افزایش معافیت مالیاتی مشاغل خرد در بودجه ۱۴۰۴ به نفع اقتصاد ملی
معافیت مالیاتی یکی از مهمترین حمایتهایی است که میتوانیم از اقشار مختلف به عمل بیاوریم. به ویژه اقشار آسیبپذیری مانند حقوقبگیران، مشاغل خرد و تولیدکنندگان باید تحت حمایت¬های جدی قرار بگیرند.
حقوقبگیران جزو در دسترسترین اقشار برای دریافت مالیات هستند. قبل از این که حقوق آنها واریز شود، مالیاتآنها کسر میشود. این در حالی است که برخی افراد پردرآمد به انحای مختلف از پرداخت مالیات طفره میروند.
بخش تولید جزو مظلومترین حوزههای اقتصادی کشور است. در شرایطی که این بخش تحت تأثیر عوامل مختلف از جمله تورم، تحریم و هزینههای بالا قرار دارد، حمایت از آن ضروری است.
موضوع مهم این است که در حال حاضر سوداگری رونق دارد و از سود بالایی هم برخوردار است. بنابراین، ورود به حوزه پرریسکی مانند تولید باید با مشوق و جذابیت همراه شود. کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید با هدف حمایت از تولید در کشور صورت گرفت.
طی سالهای اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور در دستور کار قرار گرفته است. بر اثر اقدامات انجام شده، درآمدهای دولت افزایش یافت. در این شرایط، نیاز است به اجرای طرح¬هایی مانند مشارکت دادن مردم در محل هزینهکرد مالیاتها بپردازیم و افزایش شفافیت در امور مالیاتی با جدیت در دستور کار باشد.
نظرات محمد جلالی، نماینده مجلس در ارتباط با معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده برای مشاغل خرد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: اقتصاد متشکل از بخشهای مختلف است و بنگاههای کلان اقتصادی، بنگاههای خرد و متوسط و مشاغل خانگی جزئی از آن محسوب میشوند. حمایت از تمامی این واحدهای تولیدی و اقتصادی باید در دستور کار باشد.
وی ادامه داد: بهترین کاری که در شرایط فعلی میتوانیم انجام دهیم تا از اقتصاد ملی حمایت به عمل بیاوریم، این است که به مشاغل خرد و تولید کمک کنیم. افزایش سقف معافیت مالیاتی مشاغل خرد در بودجه ۱۴۰۴ در همین راستا در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن نیز کاهش ۵ درصدی مالیات تولید را شاهد هستیم که هر دو به نفع رشد تولید و اقتصاد ملی است.
این نماینده مجلس گفت: حمایت از مشاغل خرد در واقع بیمه کردن اقتصاد کشور است. با توجه به اهمیتی که این بخش دارد، افزایش سقف معافیت مالیاتی مشاغل خرد به میزان ۱۰۰ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصویب شد.
این نماینده مجلس اظهار کرد: کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید نیز اقدام مثبتی بود که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به نفع این بخش از اقتصاد کشور انجام شد. تولید موتور محرکه اقتصاد کشور است و باید تمام قد از آن حمایت کنیم.
جلالی گفت: شرایط تورمی به افزایش هزینههای تولید نیز منجر میشود. در شرایط فعلی، تولیدکنندگان با مشکلات زیادی مواجه هستند و باید به لحاظ مالیاتی مورد حمایت قرار بگیرند. در وضعیت فعلی، سیاست انقباضی نیز در زمینه اعطای تسهیلات در نظر گرفته شده است. به همین دلیل باید به فکر راهکارهایی مانند کاهش مالیات به نفع بخش تولید باشیم.
این نماینده مجلس بیانکرد: کاهش مالیات بخش تولید میتواند به رونق گرفتن بنگاههای اقتصادی کمک کند که اتفاق مثبتی است. از هر روشی بتوانیم به تحرک و پویایی اقتصاد کشور کمک کنیم، برایمان منفعت دارد.
جلالی گفت: طرح مثبتی را طی سال جاری سازمان امور مالیاتی تحت عنوان مشارکت دادن مودیان در محل مصرف مالیاتها به اجرا گذاشت که نتایج خوبی داشت. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که این طرح طی سال آتی هم ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها به معنی مردمیسازی نظام مالیاتی کشور و افزایش شفافسازی در امور مالیاتی است گفت: این اقدامات در شرایطی که در تلاش هستیم به وصول درآمدهای مالیاتی دولت بپردازیم، ضرورت دارد. باید سیاستهایی به اجرا بگذاریم که بتوانیم ارتباط موثری با مالیاتدهندگان برقرار کنیم و فرهنگ مالیاتدهی را در کشور ارتقا ببخشیم.
12138979