اقتصادی 17:26 - 06 مهر 1399
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور راه کارهای غیرشیمیایی مبارزه با آفت حلزون در گلخانه را تشریح کرد.

موثرترین روش‌های کنترل غیرشیمیایی حلزون ها در گلخانه

 الهام احمدی در گفت و گو با ایسنا درباره کنترل حلزون ها و راب ها که از آفات مهم گلخانه ای فصول پاییز و بهار در مناطق شمال و شمال غرب کشور محسوب می‌شوند، گفت: باقیمانده سموم شیمیایی کنترل کننده حلزون ها و راب ها، علاوه بر آلودگی محیط زیست و کاهش تنوع زیستی، باعث شیوع بسیاری از بیماری ها و حتی برخی سرطان ها می‌شوند. 

وی  با بیان اینکه هشت راهکار عمده می‌تواند برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از سموم در گلخانه ها و کنترل موثر حلزون راب ها به کار رود، گفت: استفاده از طعمه ها در تله های جلب‌کننده  که شامل مخمر مالت، خمیری شامل آرد ذرت( به میزان ۳ قاشق غذاخوری، آرد گندم ۵/۰ گرم، مخمر یک دوم قاشق غذاخوری، آب ۵/۰ سی سی و شیره قند یک قاشق غذاخوری)، خمیرنان ترش شده، کاهو، کلم، ورقه های سیب زمینی یا شلغم که در نمک یا محلول صابون گذاشته شده است، گریپ فروت (حلزون و راب ها به شدت به مرکبات تمایل دارند) می تواند در این زمینه موثر باشد.

استادیار بخش تحقیقات جانورشناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی تصریح کرد: همچنین قرار دادن نوارهایی مسی به طول لازم و پهنای چهار سانتی متر اطراف گیاه مورد نیز از دیگر راهکار موجود برای کنترل این آفات است. حلزون و راب ها هنگام تماس با این باریکه های مسی، به دلیل ایجاد شوک الکتریکی و همچنین سمی بودن مس، کنترل می شود. از طرفی استفاده از پوسته های تخم مرغ یا گردو، بادام، فندق، پسته در بستر خاک گلخانه‌ها با ایجاد جراحت و زخم بر روی بدن حلزون و راب ها، باعث مرگ آنها خواهد شد.

به گفته وی، پارافین می تواند یک روش مناسب برای محافظت از گیاهان گلخانه ای در برابر خسارات حلزون و راب ها باشد. بافت لغزنده پارافین، چسبیدن حلزون روی سطح را دشوار می کند. بدین منظور می توان پارافین را در اطراف گلدان های گل و حتی ساقه گیاهان هم مالید. 

احمدی در ادامه گفت: دانه های قهوه (نه گرانول قهوه فوری) را در اطراف گیاهان خود بپاشید. قهوه تازه نسبت به قهوه فوری مؤثرتر و هرچه میزان کافئین بیش تر باشد، محلول موثرتر  خواهد بود. همچنین جلبکهای دریایی چه به صورت تازه و یا پودر، به دلیل نمک موجود در آن یک دورکننده قوی و راهکار مناسب برای محافظت گیاهان گلخانه ای و کنترل حلزون  است و این گونه آفات از آن دوری می‌کنند. 

 عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور با بیان اینکه حلزون و راب ها را می توان در گلخانه‌ها با استفاده از گیاهان دورکننده‌ای مثل افسنطین، اکلیل کوهی، پوست درخت اقاقیا و برگ های بلوط از اطراف گیاهان کشت‌شده دور نگاه داشت، گفت: گیاهان خاردار مثل گزنه نیز از دورکننده های خوب و موثر  هستند. سُداب و ریحان نیز گاهی به عنوان دورکننده استفاده می شوند. کافئین نیز می تواند به عنوان دور کننده یا کُشنده حلزون و راب های آفت به کار رود.

وی در پایان گفت: از مهم ترین دشمنان طبیعی حلزون راب ها می توان به نماتد Phasmarhabditis hermaphrodita اشاره کرد که اخیراً به صورت فرآورده‌ای تجارتی به‌ عنوان یک حلزون و راب کش بیولوژیکی به صورت قابل توصیه‌ای مطرح شده است.

انتهای پیام


10736853
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل ها گفت: آتش جنگل های هیرکانی به طور کامل مهار شده است، اما اطفا کامل آن نیاز به بارش حداقل ۸ میلی متر دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز بازرسی فرار مالیاتی گفت: طی یک سال گذشته ۱۹۰۰ پزشک متخلف شناسایی شده و در این زمینه هم؛ هشدار لازم داده شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان هواپیمایی کشوری گفت: همزمان با انجام ممیزی‌های فرودگاه‌های بین المللی از جمله فرودگاه کیش تمامی مجوز‌های ایمنی آنها تایید شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج – قزوین حدفاصل گرمدره و محور فیروزکوه گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب از اواسط هفته آینده وارد کشور خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف گفت: توصیه ما این است که افراد تنها با سرمایه مازاد خود به خرید طلا بپردازند تا از ضرر‌های احتمالی جلوگیری کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از ابلاغ امیدنامه و اساسنامه صندوق ارزی در هفته آینده خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: قیمت کنونی گوجه فرنگی بدلیل صادرات بی رویه و کاهش عرضه افزایشی است که با برداشت از استان بوشهر پیش بینی می‌شود که قیمت کاهش یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفت: اکنون نهاده به میزان کافی در بنادر موجود است که از امروز توزیع توسط پشتیبانی امور دام از طریق سامانه بازارگاه انجام‌ می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: کاهش هزینه‌های مستأجران و استاندارد سازی قرارداد‌ها از طریق سامانه خودنویس امکان پذیر شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است