فرهنگی‌هنری 09:39 - 05 مهر 1400

روایت شکسته شدن حصر آبادان در «زنجیر»/ پهلوانی از دید یک نوجوان

رضا چوپان نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی «زنجیر» از اجراهای مناسبتی هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات این نمایش گفت: مضمون این اثر با همراهی گروهی نمایشی از منطقه آزاد اروند، برگرفته از زندگی یک مرد ۴۰ ساله آبادانی است که ۱۰ سالگی او با آغاز جنگ تحمیلی همزمان بود.

وی افزود: پدر این پسر در برابر چشمان او شهید می‌شود و پسر تصمیم می‌گیرد علی‌رغم سن و سال کمش، راه پدر را ادامه دهد. او در این مسیر به همراه دایی خود راهی رودخانه اروند می‌شود تا برای خوراک رزمندگان ماهی بگیرد تا در همین اثنی و جلب شدن توجه مردم به او، روزی زنجیری را در دست می‌گیرد و خطاب به مردم می‌گوید که قصد پاره کردن این زنجیر را دارد تا به آنها معنای پهلوانی را بیاموزد ...

این نویسنده و کارگردان تصریح کرد: این پسر در ادامه راه نیز کنار دیگر مردم و رزمندگان به شکسته شدن حصر آبادان کمک می‌کند و دیگر بار خطاب به مردم می‌گوید که آنانی که در این نبرد به شهادت رسیدند، همان‌هایی هستند که از عزیزترین سرمایه‌های زندگی خود یعنی جان، جوانی و عشقشان گذشتند تا ما در این آب و خاک به امنیت برسیم.

وی در ادامه بر لزوم مرور خاطرات دوران هشت سال دفاع مقدس و پندها و اندرزهای مستتر در جنگ تحمیلی تأکید و بیان کرد: بسیاری از مردمی که امروز همچنان در مناطق و استان‌های درگیر با هشت سال دفاع مقدس همچون خوزستان زندگی می‌کنند تا اندازه‌ای بیش از دیگر مردمان در فضا و اتمسفر آن سال‌ها به سر می‌برند اما باید این واقعیت را بپذیریم که گذر زمان، سبب به دست فراموشی سپردن بسیاری از این خاطرات شده و چه بسا یکی از رسالت‌های ما هنرمندان، یادآوری آن دوران است.

چوپان اذعان کرد: نکته حائز اهمیت این است که هر چند تئاتر خیابانی خود به میان مردم می‌رود و فرصت قرار گرفتن مردم در معرض هنر نمایش و درام را فراهم می‌آورد اما من در گفتگو با تماشاگران نمایشم پس از اجرا به عینه شاهد بودم که چگونه تشنه تماشای چنین نمایش‌هایی و خواستار اجرای این آثار در تمام ایام سال هستند.

این کارگردان تئاتر در پایان با اشاره به اینکه باید بیش از پیش از تئاتر خیابانی حمایت شود، گفت: مردم برای تماشای آثار ما که شاید ماه‌ها روند پیش تولید و تولید آن به طول انجامد، هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند و گیشه‌ای وجود ندارد در نتیجه توقع می‌رود با توجه به تأثیرات به‌سزای تئاتر خیابانی در ترویج فرهنگ و باورهای ارزشی، مسئولان به فکر تخصیص بودجه‌های مورد نیاز برای این هنر مردمی باشند.

۴۰ تئاتر خیابانی در قالب ۱۲۰ اجرا به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایام اربعین حسینی از ۳۱ شهریور تا ششم مهرماه سال جاری به همت کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی در استان‌های تهران، کرمانشاه، کردستان، ایلام و منطقه آزاد اروند در بوستان‌ها، گلزارهای شهدا و مناطق عملیاتی اجرا می‌شوند.


11246218
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سومین شب از رویداد «اوج هنر» با محوریت بزرگداشت جعفر دهقان سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ با حضور جمعی از هنرمندان و چهره‌های فرهنگی برگزار می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث فرهنگی گفت: ثبت میراث ناملموس انحصاری نیست و هر کشوری می‌تواند پرونده ثبت داشته باشد و ثبت اثر ناملموس توسط یک کشور به معنای نفی یک کشور دیگر نیست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از برگزاری جایزه جهانی امام خمینی (ره) در آذرماه خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازیگر سریال «الگوریتم» تأکید کرد: هدف ما این نبود که صرفاً چهره‌ای زیبا و بی‌نقص از پلیس نشان دهیم. برعکس، تمام تلاشمان بر واقع‌گرایی متمرکز بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آئین رونمایی از آثار مستند و موسیقایی نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی؛ فرمانده نیروی دریایی ارتش، برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با برگزاری مراسم رونمایی از عوامل تولید صوتی دو کتاب تقریظ شده توسط رهبر انقلاب، نسخه صوتی دو کتاب «تب ناتمام» و «خانوم ماه» با هنرمندی صداپیشگان مطرح کشور منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم تشییع کامران فانی فرهنگ‌نویس و پژوهشگر از کتابخانه ملی به سمت قطعه نامداران بهشت زهرا تشییع شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جسد راب راینر، کارگردان و بازیگر نامدار هالیوود و خالق آثار ماندگار در سن ۷۸ سالگی به همراه جسد همسرش میشل سینگر راینر در خانه‌شان در لس‌آنجلس پیدا شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روزگاری که رسانه‌های جهانی با قدرت تصویری و تبلیغاتی خود، حقیقت را وارونه روایت می‌کنند و مظلوم را در نقش ظالم نشان می‌دهند، برنامه طنز سیاسی «درنگ» با رویکردی تازه وارد روی آنتن شبکه نسیم رفته‌است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نهمین جشنواره تلویزیونی مستند یکی از رویداد‌های جذاب رسانه ملی است که نقشی بی‌بدیل در ارتقای آگاهی مخاطبان نسبت به مستند ایفا کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است