بین‌الملل 09:11 - 25 فروردین 1404
به عقیده ترامپ مناقشه اوکراین جنگ بایدن است، سفر زلنسکی به آفریقای جنوبی برای یافتن متحد جدید، عدم ایفای نقش فعال سازمان ملل در مذاکرات صلح، نارضایتی واشنگتن از برخورد مقامات کی یف و انتقاد از سیاست داخلی زلنسکی، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

تحولات اوکراین| مذاکرات درباره مسائل امنیتی دریای سیاه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، طبق اطلاعات بدست آمده از وزارت دفاع ملی ترکیه، مذاکرات بین مسکو و کی‌یف درباره امنیت کشتیرانی در دریای سیاه در روزهای 15 و 16 آوریل در آنکارا برگزار خواهد شد.

در این گزارش آمده است: «نشست مربوط به مسائل امنیتی در دریای سیاه در آنکارا سازماندهی شده و در چارچوب آن، نمایندگان نظامی کشورهای منطقه در ستاد فرماندهی نیروی دریایی ترکیه مسائل مربوط به امنیت کشتیرانی در دریای سیاه را بررسی خواهند کرد.

طبق این اطلاعات، مقامات نظامی کشورهای خارجی در این نشست حضور خواهند داشت و در چارچوب این رویداد، ممکن است دیداری بین نمایندگان روسیه و اوکراین نیز برگزار شود. با این حال، جزئیات دیگر این دیدار و موضوعاتی که ممکن است در دستور کار قرار داشته باشند، مشخص نشده‌اند.

در عین حال، آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، برگزاری مذاکرات مستقیم میان کی‌یف و مسکو در آنکارا درباره امنیت کشتیرانی در دریای سیاه را تأیید نکرده است. به گفته وی، چنین چیزی برنامه‌ریزی نشده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز گذشته در حاشیه مجمع دیپلماتیک آنتالیا با هاکان فیدان، همتای ترکیه‌ای خود، درباره اوضاع دریای سیاه و منطقه قفقاز جنوبی و همچنین برنامه تماس‌های دوجانبه آتی گفتگو کرد. فیدان تأکید کرد که در صورت موافقت طرفین، درهای ترکیه برای مذاکرات میان مسکو و کی‌یف باز است.

به نوبه خود، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز روز جمعه در جریان مجمع دیپلماتیک آنتالیا اعلام کرده بود که حل‌وفصل سریع مناقشه در اوکراین از طریق دستیابی به توافق صلحی عادلانه و پایدار، یکی از اولویت‌های اصلی ترکیه به شمار می‌رود.

در این رابطه، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، روسای جمهور روسیه و آمریکا در اواسط مارس گفت‌وگوی تلفنی‌ به مدت حدود دو ساعت انجام داده بودند که در جریان آن توافق کردند که فوراً گفت‌وگوهای فنی درباره اجرای «رژیم آتش‌بس در منطقه دریای سیاه و توقف کامل درگیری‌ها با هدف برقراری صلح پایدار» آغاز شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و ششمین (1146) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ترامپ: درگیری در اوکراین «جنگ بایدن» است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده تاکید کرد که بحران اوکراین، در واقع جنگی است که توسط جو بایدن،رئیس‌جمهور پیشین آمریکا آغاز شده و او صرفاً تلاش دارد آن را متوقف کند.

وی بامداد امروز در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «این جنگ بایدن است. این جنگ من نیست. این جنگی است که در دوران بایدن آغاز شد... من فقط سعی دارم آن را متوقف کنم تا بتوانیم جان‌های زیادی را نجات دهیم.»

ترامپ در ادامه افزود: «او [بایدن] میلیاردها و میلیاردها دلار به کی‌یف اهدا کرد، در حالی‌که او نباید اجازه این کار را می‌داد. اگر ذره‌ای عقل داشت - که نداشته و ندارد و حالا این مسئله ثابت هم شده - هرگز اجازه وقوع چنین چیزی را نمی‌داد.»

زلنسکی نمی‌داند چگونه مناطق تحت کنترل روسیه را بازگرداند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اذعان کرد که نمی‌تواند بگوید چگونه می‌توان مناطق تحت کنترل روسیه را بازگرداند، با این حال او معتقد است که صلح عادلانه به معنای حفظ حاکمیت و استقلال اوکراین است.

