فرهنگی‌هنری 14:35 - 11 مرداد 1400
ناپلئون در جنگ‌هایش فقط به کشورگشایی اکتفا نکرد بلکه سرقت آثار هنری نیز از جمله اهداف او در حمله به کشورها بود.

ناپلئون و موزه‌ «لوور»ی که با دزدی پر شد!

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، ناپلئون بناپارت هنگامی که با سپاهش از کشورهای اروپایی به سمت مشرق پیشتازی می‌کرد (۱۸۱۵ـ ۱۸۰۳) فقط اهداف نظامی نداشت، بلکه در پی غارت آثار هنری نیز بود. این فکر سبب شد تا پاریس نه تنها پایتختی فرهنگی برای فرانسه بلکه برای اروپا و خاورمیانه هم به حساب آید.

ناپلئون برای تحقق این هدف در راه حمله به کشورها آثار هنری و تابلوهای باارزش تاریخی را نیز به سرقت می‌برد تا به موزه‌ای در پاریس منتقل کند؛ موزه‌ای که در نوع خودش بی نظیر بود. این موزه همان موزه معروف لوور است که ساختمانش را در سال ۱۱۹۰ پادشاه فیلپ آگوست بنا نهاد. او این کاخ را بنا نهاد تا در زمان غیبتش به سبب حضور در جنگ‌ها، دژی برای شهر باشد. بعدها این کاخ تبدیل به کاخی سلطنتی شد که تمام پادشاهان فرانسه تا زمان لویی چهاردهم در آن سکونت داشتند. لویی چهاردهم آن را به مدرسه و مرکزی هنری تبدیل کرد و مقر جدید حکومت را به ورسای تغییر داد.

با ظهور انقلاب فرانسه، مقامات فرانسوی اعلام کردند که کاخ لوور به موزه‌ای ملی تبدیل می‌شود تا مکانی برای نمایش آثار تاریخی فرانسه باشد. بدین ترتیب در تاریخ ۱۰ آگوست ۱۷۹۳ برای نخستین بار درهای لوور به عنوان موزه به روی مردم باز شد. اوایل قرن ۱۹، زمانی که ناپلئون به قدرت رسید، موزه لوور تازه کار بود و حوادث زیادی در انتظارش بود.

ناپلئون می‌خواست موزه لوور نه تنها در اروپا بلکه در جهان بی نظیر باشد. او می خواست لوور مجموعه ای از گنجینه‌های کشورهای مستعمره فرانسه را در خود جای داده و نماینگر شکوه فرانسه باشد.

زمانی که لوور یک مدرسه هنری بود و آثار هنری فرانسه را در خود جای داده بود، تنها ۵۰۰ اثر هنری را شامل می‌شد اما ناپلئون ده ها هزار تابلو، مجسمه و آثار هنری کشورهای دیگر را به آن افزود.

ناپلئون گرفتن آثار هنری که خودش از هر کشور انتخاب می‌کرد را جزو توافقنامه صلح در نظر گرفته بود و در واقع این یکی از شروطش برای صلح بود. او ۵۰۰ نسخه خطی تاریخی از واتیکان و ۳۰۰ قطعه تاریخی را در معاهده تولنتینو در سال ۱۷۹۷ به دست آورد. یکی از استاتید دانشگاهی در روم در مورد آثار مسروقه که پس از دوران ناپلئون به خانه بازگشتند می‌گوید که فاجعه غارت‌های هنری ناپلئون چیزی کمتر از فاجعه جنگ‌های او نیست.

طبق این گزارش، در سال ۲۰۱۸ مورخی به نمایندگی از امانوئل مکرون ـ رییس جمهور فرانسه ـ  در پژوهشی به دنبال برآورد و جبران خسارت‌های آفریقای جنوبی در پی غارت‌های صورت گرفته بوده است. این مورخ معتقد است غارتگران نه تنها گنجینه‌ها که عزت نفس ملت‌ها را نیز به تاراج برده‌اند.

انتهای پیام


11172219
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مینی سریال ۵ قسمتی «موسولینی، دیکتاتور فاشیست ایتالیا» از بامداد دوشنبه ۲۴ آذر به روی آنتن شبکه چهار می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستندحقیقت گفت: زنده‌یاد مهدی مسعود شاهی یکی از کسانی بود که ما را تشویق به آنلاین سینما حقیقت و با تشویق‌های خود به رشد سینمای ایران کمک کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین مستند عبری‌زبان تولید شده در ایران با عنوان «موشک‌ها بر فراز بازان»، جمعه ۲۱ آذر ساعت ۱۹ از شبکه افق پخش می‌شود؛ اثری تحلیلی که به ابعاد جدیدی از رویارویی پنهان ایران و اسرائیل در حوزه انرژی می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اولین قسمت از ویژه‌برنامه «کافه مستند» که قرار است به نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» بپردازد، امشب ۲۱ آذرماه روی آنتن شبکه افق می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر ضرورت بازگشت جهان به اخلاق تمدنی هشدار داد که مهم‌ترین تهدید علیه میراث‌فرهنگی در عصر حاضر مخاصمات مسلحانه و بی‌توجهی به ریشه‌های هویتی ملت‌هاست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مسعود کیمیایی که به دلیل برخی ناراحتی‌های جسمی از چند روز گذشته در بیمارستان بستری بوده، به زودی ترخیص می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین بار در نوزدهمین دوره از جشنواره سینماحقیقت بخش عکس مستند در خانه هنرمندان با شعار «از قاب تا روایت مستند» آغاز به کار کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شهروز ایری کارگردان تئاتر از روند تولید و اجرای نمایش «صحرا مرد» سخن گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی در دیدار با وزیر گردشگری یونان، بر ضرورت شکل‌دهی به «برنامه اقدام مشترک» میان دو کشور در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تاکید کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هوشنگ مرادی کرمانی قلب خود را به جراح سپرد بود و حال عمومی وی پس از عمل خوب گزارش شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است