استانی 09:06 - 09 فروردین 1404
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران از صدور مجوز 15 اسکله گردشگری در این استان خبر داد و گفت: ورود کشتی یا اتوبوس های دریایی در دریای خزر با توجه به پسروی این دریا و زهکشی هزینه های سنگینی دارد و نیازمند سرمایه گذاری است.

صدور مجوز ۱۵ اسکله گردشگری و مصائب پسروی آب دریای خزر

حسین ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در نشست نوروزی خبرگزاری تسنیم مازندران با اشاره به میزان ورود و خروج مسافران در استان مازندران در ایام نوروزی، اظهار داشت: مازندران با توجه به برخورداری از منابع طبیعی همچون جنگل، جلگه، دریا و تمام مواهب الهی، یک مقصد جذاب گرشگری است و جالب‌تر آنکه هر شهری در این استان یک ظرفیت میراثی، گردشگری و صنایع دستی نیز دارد.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات از سوی ستاد خدمات اجرایی سفر به مسافرانی که مازندران را به عنوان مسیر یا مقصد سفر انتخاب می‌کنند به صورت دائمی است اما در برخی مواقع خاص مانند ایام نوروز به صورت ویژه خواهد بود، تصریح کرد: ستاد خدمات اجرایی سفر به صورت رسمی از 25 اسفند فعالیت خود را آغاز کرده و دبیری این ستاد بر عهده اداره‌کل صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به اینکه با توجه به شرایط ویژه مازندران که در میان رتبه‌های نخست مسیر یا مقصد سفر در کشور محسوب می‌شود، 15کمیته در ذیل این ستاد ایجاد شده که 27دستگاه اجرایی در آن مشارکت دارند، گفت: در حال حاضر بیش از 44 نوروزگاه در سطح استان برپا شده است و خدمات متنوعی به مسافران ارائه می‌شود.

ایزدی به اجرای برنامه‌های فرهنگی همچون اقامه نماز جماعت در این نوروزگاه‌ها و فرهنگ‌سازی پویش "نه به تصادف و نه به زباله" اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر تا تاریخ ششم فروردین حدود 23 میلیون تردد در مبادی ورودی و خروجی این استان ثبت شده است.

دبیر ستاد خدمات اجرایی سفر مازندران افزود: به لحاظ اقامت نیز تاکنون بیش از 6 میلیون و 500نفر شب اقامت ثبت شده که در این زمینه رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دادیم.

آموزش پویش "نه به تصادف" از سوی کودکان به خانواده‌ها در مازندران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در نوروزگاه‌های مازندران در آغاز سال 1404، اظهار کرد: با توجه به اینکه موج نخست سفرهای نوروزی مقارن با شب‌های قدر بوده است، اداره کل اوقاف و امور خیریه در مساجد، تکایا، بقاع متبرکه و نوروزگاه‌ها برنامه‌های مختلف فرهنگی را به اجرا درآورد و پس از آن نیز از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، برنامه‌های اجرای موسیقی زنده به‌صورت وسیع  در دستور کار قرار گرفت.

ایزدی افزود: بر این اساس، بالاترین سانس اجرای موسیقی زنده در مازندران با رعایت موازین شرعی و اسلامی صورت پذیرفت تا شادی را برای مهمانان به ارمغان آوریم.

وی با اشاره به اینکه نوروزگاه‌ها به تناسب فرهنگ بومی همان منطقه شکل گرفته و تلفیقی از صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری آن محیط است، تصریح کرد: یکی از فعالیت ویژه نوروزگاه‌های مازندران از سوی هلال احمر این استان شکل گرفت، در غرفه‌هایی که در نوروزگاه‌ها ایجاد شد، آموزش پویش "نه به تصادف" برای رانندگانی بود که تخلف کردند و باید جریمه می شدند.

 

دبیر ستاد خدمات اجرایی سفر مازندران افزود: در غرفه هلال احمر مازندران، فرزندان خانواده‌ها را به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ترغیب می‌کردند و نتیجه اجرای این برنامه‌های فرهنگی، کاهش 35 درصدی آمار تصادف نوروزی در مازندران بوده است.