زلنسکی شب گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی CBS در پاسخ به این سئوال که صلح عادلانه از نظر او چگونه باید باشد، اظهار داشت: «صلح واقعی به معنای از دست ندادن حاکمیت یا استقلالمان است. البته ما آن‌ها (مناطق اشغالی) را باز خواهیم گرداند، ولی اینکه چه زمانی یا چگونه، نمی‌توانم بگویم.»

وی همچنین هشدار داد که اگر اوکراین با حمایت متحدان خود در برابر پیشروی بیشتر نظامی نیروهای روس مقاومت قاطعانه‌ای نشان ندهد، تجاوز روسیه علیه اوکراین ممکن است تشدید شود.

زلنسکی معتقد است که در این لحظه از جنگ روسیه علیه اوکراین، امنیت کل جهان در خطر است. او گفت: «اگر ما قاطعانه ایستادگی نکنیم، او (ولادیمیر پوتین) به پیشروی خود ادامه خواهد داد. این سخنان «فقط گمانه‌زنی‌های بی‌پایه نیستند و تهدید کاملاً واقعی است.»

زلنسکی برای یافتن متحدان به آفریقای جنوبی می‌رود، نه برای صلح

وویو زونگولا، نماینده پارلمان ملی آفریقای جنوبی و رهبر حزب «جنبش برای تحول آفریقا»، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی "راشا تودی" اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با هدف دستیابی به حمایت کشورهای جنوب جهانی و نه برای تحقق صلح در اوکراین، به آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد.

این مقام پارلمانی گفت: «زلنسکی برای دستیابی به صلح در اوکراین به آفریقای جنوبی نمی‌آید، بلکه برای جلب حمایت جنوب جهانی راهی این کشور شده است.»

به گفته وی، زلنسکی پس از تصمیم ایالات متحده مبنی بر قطع تأمین مالی برای کی‌یف، به این اقدام دست زده است. زونگولا افزود: «بنابراین هدف سفر او کمک به صلح نیست... او فقط برای حفظ جایگاه و اهمیت خود این سفر را انجام می‌دهد.»

در اوایل ماه مارس، وینسنت ماگوِـنیا، سخنگوی رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که زلنسکی قرار است در تاریخ 10 آوریل به آفریقای جنوبی سفر کند. با این حال، بعد مشخص شد که این سفر از تاریخ 10 آوریل به 24 آوریل موکول شده است.

سخنگوی دولت آفریقای جنوبی تأکید کرده بود که تلاش‌های پرتوریا برای حل‌وفصل مناقشه در اوکراین با موضع ایالات متحده در این زمینه هم‌راستا است و هدف از این سفر، حمایت از روند صلح و تقویت روابط دوجانبه میان آفریقای جنوبی و اوکراین است.

ارزیابی دیپلمات روس از روند مذاکرات درباره اوکراین 

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، در گفت‌وگو با روزنامه "ایزوستیا" اعلام کرد که بحران اوکراین همچنان مانع اصلی در مسیر عادی‌سازی روابط روسیه و آمریکا باقی مانده است. این بحران به‌طور منظم در معتبرترین نهاد بین‌المللی جهان ــ سازمان ملل ــ مورد بحث قرار می‌گیرد. با این حال، هنوز هیچ‌گونه تماس مستقیمی در چارچوب سازمان ملل درباره اوکراین انجام نشده و این نهاد به‌سختی می‌تواند به عنوان میانجی در مذاکرات میان روسیه و اوکراین ایفای نقش کند.

پولیانسکی گفت: «در چارچوب سازمان ملل هیچ‌گونه تماسی درباره اوکراین صورت نمی‌گیرد و این ساختار به‌سختی می‌تواند به عنوان میانجی در مذاکرات روسیه و اوکراین عمل کند.»

وی همچنین تأکید کرد: «در حال حاضر تمامی گفتگوها با ایالات متحده در جریان است و ما گفت‌وگوی دوجانبه با آمریکا درباره مسائل مربوط به کار سازمان ملل را قطع نکرده‌ایم.»

به گفته این دیپلمات روس، مذاکرات میان روسیه و آمریکا درباره بحران اوکراین تنها در قالب دوجانبه ادامه دارد. وی همچنین یادآور شد که بعید است طرفین بتوانند تا عید پاک به توافقی برای برقراری آتش‌بس دست یابند؛ موضوعی که پیش‌تر در کاخ سفید مطرح شده بود.

