اجتماعی 00:52 - 25 شهریور 1403
ایمانی روانشناس گفت: بحث حمایت‌های عاطفی، روحی روانی، مالی، عشق ورزیدن، مهربانی کردن و توجه کردن به این افراد است که کمک می‌کند شناخت بهتر و درست تری داشته باشیم.

پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بزرگترین مخزن تجربه و ارزش‌های مشترک زندگی

محمدرضا ایمانی روانشناس درباره برخورد با سالمندان گفت: ما بزرگترین مخزن تجربه و ارزش‌های مشترک زندگی و گنجینه بزرگ در زندگی مان که از آن برخوردار هستیم پدربزرگ و مادر بزرگ‌ها هستند. برای اینکه ارتباط نسلی خوبی بین نوه‌ها و پدر بزرگ‌ها و خود ما رابط بین نسلی بهترین روش این است که نیاز‌ها و خواسته‌های پدر بزرگ و مادر بزرگ‌ها را و افرادی که در این بین سن بالایی دارند بشناسیم و بدانیم که با چه مفاهیم و موضوعاتی مواجه هستیم.

وی افزود: مسئله و پدیده‌ای که خیلی اهمیت دارد به آن توجه کنیم بحث امید بخشی به زندگی یا افزایش امید به زندگی در افرادی که سن بالایی دارند و سالخوردگی دارند و در یک وضعیت روحی و جسمی خاصی زندگی می‌کنند اگر به درستی آن را درک کنیم می‌توانیم متناسب با آنها رفتار‌های درست و سازنده‌ای را از خودمان بروز بدهیم.

 ایمانی توضیح داد: اگر بخواهیم به این نیاز‌ها توجه کنیم بحث حمایت‌های عاطفی، روحی روانی، مالی، عشق ورزیدن، مهربانی کردن و توجه کردن به این افراد است که کمک می‌کند شناخت بهتر و درست تری داشته باشیم. یک‌مسئله‌ای که در دوران سالمندی خیلی آزار دهنده و مشکل ساز است بحث سلامت فیزیولوژیک یا سلامت جسمی عزیزان است که نیاز به مراقبت، پرستاری، همراهی در مراجعه به پزشک، مصرف دارو، در بحث‌های خود مراقبتی دارند همچنین در واکنش‌های متفاوتی مثل شکستگی ها، آلزایمر، ترس و اضطراب نیاز به کمک دارند.

وی ادامه داد: وقتی این عزیزان مورد توجه قرار نمی‌گیرند به آنها توجه نمیکنیم و عشق نمی‌ورزیم خود به خود آسیب‌های بیشتری را متحمل خواهیم شد یکی از این آسیب‌ها احساس تنهایی و احساس عمیق ترس است و جا‌هایی با عنوان پدیده یا سندروم آشیانه خالی مواجه هستیم و یک زمانی در این خانواده چند بچه کنار هم زندگی می‌کردند بزرگ می‌شدند و یک خانواده به تمام معنا وجود داشت، اما حالا این خانواده هیچکدام از بچه‌ها و نوه‌ها نیستند و یکی از زوجین هم اگر به رحمت خدا رفته باشند آن فرد به تنهایی در یک شرایط سختی قرار می‌گیرد که نیاز به مراقب‌های بیشتر دارد.

دکتر ایمانی بیان کرد: همانطور که بچه‌ها و کودکانمان نیاز به مراقبت دارند این افراد نیز به مراقبت‌های متفاوت و متمایزی با خصوصیاتی که از آنها سراغ داریم. حضور مرتب داشته باشیم، به آنها اطمینان خاطر بدهیم که ما در کنار آنها هستیم و به شما سر می‌زنیم حتی اگر خود فرد نیاز نداشته باشد، اما این اطمینان خاطر را به او بدهیم که ما هستیم و بهترین عملکرد این است که با رفتار خودمان این موضوع را نشان دهیم.این روانشناس با اشاره به حضور بزرگتر‌ها در مهمانی‌ها تصریح کرد:تماس‌های مکرر داشته باشیم و در ساعات مشخصی در روز با آنها صحبت کنیم همچنین در مسافرت و مهمانی‌ها که داریم این عزیزان را در کنار خودمان داشته باشیم تا به آنها خوش بگذرد به خصوص در این مراسم‌ها با نوه‌ها ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند و ارتباط بین نسلی شکل می‌گیرد.

