اقتصادی 12:22 - 22 دی 1403
شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در آذر ماه سال جاری، ۸ ناشر پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم سهامداران خود را عملیاتی کرده‌اند.

عملیاتی شدن پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم ۸ ناشر

جزئیات اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که در سومین ماه پاییز امسال، پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم ۸ شرکت حاضر در بازار سرمایه برای سهامداران صورت گرفته است.

تسهیل‌گری برای سهامداران

بر اساس این گزارش، با توجه به این که در بند چ ماده ۶۸ برنامه پنج ساله ششم توسعه، امکان الکترونیکی شدن فرآیند مربوط به «ارسال گواهینامه حق‌تقدم خرید سهام جدید از طرف شرکت به صاحبان سهام به جای استفاده از پست سفارشی»، «پذیره‌نویسی و تعهد خرید سهام شرکت، به جای مراجعه به بانک و تکمیل اوراق مربوطه» و «صدور گواهینامه موقت سهام، اوراق سهام و گواهینامه‌های حق‌تقدم خرید سهام شرکت به جای چاپ کاغذی آنها» به روش مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار پیش‌بینی شده بود، از سال ۱۴۰۲ پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم در بازار سرمایه عملیاتی شد.

پیش از این بر اساس الزامات قانون تجارت مصوب سال ۱۳۴۷، فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران از طریق ارسال پُستی انجام می‌شد و سهامدارانی که تمایل به شرکت در افزایش سرمایه داشتند، در صورتی که دارای مطالباتی از ناشر بودند باید استفاده از مطالبات گواهی حق تقدم را امضاء و به شرکت ارسال می‌کردند. اما اگر سهامداران مطالباتی نداشتند باید با واریز آورده نقدی به حساب شرکت ناشر، در افزایش سرمایه مشارکت و مدارک واریز مبلغ مربوطه را برای شرکت ارسال می‌کردند. اما از سال ۱۴۰۲ با اجرایی شدن پذیره‌نویسی الکترونیکی حق تقدم در بازار سرمایه، سهامداران سجامی شده می‌توانند همانند یک خرید اینترنتی نسبت به مشارکت در پذیره‌نویسی به صورت الکترونیک اقدام کنند و بر این اساس تحقق این خدمت، حمایت شفاف و عینی از سهامداران در بازار سرمایه در جهت تسهیل گری و ارائه خدمات الکترونیک است.

شرط انجام پذیره‌نویسی الکترونیکی حق‌تقدم

بر این اساس، سهامداران سجامی که اطلاعات هویتی آنها در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه ddn.csdiran.ir به ثبت رسیده، می‌توانند در فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات هر شرکت سهامی عام ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیکی و برخط (آنلاین) شرکت کنند، همچنین سهامدارانی که فاقد کد سجام هستند به محض دریافت آن امکان استفاده از این طرح را خواهند داشت.

نحوه پذیره‌نویسی

سهامداران با ورود به «درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه» به آدرس ddn.csdiran.ir و ورود به داشبورد «پذیره‌نویسی سهامدار» می‌توانند اطلاعات پذیره‌نویسی حق‌تقدم و میزان مطالبات و حق تقدم تعلق گرفته خود را مشاهده کنند و در صورت نیاز مبلغ را به صورت آنلاین پرداخت کرده و این داده‌ها به صورت اتوماتیک در سیستم‌ها درج می‌شود.

مزایای پذیره‌نویسی الکترونیک

از جمله مزایای این روش می‌توان به صرفه‌جویی در زمان و هزینه ریالی اشاره کرد. بدین ترتیب که در گذشته، ناشر به اجبار باید برگه‌های گواهی حق تقدم را از طریق پست برای سهامداران ارسال می‌کرد، سپس سهامداران با مراجعه به بانک، مبالغ مورد نظر را به حساب ناشر واریز و در نهایت مستندات رو مجدد برای ناشر پست می‌کردند. ناشر پس از دریافت بسته‌های پستی باید یک فرآیند دستی ورود داده به سامانه‌ها را انجام می‌داد تا مشخص شود که کدام سهامدار، چه مبلغی واریز کرده است و عملا وقت و هزینه زیادی هدر می‌رفت.

منبع: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی


12139454
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: در مهرماه بیش از ۱۶ هزار اظهارنامه صادراتی برای افرادی ثبت شده که سامانه جامع تجارت، آنها را غیرمجاز معرفی کرده بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» موسس موزه گل محمدی گفت: با وجود قدمت ۷ هزار ساله گل محمدی در ایران، ثبت جهانی آن باید در اولویت قرار بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با سفر رسمی رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران به امارات، توسعه تعاملات هوایی بین دو کشور در دستور کار قرار گرفت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آگهی عرضه بنزین سوپر وارداتی با قیمت پایه ۶۵۸۰۰ تومان در بورس انرژی منتشر شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از قاچاق روزانه ۲۱ میلیون لیتر سوخت خبر داد و گفت: اقدامات وسیعی در حوزه مقابله با قاچاق سوخت درحال انجام است و با قاچاقچیان کلان و سازمان یافته برخورد می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات امروز شاخص کل بورس با کاهش ۱۴ هزار و ۹۳۹ واحد در سطح ۳ میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس حوزه گیاهان دارویی گفت: گردش مالی گیاهان دارویی در جهان را ۲۰۰ میلیارد دلار است که ایران به رغم آنکه داشتن ۲۳۰۰ گونه گیاهان دارویی، اما جایگاه خود را در این بازار جهانی پیدا نکرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی استان تهران گفت: میزان بارش‌ها در پاییز طبق آمار‌ها باید ۳۳ میلی متر باشد که تا به امروز تنها یک میلی‌متر بارش داشته‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: امروز در نشست امنیت غذایی و تنظیم بازار کالاهای اساسی کشاورزی قرار است قیمت شیرخام مطرح و مورد بررسی قرار بگیرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است