برپایی 777 غرفه معرفی صنایع دستی و سوغات‌ مازندران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در پاسخ به این سوال تسنیم مبنی بر اینکه آیا در این نوروزگاه‌ها، نمایشگاه ویژه نیز برپا شده است، گفت: در تمام مازندران نمایشگاه برپا شده و علاوه بر اینکه به صورت نمادین اقدام به عرضه محصولات و سوغات همان منطقه شده است، با سازه‌های سبک، نخستین نمایشگاه صنایع دستی دائمی در محور سوادکوه راه‌اندازی شد. 

ایزدی با بیان اینکه مسافر در بدو ورود به مازندران یا خروج از آن، از صنایع دستی این استان بازدید می‌کند و سوغات‌هایی چون نان و آش محلی، بهاردانه، کنجد و غیره که به نام مازندران نیز ثبت شده است را تهیه می‌کند، موضوعی که سال‌های زیادی در این استان در دست فراموشی قرار داشت، افزود: همچنین مسافران می‌توانند با صنایع دستی چون لاک تراشی، نمدمالی و چادر شب که در مازندران تولید می‌شود آشنایی پیدا کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران به این نکته اشاره کرد که، 777غرفه در مازندران برپا است تا این استان در ایام نوروز سوغات و صنایع دستی خود را معرفی کنند.

صنایع دستی هنر فراموش شده مازندران

ایزدی با اشاره به اینکه 180رشته از 300 رشته صنایع دستی در مازندران فعال است و از این میزان، 16 رشته صنایع دستی بومی این استان محسوب می‌شود، اظهار کرد: جاجیم، گلیم، گلیمچه، نمد و غیره بخشی از آثار دست هنرمندان این استان است و از سوی دیگر باید گفت نه تنها این صنایع احیا شده بلکه هنرمندان، به صورت تلفیقی، اقدام به تولید می‌کنند.

سرمایه گذاری با اهرم تولید 

وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه چگونه می‌توان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تحقق شعار سال مورد تاکید مقام معظم رهبری کمک کرد و سرمایه گذاری در حوزه تولید و توسعه گردشگری در مازندران را فراهم کرد خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در تولید صنایع دستی، یک سرمایه‌گذاری زودبازده با هزینه پایین است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با انعقاد تفاهم‌نامه با اداره‌کل فنی و حرفه‌ای این استان، اقدام به آموزش‌های استاندارد و اعطای گواهینامه می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در ادامه تصریح کرد: اعطای پروانه تولید انفرادی و تولید کارگاهی و راه‌اندازی مشاغل خانگی، معافیت‌های مالیاتی، همراهی با هنرمند در تهیه مواد اولیه، همراهی با مستمری‌بگیران بهزیستی، کمیته‌امداد و مددجویان اداره‌کل زندان‌ها و برگزاری آموزش‌های رایگان در این اداره‌کل، بخشی از خدماتی است که به هنرمندان ارائه می‌شود.

فعالیت حدود یک میلیون مرکز اقامتی بدون مجوز در مازندران

ایزدی همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به شعار امسال، یکی از بخش‌های مهم سرمایه‌گذاری، حوزه گردشگری است، وضعیت مازندران از لحاظ تاسیسات گردشگری به چه صورتی است؟ گفت: در مازندران یک میلیون و 200 هزار تخت رسمی و غیررسمی وجود دارد که از این میزان تنها 260 هزار تخت مجوز دارد و مابقی به عنوان خانه دوم و مراکز اقامتی شناخته می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه تمامی این مراکز غیررسمی باید نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند، اظهار کرد: با رسمی شدن مراکز اقامتی اطمینان خاطر دو طرفه میان سیستم‌های نظارتی و صاحبان این مراکز ایجاد می‌شود و اگر این مراکز رسمی شوند، تعداد تخت‌های مازندران به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

بوم‌گردی جاذبه‌ای که مسافران را به روستا کشانده است

این مسئول ادامه داد: حدود 6هزار مرکز گردشگری و 440 مرکز بوم‌گردی در مازندران در حال فعالیت هستند و نکته جالب اینجاست که طبیعت بکر مازندران، مسافران را به سوی بوم‌گردی سوق داده است.

