سیاسی 20:43 - 28 اردیبهشت 1401

اسلامی: علم و فناوری حوزه قدرت‌سازی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، محمد اسلامی در نشست تخصصی مبنا گفت: علم و فناوری حوزه قدرت‌سازی است و با ژرف‌نگری، حمایت و پشتیبانی مقام معظم رهبری و خودباوری دانشمندان در فناوری هسته‌ای توانستیم این فناوری را به‌صورت بومی عرضه کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در نشست تخصصی مبنا با موضوع «تأثیر تدابیر راهبردی رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در پیشرفت فناوری هسته‌ای» که عصر امروز به‌ صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در عصر حاضر شاهد پیشرفت فوق‌العاده سریع علم و فناوری که پیوسته تأثیرات ژرفی را در همه حوزه‌ها به وجود می‌آورد، هستیم. حوزه علم و فناوری حوزه قدرت‌سازی است و سازمان‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر در بخش‌های هوا و فضا، فناوری هسته‌ای، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی شرایطی را فراهم کردند که این عرصه، قلمروی پیشتازی آن‌ها باشند و با ایجاد موانع به دنبال عدم دست‌یابی کشورها و جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین هستند.

وی در این نشست که به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در مشهد برگزار شد، گفت: نکته مهم در این فرآیند قدرت پیش برنده اهداف ملی کشورها و امنیت ملی آن‌ها است که در دیپلماسی متبلور می‌شود و پشتوانه دیپلماسی قدرت نظامی و اقتصادی است که به‌ صورت مستقیم ریشه در علم و فناوری دارد و هر چقدر این پیشرفت در کشورها باشد و بتوانند به‌ صورت فرآیندی از آن استفاده کنند؛ بیشتر توانسته‌اند نقش قدرت‌سازی خود را داشته باشند.

اسلامی گفت: ابرقدرت‌ها حتی قبل از پیروزی انقلاب که قرار بود برای کشور ما، تأسیسات ایجاد کنند به دلیل شرایط انقلاب، طرح‌ها را متوقف کردند و تعهدات خود را انجام ندادند اما مهم، چرخه سوخت هسته‌ای است که مقام معظم رهبری با ژرف‌نگری از سال‌ها پیش با ورود به بحث علوم پیشرفته از علوم و فناوری هسته‌ای حمایت کردند و حمایت‌های همه‌جانبه ایشان سبب شد تا با یک نگاه خودباورانه اقدام کنیم و نکته دوم نگاه باور جوانان است که بعد از اتمام تحصیلات توانستند وارد این عرصه شوند و این تکنولوژی‌ها را به‌ صورت بومی عرضه کنند.

وی افزود: در واقع با باور جوانان و هدایت و حمایت‌های مستمر از این جریان توانستیم به ظرفیت پایداری برسیم و اکنون کاملاً در چرخه سوخت هسته‌ای خودکفا هستیم و بعد از خروج ترامپ از معاهده برجام یک‌ مرتبه کشور توانست با یک حرکت جهادی ده‌ ماهه مسیر ده‌ ساله را در ظرفیت غنی‌سازی طی کند که این موضوع موجب دستپاچگی ۱+۵ و سبب شد تا آن‌ها مجدداً به مذاکرات برگردند تا ظرفیت هسته‌ای ما را متوقف کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بخش‌های اثرگذار فناوری هسته‌ای و برق اتمی گفت: ما با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مسیر پیشرفت فناوری هسته‌ای حرکت کردیم و نکته مهم در برق اتمی این است که کشورهای دیگر همکاری نکردند که بازهم با خودباوری باید همین حرکت را در دستیابی بیشتر به برق اتمی داشته باشیم.

اسلامی گفت : تلاش دشمنان با انجام خرابکاری‌ها در حوزه فناوری هسته‌ای، آن را به خط مقدم جبهه تبدیل کرده است و دانشمندان ما با تأکید و انگشت اشاره مقام معظم رهبری که فرمودند خودتان بسازید؛ پای‌کار ایستادند و در موضوع سوخت ۲۰ درصد که نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران بود، اقدام کردند و ما امروز نه‌ تنها سوخت ۲۰ درصد بلکه سوخت ۶۰ درصد را دست تولید داریم.

وی با اشاره به تولیدات بخش سلامت و رادیوداروها از حرکت به سمت پلاسمادرمانی خبر داد و به نقش بسیار مهم آب‌ سنگین اشاره کرد که متأسفانه دشمنان با اتهام بهره‌مندی از آن در تولید سلاح هسته‌ای ما را از آن منع می‌کنند و اگر راهبردهای مقام معظم رهبری نبود و ما وارد فناوری هسته‌ای نمی‌شدیم اکنون خیلی عقب بودیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: برنامه‌های پیشرفت و توسعه کشور باید بدون وقفه حرکت کند و توان دانشمندان و جوانان کشور باید برای اهداف عالی کشور صرف شود و باید رنج و مشقت را تحمل کنیم تا به اوج قله برسیم.


11565975
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» گام نخست رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در مناطق منتخبی از کشور برگزار شد و نتایج فنی این رزمایش در دست بررسی کارشناسی است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» امام جمعه موقت تهران با اشاره به کاهش بارش باران و نزولات آسمانی، گفت: کاهش باران در ایران در ۵۸ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، انتخابات پارلمانی موفق عراق را به ملت و دولت این کشور تبریک گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماز باران به امامت آیت‌الله حسن منفرد در آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اقامه شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید دولت باید حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را از مسیر مجلس انجام دهد، نه اینکه از طریق شورای سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و سران قوا صورت گیرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در تماس تلفنی با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها با انتشار پیامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره فواد شمس، نوشت: فؤاد از کنشگران دغدغه‌مند و منتقد مصلحی بود که همواره می‌کوشید صدای بی‌صدایان باشد و برای ساختن ایرانی بایستد که در آن کرامت و برابری برای هم...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» اسماعیل بقائی، ادعا‌های مندرج در بیانیه پایانی نشست وزرای امور خارجه گروه ۷ در کانادا راجع به جمهوری اسلامی ایران را بی‌اساس، غیرمسئولانه و مردود دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور امور بین‌الملل رهبر انقلاب ضمن تبریک برگزاری موفق انتخابات پارلمانی عراق، نوشت: آینده‌ای روشن و پرفروغ در انتظار همکاری‌های دو ملت برادر خواهد بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفارت ایران در ژاپن به بیانیه مشترک وزرای خارجه گروه هفت در «نیاگارا» واکنش نشان داد و اعلام کرد که این بیانیه مجددا حاوی ادعا‌های بی‌اساس علیه ایران است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است