اقتصادی 20:54 - 21 دی 1403
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۵.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحدی ایستاد.

بررسی عملکرد بازار سرمایه؛ از ورود نقدینگی حقیقی‌ها تا چرخش پول به سمت سهام متوسط

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس با افزایش ۵.۶۱  درصدی همراه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۷.۶۲ درصدی در پله ۹۱۷ هزار و ۳۵۶ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۵.۱۴ درصدی در ارتفاع ۲۷ هزار و ۱۵۵ واحدی ایستاد.

در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۶۳ هزار و ۵۰۲ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۹ هزار و ۱۳۶ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۵ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۳ هزار و ۴۸ میلیارد تومان، سه‌شنبه ۱۲ هزار و ۱۸۱ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۳ هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

۳ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام تزریق شد

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۴۴ میلیون تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۳ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه خارج شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: در این هفته کاری، شاخص منسوجات با افزایش ۱۵.۴۰ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت شاخص صنعت یارانه هم با کاهش ۰.۸۸ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.

چرخش پول در بازار سرمایه به سمت سهام کوچک و متوسط

در ادامه رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این هفته در دیدگاه کلی شاهد استراحت در سهم‌های بزرگ‌تر بودیم، نوسانات هیجانی در تابلوی معاملات موج میزد. دو هفته‌ اخیر فرصتی برای رشد و تحرکاتی در سهام شرکت‌های کوچک و متوسط ایجاد شد، چرخش پول به سمت نماد‌هایی با پتانسیل بالا باعث قفل در صف خرید‌ها بود که در موج اول صعود کمتر رشد کردند و به اصطلاح جامانده‌اند و کام سهامداران را شیرین کرد همگن سازی در رشد بازار که مدت‌هاست منتظرش بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: از نظر تکنیکالی با شکست سقف شاخص هم وزن و باتوجه به جاماندگی شاخش هم وزن نسبت به شاخص کل چرخش پول کاملا درست و بجا است بازارسازی که این بار حواسش به کلیت بازار است. اخبار مثبتی که با بولد شدن به رشد بازار کمک می‌کند نشان از تداوم این روند برای هفته پیش رو دارد. 

او اظهار کرد: هرروز شاهد پشیمان سازی فروشندگان هستیم و تداوم این اتفاق باعث ترسو شدن فروشندگان می‌شود. دربازه‌ یک ساله بسیاری بر این که تازه اول راه هستیم تاکید دارند، شناسایی شرکت‌های با پتانسیل افزایش فروش و سوددهی و سهامداری آنها می‌تواند بازده خوبی را نصیب سهامداران کند. بنظر شاهد تداوم ورود شرکت‌های جدید و عرضه اولیه‌ها تا آخر سال باشیم، می‌توانند با بررسی بیشتر صورت‌های مالی، فرصت‌های جدید سرمایه گذاری باشند.

وفایی می‌گوید: گروه دارو با توجه به افزایش نرخ‌های بی سابقه، در مرکز تمرکز بازار بود و در کنار سیمانی، مواد غذایی و.. هفته‌ بسیار خوبی پشت سرگذاشتند. بحث تصویب FATF جدی‌تر از همیشه مطرح شده است. حل مسائل کلان است که می‌تواند زمینه‌ساز حل چالش‌های اقتصادی و بهبود شرایط تولید و رشد شود.

آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری 

این هفته کاری که شاهد آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری بودیم و در همین راستا هم احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن پتروشیمی‌ها می‌گوید: عرضه ارز پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری اقدام بسیار مناسبی از نظر اقتصادی است. ارز صادراتی ما بیش از نیاز خود است. دولت هم باید به دنبال جلوگیری از قاچاق باشد. انشالله به سمت آرامش اقتصادی خواهیم رفت و وضع بازار ارز تنظیم خواهد شد بازار ارز تجاری در بازار سرمایه هم موثر بوده است بازار سرمایه باید جذب نقدینگی کند این نقدینگی به سمت تولید آید.

گفتنی است، حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۲۲ دی‌ماه در شروع هفته کاری نماگر‌های بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهند کرد؟


12139271
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تمامی درخواست‌های مربوط به متقاضیان جداسازی اعضای خانوار از سرپرست، تنها زمانی قابل بررسی و اقدام خواهد بود که اطلاعات مربوط به تغییرات خانوار در سامانه‌های سازمان ثبت‌احوال کشور به آدرس ncr.ir به طور کامل ثبت و تأیید شده باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: هفته آینده یکشنبه ۲ آذرماه جلسه حراج شمش طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران به سبب تعطیلی روز دوشنبه و عدم امکان تسویه وجوه برگزار نمی‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس انرژی گفت: با توجه به اختلاف ۱۵۰ برابری قیمت گاز خانگی و صنعتی در طرح جدید پیشنهادی، با اعطای سهمیه ۱۰۰۰ متر مکعبی گاز رایگان به هر ایرانی و امکان معامله آن در بازار آزاد امکان کاهش ناترازی انرژی فراهم شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: بسیاری از مشوق‌ها و اختیارات مناطق آزاد طی سال‌های گذشته کمرنگ شده بود. اکنون فرایند اصلاح قانون با حمایت وزیر اقتصاد در حال نهایی شدن است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر گفت:موافقت‌های اولیه با طرف عراقی برای راه‌اندازی بازارچه مرزی شلمچه انجام شده و در ادامه همکاری مسئولان را می‌طلبد تا این امر مهم عملیاتی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه ژئو نشانه بلوغ مدیریتی در سطح ملی برای حل مشکلات عادی است گفت:تنها با نگاه فراگیر مبتنی بر جغرافیا و استفاده از ابزار‌های تحلیلی پیشرفته، می‌توان چشم‌انداز حکمرانی هوشمند را...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابهـامات مطروحه در رابطه با مالیــات بر ارزش افـزوده کالا‌های صـادرات برگشتی و کالا‌های هیـات امنـای صـرفه جویی ارزی» اعلام شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابهـامات مطروحه در رابطه با مالیــات بر ارزش افـزوده کالا‌های صـادرات برگشتی و کالا‌های هیـات امنـای صـرفه جویی ارزی» اعلام شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد وضعیت عرضه نهاده‌ها بدتر شده که این امر منجر به حذف گله‌ها و آسیب صنعت شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در دیدار رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و مقامات هوایی کشور امارات افزایش پرواز‌های دوجانبه، توسعه مسیر‌های بین‌المللی، بهبود همکاری‌های عملیاتی و فنی و بررسی امکان راه‌اندازی مسیر‌های جدید پروازی مطرح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است