علمی فناوری 16:20 - 14 آذر 1403
رئیس انجمن اندویورولوژی ایران، به تشریح وضعیت پیوند کلیه در کشور پرداخت.

ایران جزو کشور‌های پیشرو در اهدای کلیه در خاورمیانه

علی طبیبی رئیس انجمن اندویورولوژی، در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندویورولوژی و لاپاروسکوپی ایران، گفت: ایران در خاورمیانه جزو کشور‌های پیشرو در تعداد پیوند کلیه است، حتی از ترکیه نیز جلوتر است. دلیل این پیشرفت، تعداد بالای پیوند از مرگ مغزی در ایران در مقایسه با ترکیه است.

وی با اشاره به اینکه هزینه واقعی پیوند برای بیمارستان‌ها بیشتر از چیزی است که سیستم سلامت پرداخت می‌کند، توضیح داد: هزینه واقعی پیوند کلیه برای بیمارستان‌ها بیشتر از مبلغی است که سیستم سلامت پرداخت می‌کند. این اختلاف هزینه می‌تواند یک مانع برای پیشرفت بیشتر در این بخش باشد.

طبیبی به مزایای پیوند کلیه در مقایسه با دیالیز طولانی مدت (از نظر هزینه و کیفیت زندگی) اشاره کرده و ادامه داد: گرچه پیوند کلیه از نظر هزینه در بلندمدت (۱۰ تا ۳۰ سال) بسیار مقرون به صرفه‌تر از دیالیز است و کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد، اما مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت می‌تواند مانع از گسترش آن شود. در مورد اهدای عضو، تفاوت‌های بین رویکرد ایران و سایر کشور‌ها مانند اسپانیا و ترکیه وجود دارد از جمله تفاوت در پذیرش اهداکنندگان زنده از خارج از خانواده درجه یک و همچنین تفاوت در معیار‌های پذیرش اهداکنندگان مرگ مغزی است.

وی بر این باور است که بهبود شرایط پزشکان و کادر درمانی و شرایط بیمارستان‌ها می‌تواند به پیشرفت بیشتر در این زمینه کمک کند.

طبیبی گفت: به طور کلی ایران در زمینه پیوند کلیه پیشرفت قابل توجهی داشته است، اما برای رسیدن به سطح بالاتر، نیاز به توجه بیشتر به جنبه‌های اقتصادی، بهبود سیاست‌های اهدای عضو و همچنین حمایت بیشتر از کادر پزشکی و درمانی دارد.

منبع: مهر


12123681
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یوسف حجت با بیان اینکه مطالبه‌گری نباید شخصی باشد، از دانشجویان خواست با ارائه راهکار‌های علمی به رفع دغدغه‌های کشور کمک کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارتون‌هایی که پر از جادو و نقض قوانین طبیعت هستند، بر توانایی کودک در تمرکز و کنترل رفتارشان تأثیر منفی می‌گذارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان ریبوز و گلوکز را به همراه یک ساختار پلیمری باستانی که میلیارد‌ها سال حفظ شده است، در سیارک بنو پیدا کرده‌اند که شواهد جدیدی در مورد شرایط اولیه پیدایش حیات در زمین ارائه می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» چندین وب‌سایت فناوری در مورد آسیب‌پذیری‌های جدی در نرم‌افزار سیستم عامل اندروید هشدار داده‌اند و از کاربران خواسته‌اند دستگاه‌های خود را به‌روزرسانی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خصوصی‌سازی در حوزه آموزش و پرورش جایگاهی ندارد و مسیر اصلاح از مشارکت مردمی می‌گذرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارشاد با تأکید بر نقش تاریخی دانشگاه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی گفت که روز دانشجو فرصتی برای شنیدن نقد‌ها و پیشنهاد‌های نسل جوان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: بودجه عمرانی دانشگاه فرهنگیان از ۱۵۰ میلیارد تومان به دو هزار میلیارد تومان رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به رسم هر سال همزمان با ۱۶ آذرماه روز دانشجو در پیام‌های جداگانه‌ای این روز را گرامی داشتند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه‌های فرهنگیان تهران گفت: دانشگاه فرهنگیان از دهه گذشته در میان برترین دانشگاه‌های کشور قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری واحد علوم و تحقیقات، با تأکید بر نقش رویداد صدرا در تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: این رویداد با هدف ایجاد محیط مهارت‌آموزی طراحی شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است