ایزدی جمعیت مسافر در غرب مازندران را بسیار مناسب توصیف کرد و معتقد است که اگر سرمایه‌گذار اهل در شرق و مرکز مازندران نیز مشخص شود، در زمینه گردشگری ساری و شرق استان نیز، بتوانیم رونق گردشگری را داشته باشیم.

وی گفت: برای مثال در مناطق شرقی مازندران هتل‌های با مقیاس بین المللی محدود است در حالیکه امسال به‌صورت ویژه در این مناطق توسعه زیرساخت گردشگری را دنبال می‌کنیم.

صدور مجوز 15 اسکله گردشگری و مصائب پسروی آب دریای خزر

وی در پاسخ به سوال خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به اقتصاد دریا محور در سواحل مازندران فرصت برای ایجاد ظرفیت های گردشگری در این استان فراهم می‌شود و اداره کل گردشگری در این زمینه، چه برنامه‌هایی دارد، اظهار کرد: در حال حاضر اقتصاد آب محور در دستور کار قرار دارد که متشکل از دریا و آب‌بندان‌های بی‌نظیر مازندران است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با تاکید بر اینکه آب بندان‌های مازندران بهترین فرصت گردشگری آبی محسوب می‌شود، تصریح کرد: در حوزه گردشگری دریا، تداخل وظایف دستگاه‌ها ما را به عقب رانده و نیازمند اجماع در این زمینه هستیم.

ایزدی از صدور 15 مجوز اسکله گردشگری در استان مازندران خبر داد و گفت: ورود کشتی یا اتوبوس‌های دریایی در دریای خزر با توجه به پسروی این دریا و لزوم زهکشی مستمر، هزینه‌های سنگینی دارد و باید در اختیار سرمایه‌گزارانی قرار بگیرد که اهلیت داشته باشند و نیازمند همکاری همه جانبه همه نهادها در توسعه اقتصاد آب پایه هستیم.

انتهای پیام/


12171637
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار اصفهان از فروش 25 میلیارد تومان صنایع دستی در 600 غرفه نوروزی در سطح استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون فرهنگی و اجتماعی مرزبانی فراجا با تأکید بر توجه به اطلاع رسانی فداکاری و خدمات مرزبانان گفت: مأموریت مهم مرزبانان در بخش رسانه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که بدون همکاری رسانه ها ارزش و اندازه فداکاری مرزبان درک نمی شود.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول به شهروندان توصیه کرد: روز دوازدهم فروردین از ساعت 9 صبح تا 15:30 به علت تابش اشعه فرابنفش در برابر تابش خورشید قرار نگیرند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: راه اندازی نوروزگاه ها در خراسان جنوبی کاهش چشمگیر تصادفات جاده ای به همرها داشته است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار مازندران با اشاره به 2700 پروژه نیمه تمام در استان گفت: مازندران تشنه سرمایه گذار است و نیازمند سرمایه گذاری هستیم.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس پلیس راه کردستان با اشاره به پایان ایام تعطیلات، از پیش بینی افزایش حجم تردد وسایل نقلیه در محورهای استان خبر داد و گفت: مسافران نوروزی زمان بازگشت خود را مدیریت کنند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر از خدمات رسانی نیروهای امدادگر و نجاتگر این جمعیت در 62 حادثه نوروزی خبر داد و گفت: تاکنون 166 حادثه دیده از خدمات جمعیت هلال احمر استان بوشهر بهره مند شده اند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» در حالی امسال 300 تن میوه سیب و پرتقال تنظیم بازار برای نوروز عرضه شد و یا درحال عرضه است که برخی از شهروندان از کیفیت سبدهای میوه گلایه دارند و معتقدند تنها دو ردیف رو خوب و مابقی بی کیفیت است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان طبس گفت: با حضور جمعی از مسئولان شهرستان بازارچه صنایع دستی و سوغات محلی روستای هدف گردشگری ازمیغان افتتاح شد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از آمادگی کامل 8 پارک جنگلی این استان برای میزبانی از گردشگران در روز طبیعت خبر داد و گفت: بیش از 74 درصد مساحت استان بوشهر، عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است