونی کرد و شرایط مساعدی برای فعالیت این صنعت فراهم کرد. این لایحه مفهوم دارایی دیجیتالی را معرفی کرد و زمینه را برای تشکیل صرافیهای مجاز رمزارز فراهم کرد. این قانون همچنین نرخهایی را برای دریافت مالیات از استخراج کنندگان رمزارزها تعیین کرد و اکنون تعرفه برق جدید بالاتر از ژانویه آینده اجرایی می‌شود.

وزیر توسعه دیجیتالی قزاقستان اندکی پس از تصویب این لایحه در یک نشست دولت گفت: ۱۴ مزرعه رمزارز فعالیت در قزاقستان را با سرمایه بالغ بر ۱۸۸ میلیون دلار آغاز کردند. تا سال ۲۰۲۵ سرمایه گذاریهای استخراج رمزارز به ۱.۲ میلیارد دلار می‌رسد.

چین تابستان امسال استفاده و استخراج رمزارز در این کشور را ممنوع کرد. بسیاری از استخراج کنندگان فعالیتهایشان را آن سوی مرز به قزاقستان بردند و این کشور را به دومین استخراج کننده بزرگ رمزارز در جهان تبدیل کردند. طبق اطلاعات گردآوری شده از سوی دانشگاه کمبریج، سهم قزاقستان از استخراج جهانی رمزارزها از ۱.۴ درصد در سپتامبر سال ۲۰۱۹ به بیش از ۱۸ درصد رسیده است.

انجمن صنعت بلاک چین و دیتاسنتر برآورد کرده که ۲۵۰ هزار دستگاه ماینر در قزاقستان وجود دارند. این رایانه‌ها به میزان زیادی برق نیاز دارند.

مغضوم میرزا قلی‌یف، وزیر انرژی قزاقستان ۳۰ سپتامبر گفت: ما شاهد آن بوده‌ایم که مصرف برق کشور در مدت یک سال هفت درصد افزایش یافته که افزایش بسیار بزرگی است. مصرف معمولا حدود دو درصد در سال افزایش پیدا می‌کند. وی این افزایش تقاضا را به استخراج رمزارز مربوط دانست و به دولت پیشنهاد کرد عرضه برق برای هر مزرعه رمزارز به یک مگاوات و برای کل این صنعت به ۱۰۰ مگاوات محدود شود.

این پیشنهاد انتقادهای شدید استخراج کنندگان رمزارزها را برانگیخت. انجمن صنعت بلاک چین و دیتاسنتر خواستار مقابله دولت با ماینرهای غیرمجاز به جای محدود کردن شرکتهایی شد که مالیات پرداخت می‌کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت KEGOC که اپراتور شبکه ملی قزاقستان است، پس از این که سه نیروگاه زغال سوز تعطیل شدند، در ۱۵ اکتبر سهمیه بندی برق را اعلام کرد. این شرکت مستقیما ماینرها را مقصر ندانست اما از زبان مشابه وزیر انرژی استفاده و اعلام کرد برق برای مصرف کنندگان بزرگ محدود می‌شود.

انتهای پیام


11282251
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی گفت:نقشه راهی که بین ایران و پاکستان تفاهم شد ظرفیت تجارت دو کشور را از سه میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بررسی‌ها حاکی از آن است که طی روز‌های اخیر قیمت محصولات پروتئینی با نوساناتی در بازار رو‌به‌رو شده است که بنابر وعده مسئولان وزارت جهاد انتظار می‌رود آرامش به بازار بازگردد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان هواشناسی اعلام‌کرد: امروز (چهارشنبه) در مناطقی از اردبیل و گیلان بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد پیش بینی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس کشاورزی از کاهش قیمت میوه در بازار خبر داد و گفت: با افزایش عرضه از ۱۵ مهرماه پیش بینی می شود که قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر کاهش یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کمبود نهاده دامی در سامانه بازارگاه، گرمای هوا، افزایش تلفات و عرضه مرغ قبل از رسیدن به وزن مطلوب را از علل نوسانات قیمت مرغ در بازار اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: تکمیل نشدن اطلاعات و افزایش میزان سوداگری از مهم ترین موانع در حوزه عدم اتصال سامانه املاک واسکان به بانک مرکزی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که بسیاری از کارشناسان برای رونق بازار مسکن طرح مسکن استیجاری را حائز اهمیت می‌دانند، اما هنوز بعد از گذشت چندین ماه این طرح اجرایی نشده و همین امر خود باعث تشدید مشکلات مستاجران شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت: بنکداری‌ها، برنج ایرانی با قیمت ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار تومان عرضه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت: بنکداری‌ها، برنج ایرانی با قیمت ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار تومان عرضه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و افغانستان محور روز دوم سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به افغانستان بود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است