مسکو هیچ‌گونه تماسی با کی‌یف برای حل بحران اوکراین ندارد

میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که هیچ‌گونه تماس و مذاکره‌ای میان مسکو و کی‌یف برای حل‌وفصل بحران اوکراین وجود ندارد و مسئولیت این وضعیت به‌طور کامل بر عهده طرف اوکراینی است.

وی شب گذشته در مصاحبه‌ای در پاسخ به سئوالی در این خصوص گفت: «چنین تماس‌هایی وجود ندارد و مسئولیت این موضوع نه با ما، بلکه کاملاً با طرف اوکراینی است.»

گالوزین همچنین تأکید کرد که در طول مدت این درگیری، «رهبری کی‌یف بارها عدم تمایل خود به توافق و نبود هیچ‌گونه عزم و اراده‌ای برای صلح را نشان داده است.»

وی افزود: «نمونه بارز این موضع غیرمسئولانه را امروز نیز مشاهده می‌کنیم. روسیه و ایالات متحده توافق کرده بودند که از 18 مارس، مهلتی برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی در روسیه و اوکراین برقرار شود. مقامات کی‌یف در گفتار مدعی هشتند که به این توافق پایبند خواهد بود، اما در عمل ما شاهد حملات تقریباً روزانه به تأسیسات انرژی در خاک روسیه هستیم. به‌عبارت دیگر، کی‌یف بار دیگر عدم تمایل خود به حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک بحران اوکراین را نشان می‌دهد.»

تمرکز روسیه و آمریکا بر راهکار مورد قبول برای دو طرف

 معاون وزیر خارجه روسیه در این مصاحبه یادآور شد که مسکو در مذاکرات خود با ایالات متحده، بر دستیابی به نتایجی مشخص، عملی و مورد قبول دو طرف تمرکز دارد. میخائیل گالوزین گفت: «با وجود اهمیت انتخاب محل مناسب برای برگزاری مذاکرات، مهم‌ترین مسئله، محتوای مذاکرات و نتیجه آن است. هدف ما، دستیابی به نتیجه‌ای مشخص، عملی و مورد رضایت طرفین است؛ چه در زمینه عادی‌سازی روابط روسیه و آمریکا و چه در مسیر یافتن راه‌هایی برای حل‌وفصل بحران اوکراین.»

گالوزین همچنین اشاره کرد که در حالی که طرف اوکراینی همچنان نشانه‌هایی از تمایل به توافق از خود نشان نمی‌دهد، دولت فعلی آمریکا رویکردهایی متفاوت از تیم رئیس‌جمهور پیشین این کشور، جو بایدن، اتخاذ کرده است.

سفیر روسیه بروکسل و لندن را به تلاش برای توقف روند صلح در اوکراین متهم کرد

آندری کلین، سفیر روسیه در لندن، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی "بی‌بی‌سی" اعلام کرد که اتحادیه اروپا و بریتانیا هر کاری انجام می‌دهند تا روند یافتن راه‌حل صلح‌آمیز برای بحران اوکراین را متوقف کنند.

وی گفت: «این مسئله مهمی است، زیرا اکنون اتحادیه اروپا همراه با بریتانیا تمام تلاش خود را می‌کنند تا این روند را متوقف کنند.»

به گفته کلین، در حال حاضر مسکو در حال کار بر روی راه‌حلی صلح‌آمیز برای حل بحران اوکراین است. وی این روند را «نسبتاً فشرده» توصیف کرد که از کانال‌های مختلفی در حال پیگیری است.

سفیر روسیه در ادامه تأکید کرد که این تلاش‌ها دیر یا زود به نتیجه خواهند رسید و از دیگر بازیگران بین‌المللی خواست که مانع این روند نشوند.

نخست‌وزیر اسلواکی از حامیان اعزام نیرو به اوکراین انتقاد کرد

روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، اپوزیسیون این کشور را به تغییر مواضع خود درباره اعزام نیروهای نظامی به اوکراین پس از مواجهه با انتقاد رسانه‌ها متهم کرد.

فیتسو از عملکرد مخالفان ابراز نارضایتی کرد و گفت که آن‌ها نظر خود را در مورد اعزام نظامیان اسلواکی به اوکراین تغییر داده‌اند. وی یادآور شد که پیش‌تر نمایندگان اپوزیسیون اعلام کرده بودند که از مشارکت نیروهای مسلح اسلواکی در درگیری اوکراین حمایت نمی‌کنند.

