اقتصادی 10:05 - 23 مهر 1403
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه حدود ۱۰۱ میلیارد دلار هدررفت منابع در انرژی داریم گفت: توجه به بهینه‌سازی در طول زنجیره تولید تا مصرف حائز اهمیت است.

حدود ۱۰۱ میلیارد دلار هدررفت منابع در انرژی داریم

مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در همایش بهینه‌سازی مصرف و بهره وری انرژی گفت: اهمیت مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی سال‌ها گفته شده است. از کل مصرف خانگی ما تلفات نیروگاهی ما بیشتر است مردم مقصر مصرف زیاد بنزین و گاز و... نیستند.

او می‌گوید: در خصوص وضعیت ناترازی در حوزه برق طی سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ برآیند بیشتر شده و در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۸ هزار مگاوات ناترازی داشتیم در حوزه بنزین حدود ۱۰ میلیون لیتر در مقاطعی از سال در روز واردات داشتیم.

مالک شریعتی در خصوص علل ناترازی گفت: عدم توجه به تنوع‌بخشی سبد انرژی، رشد فزاینده مصرف، محدودیت در افزایش ظرفیت و... را می‌توان از جمله علل ناترازی نام برد.

او در خصوص هدر رفت منابع مالی در انرژی گفت: در مجموع حدود ۱۰۱ میلیارد دلار هدر رفت منابع در انرژی داریم. لزوم توجه به بهینه‌سازی در طول زنجیره تولید تا مصرف بسیار حائز اهمیت است.

شریعتی می‌گوید: بهینه‌سازی باید در اولویت سیاست کشور  قرار گیرد. در خصوص اصول حاکم بر راهکار‌های رفع ناترازی استفاده توامان از ظرفیت بخش خصوصی و دولتی، در نظر گرفتن محدودیت منابع مالی را باید در نظر گرفت. در خصوص بحث افزایش تولید در راستای قانون برنامه هفتم ریل گذاری شده است.

در ادامه آرش نجفی رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی ایران در سومین کنفرانس بهینه‌سازی و بهروری انرژی ایران گفت: مدتی است بر روی گواهی کربن در حال کار هستیم بیش از ۴ میلیارد دلار پتروشیمی ما گزارش ارائه کردند در کاهش کربن تلاش کردند. مفهوم بهره وری فراتر از این است که فقط به فکر صرفه‌جویی باشیم.

این مقام مسئول می‌گوید: همه باید مفهوم بهینه‌سازی را درک کنند ۶۵ روز از سال گذشته بخش صنعت پتروشیمی را محروم از گاز کردیم به علت این که برق نداریم نباید صنعت را متوقف کنیم. بهترین مسیر برای جلوگیری از این فرآیند بهینه‌سازی مصرف انرژی است.  اگر به بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی و راندمان متمرکز نشویم اتفاقات سال ۸۹ رخ خواهد داد.


12104239
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: حذف اراضی ماده ۵۰ و عدم اجرای آن زمینه ساز افزایش قیمت زمین و حبس اراضی مسکونی خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: تسهیلات بانکی با نرخ ۱۲ درصد برای رانندگان و کامیون‌داران در نظر گرفته شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد از توزیع گسترده روغن بصورت انبوه از روز شنبه در کشور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی توزیع نهاده مدت دار یا تولید قراردادی را راهکار پایداری تولید و تنظیم بازار اعلام کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از نهایی شدن قرارداد‌های مهم سرمایه‌گذاری با برخی کشور‌های علاقه‌مند برای توسعه زیرساخت‌های بنادر ایران خبرداد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس گفت: صندوق‌های با درآمد ثابت مبتنی بر ارز، از جمله ابزار‌های سرمایه‌گذاری جدید ارزی بازار سرمایه محسوب می‌شوند که منابع آنها صرف طرح‌های تولیدی خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شریعتمداری گفت:طی این مدت بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان منابع تازه از طریق بانک‌ها در اختیار پروژه‌ها و فعالیت‌های نفتی قرار گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز پنج‌شنبه ۱۸ دی ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس حوزه انرژی گفت: بخش عمده‌ای از ناترازی انرژی از طریق اسقاط بخاری‌های فرسوده و کم‌بازده جبران می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران اعلام کرد: وضعیت پرواز‌ها و فرودگاه‌ها از مراجع رسمی، ملاک عمل قرار گیرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است