اقتصادی 00:10 - 24 شهریور 1400
تحریم ها و کرونا، اصلی ترین مشکلات خارجی اقتصاد ایران هستند.

کریستین ساینس مانیتور: احیای قدرت خرید دهک های پایین ایرانی زمان‌بر خواهد بود

به گزارش ایسنا، پایگاه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی به بررسی وضعیت اختلاف طبقاتی و افزایش آن در زمان کرونا در ایران پرداخت که برگزیده این گزارش در ادامه آمده است:

چند دهه پیش، پولدار بودن در ایران خیلی از روی ظاهر قابل تشخیص نبود اما امروز شاهد حضور فراری، پورشه و لامبورگینی در خیابان های پرترافیک تهران هستیم. قابل انکار نیست که تحریم های آمریکا اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است اما ثروت برخی ایرانی ها در همین مدت هم افزایش محسوسی داشته است. تصاویر مربوط به سبک زندگی لوکس عده ای از فرزاندان افراد ثروتمند ایرانی در اینستاگرام و همچنین اخبار مربوط به یک شهرک بسیار لوکس در نزدیکی شهر تهران (باستی هیلز) در ماه های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده است.  

برخلاف تصور رایج، می توان برندهای لوکس دنیا را در برخی از مناطق تهران و دیگر شهرها پیدا کرد. البته که این برندها مشتریان خاص خود را دارند اما تبلیغاتشان حتی در سطح شهر نیز قابل مشاهده است.  

به دنبال کاهش ارزش ریال، قیمت ها در ایران رشد داشته اند. تحریم های آمریکا دسترسی به منابع ارزی را دشوار ساخته و این به نوبه خود کاهش بیشتر ارزش ریال را در پی داشته است. برای بیشتر ایرانی ها، تغییرات دو سال اخیر به معنای کاهش قدرت خریدشان بوده است به ویژه آنکه بحران کرونا نیز بسیاری از شرکت ها را مجبور به تعدیل نیرو و خانه نشینی نیروی کار کمتر ماهر کرد.

طبق تخمین صندوق بین المللی پول، اقتصاد ایران در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۱.۵ درصد و ۳.۶ درصد کوچک شد. با توجه به کاهش قابل توجه پس انداز دهک های پایین تر در سال های پس از خروج آمریکا از برجام و بحران کرونا، احیای قدرت خرید آن ها طولانی خواهد بود.  

انتهای پیام


11229004
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سهیلی نژاد گفت: در حوزه نوسازی ناوگان، مطالبات قابل توجهی برای سایپا دیزل ایجاد شده که تاکنون تسویه نشده و به حدود ۴۰ میلیون دلار می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: محور چالوس واقع در استان مازندران، محدوده کمرزرد، کیلومتر ۶۴ به دلیل انجام عملیات کارگاهی مسدود شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته و تصمیمات تنظیم بازار، شرایط تولید و تأمین شیر خام در کشور و به‌ویژه استان تهران رو به بهبود است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور تهران گفت: شماره‌گذاری تمامی خودرو‌های که امتیاز و استاندارد‌های لازم را دریافت نکنند متوقف خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: میوه‌های مورد نیاز هموطنان با قیمت‌های مناسب در فروشگاه‌های «روستابازار» عرضه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی گفت: اسنپ بک فقط یک عبارت تحریمی بود، در حد فاصل دو تحریم گذشته محدودیت‌های فعالیت‌های کشتیرانی ایران تشدید نشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی گفت::با توجه به توافق ایران و روسیه، اتصال ریلی رشت- آستارا طی ماه‌های آینده اجرایی خواهد شد و مدت زمان اجرای دو سال برای آن در نظر گرفته شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه وشهرسازی گفت: توسعه و تکمیل کریدور‌های حمل‌ونقلی در اولویت برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی قرار دارد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، با اشاره به فعالیت سامانه‌های بارشی اعلام کرد: متوسط بارش کشوری با بهبود ۴۰ میلی‌متری نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود افزایش ورودی‌های سیلابی، به‌دلیل هماهنگی کامل ستاد‌های مدیریت بحران، تاکنون هیچ خسارت قابل‌توجهی به سد‌ها و تأسیسات آبی کشور گزارش نشده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است