فرهنگی‌هنری 07:00 - 08 فروردین 1404
یک منتقد سینما معتقد است به جای ساخت فیلم‌های سینمایی از شهدا بهتر است مستند ساخته شود.

چرا فیلم‌های بیوگرافی جنگی بدون استقبال مخاطب می‌مانند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور -  فیلم سینمایی «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیه‌کنندگی آرش زینال خیری است که برای نخستین بار در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر پیش روی مخاطبان به نمایش درآمد و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.  

«پیشمرگ» برشی از زندگی سعید قهاری سعید یک نظامی ایرانی  است و یکی از عملیات‌های مهم و پیچیده امنیتی را در سال ۱۳۷۲ را روایت می‌کند.

مصطفی فرجی منتقد سینما درباره این فیلم ینمایی بیان کرد: فیلم سینمایی پیشمرگ یک فیلم بیوگرافی و جنگی است که برای نخستین بار در ۱۹ بهمن ماه امسال درخانه جشنواره فیلم فجر یعنی برج میلاد پیش روی علاقه‌مندان به نمایش در آمد. پیشمرگ سومین فیلم علی غفاری بعداز فیلم‌های استرداد و تک تیرانداز است و معتقدم  فیلم سینمایی پیشمرگ نسبت به دو فیلم قبلی بسیار ضعیف بود؛ چراکه ما به هرحال در کشورمان از این قهرمان‌ها زیاد داریم، ولی ساخت یک اثر سینمایی با مضمون فداکاری و ایثارگری  برای نسل حاضر و آینده مفید است. شهید سعید قهاری هم یکی از قهرمانان کشور بود که در کنار شهید چمران، شهید احمد متوسلیان و شهید احمدکاظمی قرار داشت که برای این عزیزان هم اثر سینمایی ساخته شد.

وی ادامه داد: فیلم سینمایی «پیشمرگ» توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ستخته شد که چنین آثاری بیشتر با حمایت سازمان سینمایی اوج، بنیاد فرهنگی هنری روایت فتح و گاهی حوزه هنری همراه می‌شوند که این ارگان‌ها از بودجه دولت در جهت ساخت این فیلم‌های بیوگرافی استفاده می‌کنند؛ لذا ما قهرمان در کشور کم نداریم و اگر قرار باشد از بودجه دولتی برای ساخت زندگینامه یا بخشی از فعالیت‌های  این عزیزان استفاده کنیم و فیلمی بسازیم که گیشه نداشته باشد و با برگشت هزینه همراه نباشد و تنها در سالگرد این عزیزان آثار تولیدی پخش شود، در نتیجه بودجه صرف شده از جیب دولت رفته و این فیلم‌ها در آرشیو باقی می‌مانند.

فرجی بیان کرد: بنظرم بهتر است چنین آثاری به صورت مستند ساخته شوند و مصاحبه این مستند‌های ساخته شده با همرزمان و خانواده محترم شهید مورد نظر صورت بگیرد و این همه هزینه کلان بابت ساخت فیلم سینمایی پرهزینه نشود که با فروش نسبتا خوبی هم همراه نیستند. با هزینه یک فیلم سینمایی می‌توان صد‌ها مستند فاخر و باارزش از شهدا ساخت؛ چون ما قهرمان زیاد داریم و برای ساخت بخشی از زندگی آنها مستند کافی است تا سینمایی که تماشاچی هم از آن استقبال نکند، زیرا اینگونه فیلم‌ها کلیشه‌ای و تکرای شده است.


12171331
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال شیش ماهه به کارگردانی مهران مدیری و با حضور جواد رضویان وارد مرحله نهایی تدوین شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل جدید فعالیت‌های نمایشی مجموعه تئاتر شهر با اجرای هفت نمایش در تالار‌های اصلی، چهارسو، قشقایی، سایه و کارگاه نمایش آغاز می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، روز مادر و بزرگداشت مقام زن، شبکه سه سیما با تولید و پخش ویژه‌برنامه‌ای فاخر در قالب برنامه «سه به بعد» به تجلیل از بانوان ورزشکار و مادران آنان می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل دوم از برنامه آرشیوی «هنر دوبله» که به بررسی تاریخ و چالش‌های صنعت دوبله در ایران می‌پردازد، از شبکه تهران پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی صدا و سیما «نخستین همایش زبان و رسانه» را با محوریت کارکرد‌های زبان فارسی در رسانه ملی، برگزار می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پژمان بازغی بازیگر سینما در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به دلایل شخصی و کاری از سمت ریاست انجمن بازیگران کناره‌گیری کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد ملی «ایران جان، گلستان ایران» از ۱۵ تا ۲۱ آذر با شعار «نگارستان ایران، سرزمین برادری» برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ۲۰ مستند نیمه‌بلند ایرانی در بخش مسابقه ملی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» روی پرده می‌روند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اصغر نصیری کارگردان، تدوینگر و تهیه‌کننده سینما که به دلیل مشکلات تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بود، درگذشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آلفرد یعقوب‌زاده هنرمند عکاس و داور عکس جشنواره جهانی فیلم فجر درباره حضور خود در ایران و داوری جشنواره جهانی سخن گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است