اقتصادی 17:07 - 02 تیر 1401
معاون وزیر نیرو گفت: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.

معاون وزیر نیرو:‌ پیگیر تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده هیرمند هستیم

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری مدیریت منابع آب، محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین اجلاس کمیته مشترک کمیساران آب هیرمند طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ خردادماه امسال در تهران، از پیگیری جدی وزارت نیرو برای تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ هیرمند خبر داد.

جوانبخت با تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به معاهدات بین المللی تصریح کرد: امیدواریم هیات افغان پیام صریح جمهوری اسلامی ایران را مبنی برلزوم پایبندی به معاهده ۱۳۵۱ میان دوکشور به حاکمان خود برساند و نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کند‌.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در سال آبی جاری کمتر از ۴ میلیون متر مکعب آب از حقابه ۸۲۰ میلیون متر مکعبی مندرج در معاهده هیرمند وارد ایران شده است، گفت: در اجلاس برگزار شده به مدت سه روز، هیأت ایرانی درخواست کرد برای تدقیق آمار و ارقام ارائه شده از سوی طرف افغان درخصوص وضعیت سال آبی جاری و میزان حقابه کشورمان، از ایستگاه اندازه‌گیری بالا دست سد کجکی بر اساس ساز و کار پیش‌بینی شده در معاهده ۱۳۵۱، بازدید کند که این امکان تاکنون در اختیار ما قرار داده نشده است.

معاون وزیر در امور آب و آبفا در ادامه گفت: مشکل تأمین حقآبه ایران از فروردین‌ماه سال گذشته که سد انحرافی کمال‌خان در ۷۰ کیلومتری مرز جمهوری اسلامی ایران بر روی بستر اصلی رودخانه هیرمند در ولایت نیمروز به بهره‌برداری رسیده، شدت گرفته است.

وی افزود: طرف افغان حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب جریان آب رود هیرمند را که در صورت نبودن سد کمال‌خان به صورت طبیعی و تاریخی به سمت هامون‌ها و منطقه سیستان جریان می‌یافت و حقابه شرب و کشاورزی منطقه سیستان نیز از آن تأمین می‌شد، به سمت شوره‌زار گودرزه منحرف و آن را به شورابه تبدیل کرده که مورد اعتراض ما قرار گرفت.

جوانبخت سپس گفت: این اقدام طرف افغان باعث محرومیت ایران از دریافت حقآبه قانونی خود و همچنین خشک شدن تالاب‌های بین المللی هامون و بروز تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شدید در منطقه شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پایان با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل تعهدات قانونی طرف افغان، اظهار کرد: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.


11602890
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برق ۱۰ مشترک ملی و استانی شهر تهران به دلیل عدم رعایت الزامات صرفه جویی انرژی و ساعات جدید ابلاغی، قطع شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی اسامی یک‌هزار و ۱۸۳ دریافت کننده ارز ترجیحی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان آذرماه را به تفکیک گروه کالایی و نام شرکت‌های دریافت‌کننده منتشر کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن قیمت منطقی هر شانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۲۲۵ تا ۲۲۷ هزارتومان اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با ابلاغ نرخ مصوب لبنیات در هفته جاری، وزارت جهاد کشاورزی از طرح تشدید نظارت بر بازار لبنیات برای کالا‌های تنظیم بازاری و غیرتنظیم بازاری خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طی ۸ ماه امسال ۱۳۷ هزار و ۷۰۱ میلیارد ریال تسهیلات مشارکت مدنی ساخت مسکن پرداخت شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» طی ۸ ماه امسال ۱۳۷ هزار و ۷۰۱ میلیارد ریال تسهیلات مشارکت مدنی ساخت مسکن پرداخت شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس انرژی گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون بخاری فرسوده در کشور  وجود دارد که باید برنامه ریزی لازم برای اسقاط این بخاری‌ها باید در دستور کار قرار گیرد چراکه اجرای این طرح خود نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت تامین انرژی و کاهش هدر رفت دار...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه اجرایی فرآیند جایگزینی چک‌های رمزدار با چک‌های تضمین‌شده و حذف چک‌های رمزدار از مبادلات چک به شبکه بانکی ابلاغ شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: بر اساس تماس تلفنی وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران با طرف متناظر آذربایجانی و اعزام دو هیأت از تهران و باکو به مرز آستارا، تفاهم در خصو...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه‌آهن گسترش قطار‌های حومه‌ای را یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای کاهش ترافیک و تصادفات جاده‌ای، بهینه‌سازی مصرف سوخت و پاسخ‌گویی به تقاضای روزافزون مردم در سفر‌های کوتاه دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است