وبگردی 14:42 - 26 دی 1403
شرکت اسکای‌رایز (Skyryse) برخاستن بالگرد‌ها تنها با فشردن یک دکمه را ممکن کرده است.

برخاستن بالگرد تنها با فشردن یک دکمه

اگر تا به حال سوار خودرویی شده باشید که بتواند با فشار دادن یک دکمه خودش را پارک کند، از دستاورد جدید شرکت اسکای‌رایز (Skyryse) استقبال می‌کنید، چرا که این شرکت توانسته است برخاستن بالگرد‌ها را با فشردن یک دکمه (در واقع بالا کشیدن انگشت روی یک صفحه لمسی کوچک) ممکن ساخته است.

به نقل از نیو اطلس، بالگرد‌ها از زمانی که ایگور سیکورسکی (Igor Sikorsky) بالگرد VS-۳۰۰ را در سال ۱۹۳۹ توسعه داد، بسیار موفق نشان داده‌اند. از آن زمان آنها انقلابی در تاکتیک‌های نظامی، سفر‌های غیر نظامی و عملیات نجات ایجاد کرده‌اند که شگفت آور است.

مشکل در پرواز با بالگرد این است که به هر دو دست و هر دو پای خود و همچنین یک دست سوم نیاز است که ما انسان‌ها نداریم. ضمن اینکه توجه زیادی را نیز در هر لحظه می‌طلبد.

یک فرمان چرخان در بالگرد وجود دارد که شبیه به دسته (جوی استیک) بازی آتاری است و پروانه‌های اصلی بالگرد را کنترل می‌کند و به خلبان اجازه می‌دهد به جلو، عقب، چپ و راست برود.

سپس یک فرمان تجمیعی وجود دارد که دسته‌ای است که در کنار صندلی خلبان قرار دارد و ارتفاع پروانه‌ها را برای کنترل نیروی بالابری کنترل می‌کند. پدال گاز روی این فرمان نیز قدرت را برای مطابقت با سرعت پروانه‌ها تغذیه می‌کند و در نهایت، پدال‌های پایی، پروانه قسمت دُم بالگرد را کنترل می‌کنند تا بالگرد را در جهت مشخصی هدایت کنند.

پرداختن به همه اینها، ثانیه به ثانیه تمرکز زیادی می‌طلبد تا از تاب خوردن در هوا و سقوط جلوگیری شود. خلبانی یک بالگرد همچنین استرس زیادی به خلبان وارد می‌کند. به همین دلیل است که خلبانان بالگرد تمایل دارند در سنین پایین بازنشسته شوند.

تاکنون چندین تلاش برای تولید یک بالگرد با قابلیت نیمه‌خودران برای به پرواز درآمدن بدون کنترل خلبان انجام شده است و «اسکای‌رایز» می‌گوید که در گذشته چندین بار چنین بالگردی را به پرواز در آورده است، اما پرواز آزمایشی اخیر این شرکت به دلیل توسعه اولین سیستم عامل جهانی برای پرواز بالگرد‌ها در جهان موسوم به SkyOS متفاوت است.

سیستم عامل SkyOS به «اسکای‌رایز» اجازه داد تا کابین خلبان بالگرد را تا حد زیادی ساده‌تر کند و با کنترل‌های ارگونومیکی که می‌توان از هر صندلی آن را اداره کرد، خلبانی بالگرد را بسیار ساده کرده است.

مهم‌تر از آن، در این آزمایش این اولین بار بود که برخاستن بالگرد تنها با یک دکمه بلکه و بدون هیچ گونه کنترل پشتیبان از جانب خلبان به دست آمد.

به عبارت دیگر، این ابتکار، یک کابین خلبان جدید را نوید می‌دهد که می‌تواند در هر بالگرد‌های کنونی نیز نصب شود.

برخاستن بالگرد تنها با فشردن یک دکمه ممکن شد

مارک گرودن (Mark Groden)، مدیرعامل اسکای‌رایز می‌گوید: تا به امروز، هر بالگردی که تا به حال ساخته شده است، اساساً با استفاده از همان کنترل‌های مکانیکی که «ایگور سیکورسکی» در اولین پرواز خود در ۸۵ سال پیش از آن استفاده کرد، به پرواز درآمده است.

وی افزود: این جدیدترین دستاورد، پس از موفقیت ما در اولین پرواز خودکار تمام اتوماتیک جهان، اولین برخاستن بالگرد در جهان است که با یک حرکت انگشت حاصل شد و به هر خلبانی، صرف نظر از سطح تجربه وی برای یک برخاست عالی تنها با کشیدن انگشت خود روی یک سفحه نمایش لمسی کوچک کمک می‌کند.

منبع: ایسنا


12141381
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آنچه میلیون‌ها کاربر «پوکمون گو» بازی می‌پنداشتند، بخشی از زیرساختی شد که امروز برای ناوبری سامانه‌های خودمختار در محیط‌های فاقد GPS توسعه می‌یابد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در نبردهای مدرن که پهپادهای انتحاری تا موشک‌های کروز و بالستیک آسمان را تسخیر کرده‌اند، رادارها به عنوان چشمان پدافند مرز میان بقا و نابودی را تعیین می‌کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران می‌گویند اغلب مردانی که توسط همسران خود مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، سکوت می‌کنند و یک مطالعه جدید دلیل آن را دریافته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اصطلاح «مگه تنبل‌خونه شاه عباسه؟» که امروز برای سرزنش افراد کم‌کار و راحت‌طلب به کار می‌رود، ریشه در حکایتی عامیانه از شاه عباس صفوی دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جمعه‌ها برای خیلی از زوج‌ها به‌جای روز آرامش، به روز دلخوری و بحث تبدیل می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در مکتب اسلام، گشایش اقتصادی تنها به تلاش فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه ارتباط مستقیمی با هندسه روانی و اخلاقی ما دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» آیات پایانی سوره ممتحنه و آغاز سوره صف نشان می‌دهند که در برابر دشمن، شناخت، مرزبندی و انسجام در عمل، بیش از وعده‌ها اهمیت دارد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» مصداق یک عمل قبح‌شکن یا مبتذل چندان اهمیت ندارد؛ بلکه جریانی که نیرو‌ها و کاراکتر‌های حائز استعداد را به قبح‌شکنی می‌کشاند مهم است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نزدیک به ۶ماه پس از آغاز جنگ، آمریکا مرحله تازه‌ای از فشار علیه ایران را آغاز کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» روزی که چاقوکشان و اوباش شهرنو با اسکناس‌های سبز آمریکایی خیابان‌های تهران را به آشوب کشیدند، سند بندگی یک ملت در سفارت آمریکا به امضا رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است