اقتصادی 16:39 - 12 آذر 1403
گزارش نرخ رشد اقتصادی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نشان‌دهنده رشد چهار درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت (به قیمت پایه) در هم‌سنجی با پارسال است.

رشد ۴ درصدی تولید ناخالص داخلی در نیمه نخست ۱۴۰۳

گزارش نرخ رشد اقتصادی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ منتشر شد. بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۴۰۰ در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به رقم ۵۰،۶۹۱ هزار میلیارد ریال با نفت و ۳۸،۳۷۴ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالیکه رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۴۸،۷۲۷ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳۷،۴۰۵ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۴.۰ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت (به قیمت پایه) و ۲.۶ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت (به قیمت پایه) در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ دارد.

نتایج مذکور حاکی از آن است که در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ۲.۹ درصد، گروه صنایع و معادن ۵.۳ درصد (شامل استخراج نفت خام و گازطبیعی ۸.۸، سایر معادن ۱.۵، صنعت ۱.۳، توزیع گاز طبیعی ۱۵.۲، تأمین آب و برق ۲.۳ و ساختمان ۰.۳ درصد) و گروه خدمات ۲.۵ درصد نسبت به شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، رشد داشته است.

محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ۱۸ بخش اصلی متشکل از ۵۰ رشته فعالیت بر مبنای طبقه‌بندی ISIC.Rev ۴ انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب و برق، توزیع گاز طبیعی و ساختمان می‌باشد و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده و خرده فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب و کار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی است.

لازم به ذکر است اطلاعات تفصیلی در زمینه حساب‌های ملی ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، از طریق درگاه ملی آمار در قسمت داده‌ها و اطلاعات آماری/ حساب‌های ملی/ جداول آماری/ زیر گروه حساب‌های ملی فصلی، قابل دسترسی است.

منبع: مرکز آمار ایران  


12122771
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز فناوری اطلاعات، هوشمندسازی و امنیت فضای مجازی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: در صورتی که فرد دریافت کننده یارانه شماره حساب خود را در سامانه سیمین(اصلاح الگوی خانوار ) ثبت نکند مشمول دریافت یارانه نقدی نمی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با توجه به نرخ‌های امروز، هر متر مکعب آب شیرین‌شده از دریا برای شهر تهران حدود ۷ یورو هزینه خواهد داشت که معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب با ورود سامانه بارشی از سمت غرب شاهد بارش در نواحی غرب و ارتفاعات شمال تهران خواهیم بود و این شرایط تا اواسط هفته ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۴ آبان، بیش از ۳۶.۷ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات تأمین کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رکورد‌هایی که در پروژه ریلی چابهار به زاهدان شکسته شده گفت: شعار «ما می‌توانیم» در این پروژه به روشنی به منصه ظهور رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز شنبه ۲۴ آبان ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: کاهش شیر تولیدی و افزایش قیمت آن و همچنین عدم اختیار در تعیین قیمت مناسب جهت تولید و عرضه شیر مدارس باعث از دست رفتن امکان عقد قرارداد با آموزش و پرورش شد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حفاظت و بهره برداری آب استان تهران گفت: طی ۶۰ سال گذشته برای اولین بار، ۵ سال خشکسالی متوالی رخ داده است و از ابتدای سال آبی (مهر) تاکنون بارش‌ها صفر بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در مورد سد‌های تهران، ما نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۲۲۰ میلیون متر مکعب عقب‌ماندگی ذخیره داریم و درصد پرشدگی این سد‌ها به حدود ۱۰ درصد رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: بنابر آمار سالانه ۴۰ هزارتن کره در کشور مصرف می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است