فرهنگی‌هنری 09:39 - 05 مهر 1400

روایت شکسته شدن حصر آبادان در «زنجیر»/ پهلوانی از دید یک نوجوان

رضا چوپان نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی «زنجیر» از اجراهای مناسبتی هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات این نمایش گفت: مضمون این اثر با همراهی گروهی نمایشی از منطقه آزاد اروند، برگرفته از زندگی یک مرد ۴۰ ساله آبادانی است که ۱۰ سالگی او با آغاز جنگ تحمیلی همزمان بود.

وی افزود: پدر این پسر در برابر چشمان او شهید می‌شود و پسر تصمیم می‌گیرد علی‌رغم سن و سال کمش، راه پدر را ادامه دهد. او در این مسیر به همراه دایی خود راهی رودخانه اروند می‌شود تا برای خوراک رزمندگان ماهی بگیرد تا در همین اثنی و جلب شدن توجه مردم به او، روزی زنجیری را در دست می‌گیرد و خطاب به مردم می‌گوید که قصد پاره کردن این زنجیر را دارد تا به آنها معنای پهلوانی را بیاموزد ...

این نویسنده و کارگردان تصریح کرد: این پسر در ادامه راه نیز کنار دیگر مردم و رزمندگان به شکسته شدن حصر آبادان کمک می‌کند و دیگر بار خطاب به مردم می‌گوید که آنانی که در این نبرد به شهادت رسیدند، همان‌هایی هستند که از عزیزترین سرمایه‌های زندگی خود یعنی جان، جوانی و عشقشان گذشتند تا ما در این آب و خاک به امنیت برسیم.

وی در ادامه بر لزوم مرور خاطرات دوران هشت سال دفاع مقدس و پندها و اندرزهای مستتر در جنگ تحمیلی تأکید و بیان کرد: بسیاری از مردمی که امروز همچنان در مناطق و استان‌های درگیر با هشت سال دفاع مقدس همچون خوزستان زندگی می‌کنند تا اندازه‌ای بیش از دیگر مردمان در فضا و اتمسفر آن سال‌ها به سر می‌برند اما باید این واقعیت را بپذیریم که گذر زمان، سبب به دست فراموشی سپردن بسیاری از این خاطرات شده و چه بسا یکی از رسالت‌های ما هنرمندان، یادآوری آن دوران است.

چوپان اذعان کرد: نکته حائز اهمیت این است که هر چند تئاتر خیابانی خود به میان مردم می‌رود و فرصت قرار گرفتن مردم در معرض هنر نمایش و درام را فراهم می‌آورد اما من در گفتگو با تماشاگران نمایشم پس از اجرا به عینه شاهد بودم که چگونه تشنه تماشای چنین نمایش‌هایی و خواستار اجرای این آثار در تمام ایام سال هستند.

این کارگردان تئاتر در پایان با اشاره به اینکه باید بیش از پیش از تئاتر خیابانی حمایت شود، گفت: مردم برای تماشای آثار ما که شاید ماه‌ها روند پیش تولید و تولید آن به طول انجامد، هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند و گیشه‌ای وجود ندارد در نتیجه توقع می‌رود با توجه به تأثیرات به‌سزای تئاتر خیابانی در ترویج فرهنگ و باورهای ارزشی، مسئولان به فکر تخصیص بودجه‌های مورد نیاز برای این هنر مردمی باشند.

۴۰ تئاتر خیابانی در قالب ۱۲۰ اجرا به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی از ۳۱ شهریور تا ششم مهرماه سال جاری به همت کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی در استان‌های تهران، کرمانشاه، کردستان، ایلام و منطقه آزاد اروند در بوستان‌ها، گلزارهای شهدا و مناطق عملیاتی اجرا می‌شوند.


11246218
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی چهارشنبه، ۱۲ آذر میزبان آیت‌الله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در سازمان صداوسیما شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قرعه‌کشی نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ فیفا، روز جمعه ۱۴ آذر در شهر واشنگتن آمریکا برگزار می‌شود که این رویداد مهم از شبکه سه سیما به صورت زنده پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند احیای حریم مجموعه تئاتر شهر گفت: این روند سرعت خوبی دارد و تا زمان آغاز جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر متحول خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به پخش مسابقات قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا از رسانه ملی گفت: این مسابقات به صورت زنده پخش خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی معاونت سیما فیلم های جدید‌ را با عنوان های «نسخه سرد»، «لحظه‌های بدون احساس»، «آلفا»، «تا خورشید می‌تپد» و «فرمانده سالواتوره» برای آخر هفته معرفی کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری برنامه جنجالی «جعبه‌سیاه» امیر عضد جایگزین محسن افشانی شد
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «دشت هجران» به کارگردانی مهدی نعمتی روایتی از شهید خان میرزا استواری است که از منزلگاه‌های زمان گذشته، حال و آینده میگذرد تا کلید رهایی خود را پیدا کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور استان‌های رسانه ملی گفت: در حال حاضر، یک سریال به کارگردانی سیروس مقدم برای استان گلستان در مرحله پیش تولید است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر پنجمین جشنواره برنامه‌های رادیویی پژواک از راه‌اندازی باشگاه برندگان پژواک خبر داد که این باشگاه فرصتی را ایجاد خواهد کرد تا تجربه‌های ارزشمند برگزیدگان چند دوره، چراغ راه نسل تازه برنامه‌سازان رادیو باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در نشست «همایش بین‌المللی حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» یکی از اعضای فقهای شورای نگهبان گفت: اگر اسلام محدودیت‌هایی قائل شده، به‌خاطر حفظ آزادی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است