اقتصادی 12:05 - 06 تیر 1401

وضعیت قطعی برق صنایع کوچک/ صنایع توان جبران خسارات را ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مشکلاتی که صنایع کشور سالانه با ورود به فصل گرما با آن مواجه می‌شوند، موضوع قطعی برق بدون برنامه و تعطیل شدن‌های گاه و بی گاه به دلیل خاموش شدن ماشین آلات و خطوط تولید است. مسأله‌ای که منجر به ورود خسارات زیادی به صنایع به ویژه صنایع کوچک از جمله آسیب دیدن دستگاه‌های صنعتی، استهلاک دستگاه‌های خط تولید، از دست رفتن یک روز کامل کاری و آماده نشدن سفارشات در سالهای قبل شده است.

دولت نیز هر سال اعلام می‌کند که خسارات وارده را جبران می‌کند اما تاکنون گزارشی مبنی بر جبران خسارات صنایع منتشر نشده و پیگیری‌های مهر نیز از بابت وضعیت جبران خسارات بی نتیجه بوده است. البته باید اشاره شود که طبق گفته فعالان صنعتی، نمی‌توان برآورد دقیق از خسارت ناشی از قطعی برق در صنایع و واحدهای تولیدی داشت چرا که علاوه بر استهلاک دستگاه‌ها، مواد اولیه نیز در حین قطعی برق طی روند تولید خراب می‌شوند.

در این بین با توجه به خسارات و مشکلات زیادی که سال گذشته برای صنایع به وجود آمد، دولت اعلام کرد که برای امسال قطعی برق صنایع با برنامه خواهد بود؛ یعنی بر خلاف سالهای قبل که صنایع حین کار با قطعی برق مواجه می‌شدند امسال قطعی‌ها از قبل اعلام می‌شود و نهایتاً یک روز به طول می‌کشد.

وضعیت قطعی برق شهرک‌های صنعتی

در این رابطه علی رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه امسال عمده قطعی‌های برق با برنامه خواهد بود، به مهر گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، امسال قطعی برق حداکثر یک روز بین ساعات ۱۱ صبح تا ۲۳ شب خواهد بود.

معاون وزیر صمت اضافه کرد: طبق تفاهم نامه امضا شده با وزارت نیرو، تا میزان ۲۰۰ کیلووات برق تولیدی به صورت تضمینی خریداری خواهد شد.

وی افزود: با توجه به اینکه مشکل قطعی برق در صنایع باید حل شود، نیروگاه‌های خود تأمین (DG) بنگاه‌های اقتصادی برای زمان اوج مصرف و استقرار نیروگاه‌های مقیاس کوچک (CHP) برای تأمین برق صنایع در کوتاه مدت در دستور کار است؛ شیوه کار نیز به این صورت است که با استفاده از این دو روش، بنگاه‌های اقتصادی مازاد برق تولیدی‌شان را ترانزیت کرده و به دیگر صنایع می‌فروشند. همچنین به ازای تولید هر مگاوات برق در شهرک‌های صنعتی، ۱۰۰ مترمربع زمین رایگان در اختیار سرمایه گذاران قرار داده خواهد شد.

رسولیان ادامه داد: همچنین به دستور وزیر صمت، مجوز خرید CHP و DGهای دست دوم تا پایان شهریور امسال اخذ شده است، که سرمایه گذاران علاقه‌مند می‌توانند از این فرصت ویژه بهره ببرند. البته تاکنون افزایش ظرفیت برق در حوزه CHPها ۵۰۰ مگاوات بوده و ۴۰۰ مگاوات نیز توسط DGهای خود تأمین از سوی واحدهای صنعتی اضافه شده است.

قطعی برق نباید عادی انگاری شود

به گزارش مهر، باید توجه داشت که صنایع کوچک هم سرمایه کمتری نسبت به صنایع بزرگ دارند و هم توان جبران خسارات وارده به ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی خود را به صورت کامل ندارند، بنابراین دولت باید همانطور که وعده داده قطعی برق این بخش را هم بابرنامه پیش ببرد و هم حداکثر توان خود را برای عدم قطع برق به کار گیرد زیرا صنعتگران مشکلات عدیده دیگری همچون محدودیت‌های مالی، کسادی بازار و مشکل تأمین مواد اولیه را دارند و اگر قرار باشد قطعی برق نیز تبدیل به یک روال عادی شود، نیم توان انتظار داشت وضعیت تولید روند بهبود را طی کند.

دولت در نظر داشته باشد که واحد تولیدی برای پرداخت مالیات، بازپرداخت تسهیلات، تأمین هزینه جاری و حقوق نیروی انسانی باید تولید و درآمد داشته باشد و قطعی برق مشکلات زیادی را برای واحدها ایجاد کرده و همچنین می‌تواند منجر به کمبود و گرانی کالا نیز شود.


11606522
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما به عنوان فعالان بخش خصوصی از حذف ارز ترجیحی و نظام ارزی چندنرخی بسیار خوش‌حال هستیم و باور داریم که این اقدام در راستای حمایت از تولید و فعالان اقتصادی واقعی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل هماهنگی و نظارت آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: اکنون مشکلی در تامین و توزیع آرد واحد‌های خبازی نیست و کماکان با نرخ‌های قبلی در حال توزیع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق توانیر، با تأکید بر نقش ساختمان‌ها در بحران مصرف انرژی، بر اجرای جدی مبحث ۱۹ و هوشمندسازی موتورخانه‌ها تأکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، شرایط خشکسالی، اصلاح الگوی کشت متناسب با شرایط کشور باید صورت بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به روند کاهشی میزان معاملات در بازار اجاره گفت: طبق آمار‌ها بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می‌برد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مدیریت آبفای کشور گفت: با کنتور‌های هوشمند مصرف‌کنندگان زمانی که از مصرف لحظه‌ای خود مطلع می‌شوند می‌توانند مصرف آب خود را مدیریت کنند که این منجر به کاهش مصرف می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت توانیر با اشاره به برودت هوا در اکثر نقاط کشور، بر ضرورت همکاری همه مشترکان در مصرف بهینه گاز و برق برای حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی و تامین برق پایدار تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز گفت: میزان مصرف گاز در کشور به ۷۱۵ میلیون متر مکعب رسید که معادل ۸۲ درصد از گاز تحویلی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کارشناسان براین باورند که بعد از حذف ارز ترجیحی، قیمت کالا‌ها تحت تاثیر هیجانات بازار روند افزایشی داشتند که اکنون قیمت مرغ و تخم مرغ متعادل شده و تنها برخی عوامل منجر به رشد مصنوعی قیمت گوشت قرمز در بازار شده که دولت با واردات بد...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است