سیاسی 18:40 - 08 مهر 1404
رئیس مجلس گفت: همه باید بدانیم که امروز تنها سند ملی کشور که میثاق همه ماست، برنامه هفتم است؛ بنابراین دولت و مجلس همه مکلف به دنبال کردن آن هستیم.

قالیباف: دولت و مجلس مکلف به دنبال کردن برنامه هفتم هستند

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز سه‌شنبه ۸ مهر ۱۴۰۴ صحن مجلس شورای اسلامی که با دستور کار بحث و بررسی راجع به نحوه رسیدگی به گزارش شورای عالی راهبری برنامه در خصوص عملکرد اجرای سال اول قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت برگزار شد، پس از اظهارات معاون نظارت مجلس، رئیس و ۴ نفر از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و همچنین ۶ نفر از اعضای کمیسیون‌های تخصصی دیگر، در جمع بندی موضوع مورد بحث گفت: در گزارش ارائه شده از سوی دولت، بخشی از احکام به عنوان غیرقابل اجرا عنوان شده‌اند که کار درستی نیست؛ اگر بنا بر این است که حکمی اجرا نشود دولت به این نتیجه رسیده است، برای هر کدام از احکام باید به مجلس لایحه بدهد.

وی با تاکید بر اینکه مسیر نظارت بر برنامه مسیر اصلاح برنامه نیست عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه راه حل هر مشکلی وجود دارد و همه باید بدانیم که با توجه به پایان یافتن برنامه ۲۰ ساله در سال ۱۴۰۴، امروز تنها سند ملی کشور که میثاق همه ماست برنامه هفتم است بنابراین دولت و مجلس همه مکلف به دنبال کردن آن هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور اخیر رئیس جمهوری در صحن مجلس گفت: یکی از موضوعات مورد بحث در جلسه اخیر بهره‌وری بود؛ در ماده ۱۰۵ برنامه هفتم آمده است که دولت در طول اجرای برنامه حق تولید خدمات ندارد؛ بنابراین هر کاری که تولید خدمات است، وجود ندارد و حتی در این زمینه جرم انگاری کردیم و گفتیم که اگر تولید خدمات اتفاق بیفتد، به معنای تصرف غیرقانونی بیت‌المال است؛ آیا راهی جز این برای چابک‌سازی وجود دارد؟ این کار هزینه‌های جاری را کاهش می‌دهد، اما ما در بودجه سال جاری، ۲۰ درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی یعنی در حدود ۱۰ میلیارد دلار به حوزه عمرانی اختصاص دادیم و به همین اندازه نیز از بودجه عمرانی سالانه به بودجه جاری منتقل کردیم و مجدداً دولت را بزرگتر کردیم؛ در این خصوص هم ما و هم دولت مقصریم.

قالیباف اظهار کرد: دیروز در جلسه غیر علنی اشاره کردم که ما در حوزه اقلام اساسی و درمان درحال هزینه کردن قریب به بیش از ۲۰ میلیارد یورو هستیم و در این بخش ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار ریالی داریم، اما به دلیل ایرادات در نحوه واگذاری، این اعتبارات به درستی به هدف اصابت نمی‌کند.

وی تاکید کرد: ما حتماً نمی‌توانیم به همه موضوعات برنامه به طور کامل توجه کنیم و این امر روشنی است، اما باید بدانیم اگر بهره‌وری در حوزه‌های انرژی و درمان را رعایت کنیم، سهم بهره‌وری بجای ۲.۸ درصد تا ۵ درصد خواهد رسید. بر اساس روندی که در سال جاری در حال طی کردن هستیم بنزین با قیمت ۵۰ الی ۶۰ هزار تومان می‌خریم و به قیمت ۲ الی ۳ هزار تومان به مردم می‌دهیم؛ بنابراین باید در این کار تدبیر کنیم. همچنین با وجود گذشت ۶ ماه از ابتدای سال ما هنوز در زمینه بهینه‌سازی کاری انجام نداده‌ایم؛ اگر اقدامات لازم در زمینه بهینه‌سازی را انجام دهیم، حداقل از این مسیر ۵ الی ۶ میلیارد دلار به ظرفیت ما برای سرمایه‌گذاری اضافه می‌شود.

رئیس مجلس با تاکید بر ضرورت توجه مجلس به موضوع مواد ۱۱۸ و ۱۱۹ قانون برنامه هفتم، گفت: معیشت مردم، تامین کالا‌های اساسی و مسکن و حوزه‌های انرژی و آب، موضوعاتی هستند که باید بصورت جدی و اساسی مورد توجه قرار دهیم. هم‌چنین توسعه شبکه ملی اطلاعات از موضوعات مهم مورد توجه است که در برنامه نیز وجود دارد.

قالیباف در پایان عنوان کرد: با توجه به اینکه گزارش شورای عالی راهبری برنامه در خصوص عملکرد اجرای سال اول قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت به کمیسیون‌ها ارجاع شده است، از کمیسیون‌ها تقاضا دارم که نه فقط در زمان برگزاری جلسات عادی بلکه به صورت ۲ الی ۳ شیفت موضوع را مورد بررسی قرار دهند و به صورت تمام وقت پیگیری کنند. ما برای اجرای برنامه هم مطالبه‌گری جدی داریم و هم به دولت کمک می‌کنیم تا بتواند برنامه را اجرا کند. نمی‌خواهم بگویم که در برنامه ایرادی نیست چرا که ممکن است در جا‌هایی از برنامه ایراداتی نیز وجود داشته باشد؛ بر همین اساس نیز اگر دولت و مجلس به این خروجی رسیدیم که جایی از برنامه نیازمند تجدید نظر است، یا در قالب لایحه دولت اصلاح مورد نظر را بررسی می‌کنیم یا مجلس با همکاری دولت اصلاح مربوطه را انجام خواهد داد.

منبع: ایسنا


12230657
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای نگهبان گفت: بازگشت قطعنامه‌های تحریمی غیرقانونی و هوشیاری مسئولان در برابر توطئه‌های دشمنان ضروری است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح تشدید مجازات جاسوسی و لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» طرح اصلاح ماده ۱۱ قانون هوای پاک در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» لک علی‌آبادی می‌گوید برخی بازیکنان با پول‌های میلیاردی جابه‌جا می‌شوند و وزیر ورزش باید به این موضوع رسیدگی کند که چرا این پول‌های کلان بی‌ضابطه مصرف می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم جبران عقب‌ماندگی‌ها در زمینه کاربردی‌سازی فناوری‌های نوظهور، گفت: در توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی باید اصول اخلاقی، امنیت، حریم خصوصی و پرهیز از تمرکزگرایی رعایت شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه، اقدام دولت آمریکا در بازگرداندن اجباری شماری از شهروندان ایرانی را که در آن کشور زندگی می‌کردند، مغایر با تعهدات حقوقی و بین‌المللی کاخ سفید و تشدید رویکرد نژادپرستانه دانست و گفت: تسهیلات لازم برای بازگشت مح...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگان مجلس، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداری‌ها را مکلف کردند با قیمت کارشناسی به باشگاه‌های ورزشی با اقساط ۱۰ ساله زمین واگذار کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله سید احمد خاتمی و در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: روز ملی نمادی از وحدت، پیشرفت و دستاورد‌های چشمگیر ملت چین در مسیر توسعه و شکوفایی است که زمینه‌ساز رفاه مشترک برای کشور‌های جهان شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید اسنپ‌بک جنبه روانی دارد و خللی در عزم ما ایجاد نخواهد کرد بلکه ما را آزادتر می‌کند برای اینکه قدرتمندتر از مقاومت حمایت کنیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است