با این حال، به گفته فیتسو، پس از آنکه برخی رسانه‌های اسلواکی از موضع آنان انتقاد کردند، فوراً نظر خود را تغییر دادند. نخست‌وزیر اسلواکی در یک پیام ویدئویی که روز یک‌شنبه در شبکه اجتماعی‌ای که در روسیه ممنوع است منتشر شد، اظهار داشت: «آن‌ها ابتدا مخالفت کردند، اما به‌محض آن‌که از سوی رسانه‌ها مورد حمله قرار گرفتند، فوراً موضع خود را تغییر دادند.»

فیتسو همچنین از این‌که برخی سیاستمداران و احزاب در اسلواکی حاضرند به‌منظور کسب قدرت و در پی فشارهای خارجی مواضع خود را تغییر دهند، ابراز تأسف کرده و افزود که این افراد حتی نمی‌توانند برای یک شبانه‌روز بر یک موضع ثابت بمانند.

شایان ذکر است که شش کشور از ائتلاف بین‌المللی، از جمله انگلیس و فرانسه، آمادگی خود را برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین با هدف تضمین برقراری آتش‌بس اعلام کرده‌اند.

اظهارنظر غیرمنتظره پروشنکو درباره مذاکرات صلح

پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین و نماینده پارلمان این کشور، در گفت‌وگویی اختصاصی با روزنامه "نیویورک تایمز" ابراز عقیده کرد که برای تسهیل مذاکرات صلح، ولودیمیر زلنسکی باید راه را برای مشارکت شخصیت‌های اپوزیسیون در دولت باز کند.

با این حال، به نوشته این روزنامه، رئیس دولت کی‌یف نه‌تنها پیشنهاد سلف خود درباره تشکیل کابینه‌ای ائتلافی را نپذیرفته، بلکه فشار بر مخالفان سیاسی را نیز افزایش داده است. پروشنکو تأکید کرد: «ما هیچ گزینه‌ای جز تشکیل ائتلاف وحدت ملی، دولتی با مشارکت ملی نداریم... و نتیجه این تصمیم باید پایان جنگ باشد.»

"نیویورک تایمز" همچنین به این نکته اشاره کرد که پروشنکو در ماه‌های اخیر به‌شکل آشکارتری از زلنسکی به دلیل نحوه برخورد با موضوع آتش‌بس و چشم‌انداز برگزاری انتخابات در کشور انتقاد کرده است. این روزنامه افزود که زلنسکی علاقه‌ای به تشکیل ائتلافی متشکل از نیروهای اپوزیسیون نشان نداده و به‌جای آن، مقامات اوکراینی فشار بر مخالفان را از سوی نهادهای امنیتی و قضایی افزایش داده‌اند.

پروشنکو در این مصاحبه همچنین تصریح کرد که در جریان گفت‌وگوهای زلنسکی با دولت دونالد ترامپ، از طریق واسطه‌ها به طرف اوکراینی مشورت می‌داده است.

علاوه بر این، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین اعلام کرد که در لندن با والری زالوژنی، فرمانده کل پیشین نیروهای مسلح اوکراین و سفیر کنونی این کشور در بریتانیا، دیدار کرده اما جزئیاتی از این گفت‌وگو را فاش نکرد.

ترامپ از پروشنکو پرسیده بود: کریمه واقعاً متعلق به کیست؟

به گزارش روزنامه "نیویورک تایمز"، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دوران نخست ریاست‌جمهوری خود، از پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور پیشین اوکراین، درباره تعلق شبه‌جزیره کریمه سؤال کرده بود.

در این گزارش آمده است: «در یکی از دیدارها در دوران نخست دولت ترامپ، او از پروشنکو خواست تا صادقانه به یک پرسش پاسخ دهد. پروشنکو پذیرفت. ترامپ سپس کمی به او نزدیک شد و پرسید: "راستش را بگویید، کریمه واقعاً مال روسیه است؟"»

پروشنکو در این مصاحبه با "نیویورک تایمز" یادآور شد که ترامپ گاهی سؤالاتی غیرمنتظره و صریحی را مطرح می‌کند که به راحتی نمی‌توان به آنها پاسخ داد.

