علمی فناوری 20:57 - 11 تیر 1404
در جهانی که هر روز با بحران‌های مختلف رو‌به‌رو هستیم، استرس به یک جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است.

آرامش در دل طوفان؛ چگونه از اضطراب و فرسودگی روانی رهایی یابیم؟

باشگاه خبرنگاران جوان - پریزاد اقبالی - نیما گنجی، متخصص عصب‌شناسی در برنامه تلویزیونی با اشاره به استرس و اضطراب‌های ناشی از بحران‌ها، گفت: در این روز‌های پر چالش، هنگامی که اضطراب و استرس بر زندگی ما سایه افکنده، یکی از راه‌های مؤثر برای کاهش این فشارها، بازگشت به روتین زندگی عادی است. باید تلاش کنیم تا از این فرسودگی روانی بیرون بیاییم و به زندگی روزمره خود برگردیم.

این متخصص عصب‌شناسی افزود: زندگی ما به‌طور طبیعی پر از فعالیت‌ها و عادات مثبت است که به ما احساس آرامش می‌دهد. باید به یاد بیاوریم که بازی کردن با بچه‌ها، ورزش کردن و انجام کار‌های روزمره، از جمله تفریحات ساده‌ای هستند که می‌توانند به ما کمک کنند تا از این حالت سخت خارج شویم. متأسفانه، بسیاری از ما در دوران بحران، این فعالیت‌ها را فراموش می‌کنیم اما باید دوباره آنها را در زندگی‌مان نهادینه کنیم.

او اظهار کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم، اهمیت حمایت اجتماعی است. در این دوران (جنگ دوازده روزه) چه در شهر‌هایی که تحت تأثیر بحران قرار داشتند و چه در شهر‌هایی که خبری از آن نبود، ما شاهد نشانه‌هایی از همبستگی و حمایت اجتماعی بودیم. انسان‌ها وقتی که به صورت جمعی با یک مصیبت رو‌به‌رو می‌شوند، احساس کمتری از استرس و اضطراب دارند. این واقعیت به ما یادآوری می‌کند که این چالش‌ها تنها مختص به فرد خاصی نیست و ما به عنوان یک جامعه باید به یکدیگر کمک کنیم.

گنجی گفت: تحقیقات نشان داده‌اند که وقتی ما احساسات خود را با افرادی که به آنها اعتماد داریم، به اشتراک می‌گذاریم، می‌توانیم به آرامش بیشتری دست یابیم. بحث درباره احساسات، نه تنها به ما کمک می‌کند تا بهتر با چالش‌ها کنار بیاییم، بلکه باعث می‌شود روابط ما با دیگران تقویت شود. به یاد داشته باشید که در این گفت‌وگوها، نیازی نیست به مسائل سیاسی یا نظامی پرداخته شود؛ بلکه باید به احساسات و تجربیات خود بپردازیم.

او ادامه داد: اگر کسی از شما خواسته است تا درباره احساساتش صحبت کند، به او گوش دهید و احساساتش را درک کنید. از سرزنش یا نادیده گرفتن احساسات او خودداری کنید. این همدلی می‌تواند به او کمک کند تا فشار روانی خود را کاهش دهد و احساس آرامش بیشتری کند.

این متخصص عصب‌شناسی تصریح کرد: از پیگیری اخبار منفی و ناپسند خودداری کنید. این اخبار تنها به سلامت روان شما آسیب می‌زنند و باعث افزایش اضطراب می‌شوند. به جای آن، به زندگی روزمره و فعالیت‌های مثبت بپردازید.  

گنجی در پایان تاکید کرد: به یاد داشته باشید که زندگی پر از لحظات ساده و خوشایند است. آخرین باری که به پارک رفتید یا در چمن‌ها قدم زدید، کی بوده؟ آخرین باری که از بوی یک گل لذت بردید یا غذایی خوشمزه برای خود تهیه کردید، کی بوده؟ این لحظات، به ما یادآوری می‌کنند که زندگی همچنان زیبا است و ما باید به آن بازگردیم.


12203977
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است