وی افزود: در ما ایرانیان حفظ ارزش ها، آیین ها، سنت ها، باورهایمان است، زمانی که ما این عزیزان را نداشته باشیم خودمان را از آنها و این عزیزان را از خودمان محروم کنیم بخشی از این ارزش‌های مشترک معنوی در جامعه خودمان از بین بردیم و همه از آن آسیب خواهیم دید. ارتباط این عزیزان با هم‌سن و سال‌های خودشان است کسانی که حرف و دغدغه مشترک با آنها دارند این ارتباط اگر مداوم برقرار باشد کمک می‌کند آنها حال و هوای بهتری داشته باشند و موضوعات خودشان را به صورت همدلانه با دوستان خودشان تقسیم کنند.

ایمانی اظهار کرد:موضوع دیگری که در بحث سالمندان مهم است آشنایی این عزیزان با تکنولوژی جدید است، ما می‌دانیم اپلیکشن‌های مراقبتی برای سالمندان شکل گرفته تا آنها در مواقع خاص احساس خطر افتادگی، سوختگی یا هر پدیده‌ای که اتفاق نی افتد بع سرعت می‌توانند عزیزان خودشان را مطلع کنند و آنها به کمکشان بیایند.

وی ادامه داد: بحث امن سازی خانه هم یکی دیگر از نکات مهم است، مثلا خود بالکن، پله ها، وسایل تیز را امن کنیم همچنین فراموشی بعضی وسایل خانه که باید با نشانه گذاری به آنها کمک کنیم.

دکتر ایمانی خاطر نشان کرد:مدیریت‌های کار‌های شخصی مثل حمام رفتن، شستن لباس‌ها هم حایز اهمیت است همچنین آشپزی گروهی، باز‌های گروهی یا برنامه‌های مثل پیاده روی، مرور آلبوم‌های خاطرات باعث می‌شود در آنها ایجاد شور و نشاط شود و امید در آنها وجود داشته باشد.

خبرنگار:الهام قبادی

 
 

12092674
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده کل فراجا در بازدید از ایست و بازرسی‌ها، ضمن قدردانی از تلاش شبانه‌روزی مأموران انتظامی، تأکید کرد که امنیت مردم، نتیجه‌ بیداری‌ها و خستگی‌ناپذیری نیروهای پلیس است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران، راه‌های همراهی مردم نیکوکار در اجرای طرح‌های اطعام و احسان حسینی و همچنین پویش «به عشق حسین (ع)» برای حمایت از نیازمندان در ایام محرم و صفر را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضائیه در مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار گفت: خون شهدا نماد وحدت داخلی و رسوایی رژیم صهیونیستی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور گفت: ایران اسلامی امروز در برابر جهان کفر ایستاده و با پیروزی در جنگی نابرابر، همچنان به پیشرفت‌های خود ادامه می‌دهد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پیش‌نویس اصلاحی دستورالعمل اداری حوادث ناشی از کار با هدف صیانت از سلامت نیروی کار توسط مدیران وزارت کار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» توجه به کودکان کم‌توان ذهنی در شرایط بحرانی بسیار مهم است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ️سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست منطقه ۱۸ شهرداری تهران از تسری آموزش تفکیک پسماند و پویش نگهداشت شهر در هیئات مذهبی هم‌زمان با ایام ماه محرم خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مجلس شبیه‌خوانی «شبیه نور» با مشارکت خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و خانه هنرمندان ایران در محوطه خانه هنرمندان برگزار می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه جنگ ۱۲ روزه دستاورد‌های بی شماری برای ما داشت، گفت: یکی از این دستاورد‌ها، نشان دادن توان نظامی بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر ارتباطات مترو از سرویس‌دهی رایگان مترو در خطوط یک و سه، برای شرکت‌کنندگان در مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار، از ساعت ۱۷ امروز خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است