انتقاد از اظهارات ماکرون درباره روسیه در فرانسه 

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهن‌پرستان»، از اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، درباره لزوم وادار کردن روسیه به آتش‌بس در اوکراین به‌شدت انتقاد کرد. وی این انتقاد را در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده و نوشت: «این یعنی چه؟! وادار کردن با ارسال سلاح بیشتر، پول بیشتر و حتی اعزام سربازان فرانسوی به اوکراین؟! نه، این کار برای پایان دادن به آتش‌بس نیست، این کار برای آغاز جنگ جهانی سوم است! شما از همان روز نخست جنگ مشغول همین کار هستید!»

پیش‌تر، رئیس‌جمهور فرانسه خواستار اقدامات قاطع برای وادار کردن روسیه به آتش‌بس در اوکراین شده بود. او همچنین مدعی شد که فرانسه به‌همراه دیگر شرکای خود، به‌طور خستگی‌ناپذیر در حال تلاش برای تحقق این هدف است.

جمعه گذشته، کایا کاللاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعتراف کرد که نشست ائتلاف کشورهای اروپایی درباره اوکراین با شکست مواجه شده است، چرا که شرکت‌کنندگان دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به روند حل‌وفصل صلح‌آمیز این بحران دارند.

کرملین:  برخورد کی‌یف برای دولت ترامپ خوشایند نیست

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی ریاست‌جمهوری روسیه روز شنبه اعلام کرد که روابط میان کی‌یف و واشنگتن چندان خوب پیش نمی‌رود و رفتار زننده مقامات کی‌یف چندان مورد پسند دولت فعلی ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ نیست.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: «واقعیت این است که همکاری کی‌یف با واشنگتن چندان خوب پیش نمی‌رود، اوضاع چندان خوب نیست. و ما شاهد هستیم که رفتار زننده نمایندگان کی‌یف چندان مورد قبول دولت کنونی ترامپ نیست.»

سخنگوی کرملین همچنین اشاره کرد که هرچه می‌گذرد، شمار بیشتری از کشورها، از جمله در اروپا، به مواضع نادرست و گمراه‌کننده کی‌یف در مسائل مختلف توجه نشان می‌دهند. پسکوف همچنین یادآور شد که اوکراین مهلت توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی روسیه را نقض کرده است. وی در پایان افزود: «این نقض می‌تواند یا به‌دلیل عدم تمایل کی‌یف به رعایت این توافق باشد یا ناشی از ناتوانی در کنترل نیروهای نظامی‌اش. به همین دلیل، اکنون شاهد هستیم که شمار بیشتری از کشورها و سیاستمداران بین‌المللی به این مسئله توجه نشان می‌دهند.»

انتهای پیام/


12177729
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با وجود آتش بس در لبنان رژیم تروریستی اسرائیل با حملات مکرر خود جان غیرنظامیان لبنانی را به خطر می‌اندازد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تاکید کرد در صورتیکه اروپا به بلاروس حمله کند، با پاسخ مسکو رو‌به‌رو می‌شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کرملین از اظهار نظر درباره پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به خاک روسیه خودداری کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت مالدیو در «همبستگی قاطع با مردم فلسطین» و در اعتراض به جنایات اسرائیل در غزه ورود گردشگران اسرائیلی را ممنوع کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک بمب کنار جاده‌ای در نزدیکی خودروی حامل پرسنل امنیتی در جنوب غربی پاکستان منفجر شد که بر اثر آن سه پلیس کشته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدندو
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های رژیم صهیونیستی با هدف تخریب روند مذاکرات ایران و آمریکا، به فضاسازی و به حاشیه کشاندن مذاکرات روی آورده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی‌که چین و روسیه با سرعت در حال گسترش زرادخانه‌های هایپرسونیک خود هستند، آمریکا با لغو پیاپی طرح های خود از رقابت عقب نشسته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور چین در دیدار با همتای ویتنامی خود، خواستار همکاری مشترک دو کشور برای مقابله با سیاست‌های قدرت‌طلبانه و یکجانبه‌گرایی شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یونیسف اعلام کرد که در دو سال جنگ سودان، موارد نقض شدید حقوق کودکان از جمله قتل و معلاولیت ۱۰۰۰ درصد افزایش یافته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع صهیونیستی تائید کردند که این رژیم برای ادامه بمباران غزه و نسل‌کشی مردم آن ۳۰۰۰ مهمات هوایی از آمریکا دریافت خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است