بین‌الملل 16:05 - 05 مهر 1401

نشتی مرموز در خط لوله نورداستریم؛ چه کسی منفعت می‌برد؟

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از اعلام بروز نشتی در خط لوله نورداستریم یک از دو نقطه، کشورهای اروپایی بلافاصله برای تحقیقات درباره این نشتی مرموز، گوی سبقت را از یکدیگر ربودند و حالا به گفته یکی از منابع امنیتی اروپا، نشانه‌هایی مبنی بر عمدی بودن خسارت وارد شده به این خط لوله مشاهده شده است.

پیش از این کارشناسان و همچنین روسیه به عنوان پیمانکار این خط لوله، که مسیر اصلی انتقال گاز مسکو به اروپا است، احتمال خرابکاری در این اتفاق را رد نکرده بودند.

اداره امور دریایی و بنادر سوئد امروز در هشداری از بروز نشتی در خط لوله نورداستریم یک از دو نقطه خبر داد؛ این اتفاق به فاصله اندکی از وقوع نشتی مشابه در نزدیکی خط لوله نورداستریم ۲رخ داد و این موضوع دولت دانمارک را بر آن داشت تا تردد کشتی‌ها در شعاع پنج مایل دریایی آن را محدود کند.

این دو خط لوله در جریان جنگ انرژی میان کشورهای اروپایی و مسکو محل مناقشه بوده است؛ جنگی که اقتصادهای بزرگ اروپا را به شدت تحت فشار قرار داده و بالا رفتن شدید قیمت انرژی، آنها را برای پیدا کردن منبع جایگزین تامین انرژی به تکاپو انداخته است.

پس از وقوع این نشتی، یک منبع امنیتی اروپا گفت: نشانه‌هایی از خسارت عامدانه وجود دارد. البته هنوز برای رسیدن به نتیجه خیلی زود است. باید این سوال را بپرسیم که چه کسی از آن منفعت می‌برد؟

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به این اتفاق گفت که خرابکاری، یک گزینه محتمل است و در حال حاضر هیچ گزینه‌ای را نمی‌توان نفی کرد.

در زمان پیدا شدن این نشتی‌ها، هیچکدام از این دو خط لوله، در حال پمپاژ گاز به اروپا نبودند اما این اتفاقات، هرگونه امید اروپا برای دریافت گاز از طریق نورداستریم یک را پیش از آغاز فصل زمستان، ناامید خواهد کرد.

اپراتور شبکه نورداستریم اِی‌جی اعلام کرد: خرابی رخ داده در یک روز و در سه حلقه از خطوط لوله نورداستریم، بی‌سابقه است. هنوز نمی‌توان مدت زمان احیای زیرساخت انتقال گاز را پیش‌بینی کرد.

دَن یورگنسن، وزیر انرژی دانمارک در اظهارنظری مکتوب، گفته است که نشت گاز در خط لوله نورداستریم ۲ بین روسیه و دانمارک، دیروز (دوشنبه) شناسایی شد، اما شرکت گازپروم، غول انرژی روسیه، هیچ اظهارنظری در این‌باره نکرده است.

روسیه از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین در ماه فوریه، عرضه گاز به اروپا از طریق نورداستریم یک را محدود و در ماه آگوست نیز، به طور کلی انتقال و پمپاژ گاز را تعلیق و دلیل آن را تحریم‌های غرب علیه مسکو اعلام کرد.

این نشتی‌ها درست قبل از مراسم افتتاحیه خط لوله بالتیک رخ داده است؛ خط لوله‌ای که برای انتفال گاز از نروژ به لهستان راه‌اندازی شده و در ادامه تلاش‌های ورشو برای کاهش وابستگی به گاز روسیه صورت گرفته است.

سازمان ایمنی نفت نروژ(PSA) از شرکت‌های نفتی خواسته تا نسبت به پرواز پهپادهای ناشناس در نزدیکی سکوهای نفت و گاز دریایی نروژ هشیار باشند.


11697737
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که مذاکرات طولانی با مقامات آمریکایی فعلا متوقف شده و قرار است صبح فردا ادامه یابد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه می‌گوید پدافند هوایی آن در شب گذشته و بامداد یکشنبه بیش از ۲۰۰ پهپاد اوکراینی را رهگیری و سرنگون کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از حمله روز گذشته به نظامیان آمریکایی و سوری در مرکز سوریه، دمشق پنج مظنون که احتمالا با این حادثه مرتبط هستند را بازداشت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در حمله روز گذشته به غزه که سبب به شهادت رسیدن یک فرمانده برجسته این جنبش شد، از خط قرمز مهمی عبور کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دولت استرالیا را در حادثه تیراندازی امروز سیدنی در جشن یهودیان مقصر دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خلیل الحیه، مذاکره‌کننده ارشد حماس، شهادت فرمانده برجسته فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در شهر غزه را نقض جدی توافق آتش‌بس خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی وارد برلین شد تا با صدراعظم آلمان و جمعی از سران اروپایی و ناتو درباره وضعیت مذاکرات صلح اوکراین گفت‌و‌گو کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه آمریکا تیراندازی دسته‌جمعی در سیدنی که تا کنون ۱۲ کشته بر جای گذاشته، محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی می‌گوید اگر آمریکا و اروپا تضمین‌های امنیتی مناسبی ارائه دهند، اوکراین حاضر است از پیگیری عضویت در ناتو صرف نظر کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کرملین می‌گوید روسیه در روند صلح اوکراین اروپا را متمایل به ادامه جنگ می‌داند و توجهی به کشور‌های این اتحادیه ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است