سیاسی 22:49 - 21 مهر 1400
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تأکید کرد: «حکمرانی خوب» آن حکمرانی‌ای است که «مردم» در آن آسایش داشته باشند. البته نباید معنای آسایش را به «آسایش اقتصادی» تنزل داد؛ این مسائل یکی از عوامل آرامش است.

سیدحسن خمینی: نباید معنای آسایش را به «آسایش اقتصادی» تنزل داد

به گزارش ایسنا، سیدحسن خمینی در دیدار رئیس و جمعی از مسئولان سازمان ملی استاندارد، با بیان اینکه "غایت حکمرانی در یک جامعه، آسایش مردم است"، گفت: شاید در نظام‌های سنتی، غایت شخص حاکم این بود که خودش زندگی خوبی داشته باشد و به قدرت یا مال برسد، اما امروز می‌توان گفت تعریف از «حکمرانی خوب» به آسایش حاکم، حاکمان یا طبقه‌ای از مردم ختم نمی‌شود.

یادگار امام تأکید کرد: حکمرانی خوب آن حکمرانی‌ای است که «مردم» در آن آسایش داشته باشند. البته نباید معنای آسایش را به «آسایش اقتصادی» تنزل داد. مسائل اقتصادی یکی از عوامل آرامش است. البته شرط بسیار مهمی است؛ ولی سلامت و آسایش و آرامش روانی و روحی هم هست و سایر مواردی که می‌توان در این حوزه به آنها اشاره کرد؛ همه اینها برای این است که انسان‌ها به آسایش برسند.

وی اظهار کرد: اتفاقا ادیان آمده‌اند با همین واقعیت مردمان را مورد خطاب قرار بدهند و به آنها بگویند آسایش نهایی بعد از مرگ است. حواستان باشد جای بزرگتری وجود دارد که هر آنچه در این دنیا کسب کنید در قیاس با آن کوچک است. امام در کتاب های متعددشان به این مسأله توجه می دهند و می گویند چیزی که در آن دنیا به شما عطا می شود هم از نظر شدت و هم از نظر مدت، نسبت به آنچه در این دنیا داده می شود، بی نهایت است.

سیدحسن خمینی افزود: هرچه در این دنیا به انسان بدهند در قیاس با بی‌نهایت چیزی نیست، ولی به این معنا نیست که دنیا باید محل جنگ، خونریزی، دعوا، تلاطم و ناامنی باشد. حاکمان خوب باید دنیا را به گونه ای بسازند که مردم هم دنیای آرام تر و هم آخرت بهتری داشته باشند.

وی یادآور شد: اینکه جامعه عقلا به این نتیجه رسیده که نهادی به نام «استاندارد» را مطرح کند، برای تضمین آسایش و آرامش روان و بدن مردم در دنیا است. لذا نقش این سازمان و احیانا سازمان هایی از این دست، در تضمین این آسایش روحی بسیار بالا است. بنابر این، بحث آسایش و آرامش یا به تعبیری بحث استاندارد را فقط به حوزه محصولات اقتصادی تنزل ندهیم و استاندارد در سایر حوزه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و خود «حکمرانی استاندارد» هم ببینیم.

یادگار امام یادآور شد: شاید تا نیم قرن قبل کسی به این توجه نداشت که پیدایش یک محصول علاوه بر اینکه باید سوددهی و سلامت فرد را پدید بیاورد، نباید به محیط زیست آسیب برساند و نباید یک محصول ضرری بزرگ‌تر به اجتماع و جامعه نزند. این مسأله در سایر حوزه ها هم قابل طرح است.

وی تأکید کرد: البته یک بُعد این موضوع که ما می گوییم دین باید ناظر بر مسائل باشد، بُعد روحی انسان ها است؛ اینکه نکند بخشی را درست کنید و بخشی ناسالم باقی بماند. باید به زندگی معنوی انسان ها هم توجه داشته باشید؛ چون انسان ها همان طور که برای رفاه خودشان نیاز به عنصر مادّیت دارند، اگر از معنویت تهی شوند در همین دنیا هم به آسایش نمی رسند. جالب است بدانید اتفاقا نرخ خودکشی در کشورهایی که رفاه بالاتری دارند، بیشتر است، چرا که در آن صورت کمبود روحی و تلاطمی وجود دارد که شاید در نقطه ای می توانست آسایش پیدا کند.

سیدحسن خمینی در پایان گفت: مسئولان حوزه استاندارد را حوزه بسیار مهمی بدانند و استاندارد را به بخش خاصی تنزل ندهند که فقط یک قسمت را، آن هم از مسائل خاص، زیرمجموعه خود بدانند. همچنین سطح استاندارد را مطابق سطح جامعه بالاتر بگیرند. مردم هرچه استاندارد بیشتری را شاهد باشند به آرامش و آسایش بیشتری می رسند و اعتماد بیشتری می کنند. البته طبیعی است که این امر باید با سرعت پیشرفت اقتصادی کشور هم تناسب داشته باشد.

انتهای پیام


11270711
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: نسل‌زدایی را نمی‌توان با سکوت پاک کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ما به باز پیکربندی جدی در نظام مدیریتی و تربیت نسل از مدیرانی که به ساخت آینده می‌اندیشند، نیازمندیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر جدید ایران در ارمنستان، امروز سه‌شنبه پیش از عزیمت به محل مأموریت خود با وزیر امور خارجه دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام وزارت امور خارجه عربستان سعودی و معاون وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه در پایان سومین نشست سه‌جانبه ایران، چین و عربستان، با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌و‌گو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: باور دولت این است که مسیر پیشرفت ایران بدون حضور هم‌زمان و متوازن زنان و مردان امکان‌پذیر نیست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: تجربه جنگ ۱۲روزه ثابت کرد توان موشکی، پهپادی و پدافندی کشور ابتکار عمل را از دشمن گرفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه قانون اساسی تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ماست، گفت: مهم‌ترین ارزش‌های یک ملت و ضوابط اداره کشور در قانون اساسی است
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور از سفر ۲ روزه رئیس‌جمهور پزشکیان به قزاقستان و سپس ترکمنستان خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مولوی عزمی عبدالحمید رئیس سازمان اسلامی‌ شورای مشورتی مالزی با حضور در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع دیدار و گفت‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مولوی عزمی عبدالحمید رئیس سازمان اسلامی شورای مشورتی مالزی با حضور در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است