موفقیت ۹۷ درصدی برنامه غربالگری شنوایی در ایران

باشگاه خبرنگاران جوان - جعفر جندقی مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اختلال کم شنوایی و ناشنوایی را میتوان با استفاده از روشهای علمی در دوره نوزادی شناسایی و با کمک سمعک و کاشت حلزون این عارضه را درمان کرد.
وی با بیان اینکه حلزون به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد، ادامه داد: البته اکنون هزینه تستهای غربالگری شنوایی را مردم تقبل میکنند که امیدواریم این کار نیز رایگان انجام شود.
جندقی با بیان اینکه ایران تجارب و تکنولوژی درمان شنوایی و ناشنوایی ایران به سایر کشورها انتقال میدهد، گفت: بیش از ۵۰ درصد از اختلالات کم شنوایی و ناشنوایی در بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان با اجرای برنامههای مراقبتی قابل پیشگیری هستند.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع کم شنوایی در کودکان سن مدرسه در کشور تقریبا ۲ درصد گزارش شده است همچنین حدود سه تا پنج نوزاد در هر هزار تولد زنده کم شنوا هستند.
وی تصریح کرد: در میان هر هزار کودک پیش دبستانی، ۲۵ نفر نیز کم شنوایی شایع است که ضروریست برنامههای غربالگری را گسترش دهیم.
جندقی با اشاره به اینکه کارگران نیز در صنعت با اختلالات شنوایی درگیر هستند، بر اهمیت انجام اقدامات حمایتی و درمان تاکید کرد و افزود: افزایش هزینههای نظام سلامت، از دست دادن نیروی کار و افزایش نیاز به خدمات و منابع مراقبت از گوش و شنوایی در صورت عدم توجه و درمان اختلالات شنوایی بهوجود میآید.
منبع: ایرنا
12181315