اقتصادی 17:07 - 02 تیر 1401
معاون وزیر نیرو گفت: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.

معاون وزیر نیرو:‌ پیگیر تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده هیرمند هستیم

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری مدیریت منابع آب، محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین اجلاس کمیته مشترک کمیساران آب هیرمند طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ خردادماه امسال در تهران، از پیگیری جدی وزارت نیرو برای تحویل حقابه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ هیرمند خبر داد.

جوانبخت با تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به معاهدات بین المللی تصریح کرد: امیدواریم هیات افغان پیام صریح جمهوری اسلامی ایران را مبنی برلزوم پایبندی به معاهده ۱۳۵۱ میان دوکشور به حاکمان خود برساند و نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام کند‌.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در سال آبی جاری کمتر از ۴ میلیون متر مکعب آب از حقابه ۸۲۰ میلیون متر مکعبی مندرج در معاهده هیرمند وارد ایران شده است، گفت: در اجلاس برگزار شده به مدت سه روز، هیأت ایرانی درخواست کرد برای تدقیق آمار و ارقام ارائه شده از سوی طرف افغان درخصوص وضعیت سال آبی جاری و میزان حقابه کشورمان، از ایستگاه اندازه‌گیری بالا دست سد کجکی بر اساس ساز و کار پیش‌بینی شده در معاهده ۱۳۵۱، بازدید کند که این امکان تاکنون در اختیار ما قرار داده نشده است.

معاون وزیر در امور آب و آبفا در ادامه گفت: مشکل تأمین حقآبه ایران از فروردین‌ماه سال گذشته که سد انحرافی کمال‌خان در ۷۰ کیلومتری مرز جمهوری اسلامی ایران بر روی بستر اصلی رودخانه هیرمند در ولایت نیمروز به بهره‌برداری رسیده، شدت گرفته است.

وی افزود: طرف افغان حدود ۹۵۰ میلیون متر مکعب جریان آب رود هیرمند را که در صورت نبودن سد کمال‌خان به صورت طبیعی و تاریخی به سمت هامون‌ها و منطقه سیستان جریان می‌یافت و حقابه شرب و کشاورزی منطقه سیستان نیز از آن تأمین می‌شد، به سمت شوره‌زار گودرزه منحرف و آن را به شورابه تبدیل کرده که مورد اعتراض ما قرار گرفت.

جوانبخت سپس گفت: این اقدام طرف افغان باعث محرومیت ایران از دریافت حقآبه قانونی خود و همچنین خشک شدن تالاب‌های بین المللی هامون و بروز تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شدید در منطقه شده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پایان با ابراز امیدواری نسبت به اجرای کامل تعهدات قانونی طرف افغان، اظهار کرد: با توجه به‌ روابط دوستانه دو کشور ایران و افعانستان و حمایت‌ها و کمک‌های همه‌جانبه دولت و ملت ایران از همسایه افغان، انتظار داریم طرف افغان با ابلاغ پیام جلسه به مسئولان بالاتر، اقدام لازم را برای تحویل حقابه قانونی ایران در هیرمند، انجام دهد.


11602890
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حذف ارز ترجیحی یک تصمیم مهم و چالش‌برانگیز است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و اجرای مناسب دارد تا در صورت اجرای آن کمترین شوک بر معیشت و سفره مردم وارد شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در بسیاری از نقاط کشور از جمله نواحی شمال گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب در بیشتر مناطق کشور افزایش دما پیش‌بینی می‌شود، اما از فردا جمعه در شمال‌غرب و غرب و روز شنبه در شمال شرق، سواحل خزر، نواحی مرکزی و جنوب‌غرب کاهش دما رخ خواهد داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نشست مسئولان اتاق اصناف کشور و امنای بازار با سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای ملی زعفران گفت: علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، آمار تولید زعفران اعلام نشده، اما گزارش کشاورزان حاکی از کاهش ۲۰ تا ۶۰ درصدی تولید است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه صنعت بیمه به پوست‌اندازی نیاز مبرم دارد گفت: هر جا می‌رویم به مقاومت در برابر تغییر و نوآوری متهم می‌شویم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس انرژی گفت: طبق بررسی‌های کارشناسی هدررفت سالانه انرژی ناشی از عملکرد بخاری‌های غیراستاندارد به بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی می‌رسد، رقمی که در صورت صرفه‌جویی می‌تواند نیاز چندین استان سردسیر را در طول فصل زمستان تأمین کند.   ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به نگرانی‌های موجود در لایحه بودجه گفت: نخست اینکه باتوجه به افزایش قیمت‌ها رقم ۸.۸ میلیارد دلار پاسخگوی نیاز مردم در سال آینده نباشد و دوم اینکه حذف ارز ترجیحی موجب افزایش تورم و کوچک‌تر شدن سفره مردم شود....
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: با توجه به مشکلات تامین نهاده، بازار گوشت قرمز و دام زنده تعریفی ندارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت گاز استان تهران از افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در پایتخت خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است