اقتصادی 00:10 - 24 شهریور 1400
تحریم ها و کرونا، اصلی ترین مشکلات خارجی اقتصاد ایران هستند.

کریستین ساینس مانیتور: احیای قدرت خرید دهک های پایین ایرانی زمان‌بر خواهد بود

به گزارش ایسنا، پایگاه کریستین ساینس مانیتور در گزارشی به بررسی وضعیت اختلاف طبقاتی و افزایش آن در زمان کرونا در ایران پرداخت که برگزیده این گزارش در ادامه آمده است:

چند دهه پیش، پولدار بودن در ایران خیلی از روی ظاهر قابل تشخیص نبود اما امروز شاهد حضور فراری، پورشه و لامبورگینی در خیابان های پرترافیک تهران هستیم. قابل انکار نیست که تحریم های آمریکا اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است اما ثروت برخی ایرانی ها در همین مدت هم افزایش محسوسی داشته است. تصاویر مربوط به سبک زندگی لوکس عده ای از فرزاندان افراد ثروتمند ایرانی در اینستاگرام و همچنین اخبار مربوط به یک شهرک بسیار لوکس در نزدیکی شهر تهران (باستی هیلز) در ماه های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده است.  

برخلاف تصور رایج، می توان برندهای لوکس دنیا را در برخی از مناطق تهران و دیگر شهرها پیدا کرد. البته که این برندها مشتریان خاص خود را دارند اما تبلیغاتشان حتی در سطح شهر نیز قابل مشاهده است.  

به دنبال کاهش ارزش ریال، قیمت ها در ایران رشد داشته اند. تحریم های آمریکا دسترسی به منابع ارزی را دشوار ساخته و این به نوبه خود کاهش بیشتر ارزش ریال را در پی داشته است. برای بیشتر ایرانی ها، تغییرات دو سال اخیر به معنای کاهش قدرت خریدشان بوده است به ویژه آنکه بحران کرونا نیز بسیاری از شرکت ها را مجبور به تعدیل نیرو و خانه نشینی نیروی کار کمتر ماهر کرد.

طبق تخمین صندوق بین المللی پول، اقتصاد ایران در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۱.۵ درصد و ۳.۶ درصد کوچک شد. با توجه به کاهش قابل توجه پس انداز دهک های پایین تر در سال های پس از خروج آمریکا از برجام و بحران کرونا، احیای قدرت خرید آن ها طولانی خواهد بود.  

انتهای پیام


11229004
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل هماهنگی و نظارت آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: اکنون مشکلی در تامین و توزیع آرد واحد‌های خبازی نیست و کماکان با نرخ‌های قبلی در حال توزیع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما به عنوان فعالان بخش خصوصی از حذف ارز ترجیحی و نظام ارزی چندنرخی بسیار خوش‌حال هستیم و باور داریم که این اقدام در راستای حمایت از تولید و فعالان اقتصادی واقعی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق توانیر، با تأکید بر نقش ساختمان‌ها در بحران مصرف انرژی، بر اجرای جدی مبحث ۱۹ و هوشمندسازی موتورخانه‌ها تأکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، شرایط خشکسالی، اصلاح الگوی کشت متناسب با شرایط کشور باید صورت بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به روند کاهشی میزان معاملات در بازار اجاره گفت: طبق آمار‌ها بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می‌برد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مدیریت آبفای کشور گفت: با کنتور‌های هوشمند مصرف‌کنندگان زمانی که از مصرف لحظه‌ای خود مطلع می‌شوند می‌توانند مصرف آب خود را مدیریت کنند که این منجر به کاهش مصرف می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت توانیر با اشاره به برودت هوا در اکثر نقاط کشور، بر ضرورت همکاری همه مشترکان در مصرف بهینه گاز و برق برای حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی و تامین برق پایدار تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز گفت: میزان مصرف گاز در کشور به ۷۱۵ میلیون متر مکعب رسید که معادل ۸۲ درصد از گاز تحویلی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کارشناسان براین باورند که بعد از حذف ارز ترجیحی، قیمت کالا‌ها تحت تاثیر هیجانات بازار روند افزایشی داشتند که اکنون قیمت مرغ و تخم مرغ متعادل شده و تنها برخی عوامل منجر به رشد مصنوعی قیمت گوشت قرمز در بازار شده که دولت با واردات بد...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است