اقتصادی 16:39 - 12 آذر 1403
گزارش نرخ رشد اقتصادی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نشان‌دهنده رشد چهار درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت (به قیمت پایه) در هم‌سنجی با پارسال است.

رشد ۴ درصدی تولید ناخالص داخلی در نیمه نخست ۱۴۰۳

گزارش نرخ رشد اقتصادی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ منتشر شد. بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۴۰۰ در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به رقم ۵۰،۶۹۱ هزار میلیارد ریال با نفت و ۳۸،۳۷۴ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالیکه رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۴۸،۷۲۷ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳۷،۴۰۵ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۴.۰ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت (به قیمت پایه) و ۲.۶ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت (به قیمت پایه) در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ دارد.

نتایج مذکور حاکی از آن است که در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ۲.۹ درصد، گروه صنایع و معادن ۵.۳ درصد (شامل استخراج نفت خام و گازطبیعی ۸.۸، سایر معادن ۱.۵، صنعت ۱.۳، توزیع گاز طبیعی ۱۵.۲، تأمین آب و برق ۲.۳ و ساختمان ۰.۳ درصد) و گروه خدمات ۲.۵ درصد نسبت به شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، رشد داشته است.

محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ۱۸ بخش اصلی متشکل از ۵۰ رشته فعالیت بر مبنای طبقه‌بندی ISIC.Rev ۴ انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب و برق، توزیع گاز طبیعی و ساختمان می‌باشد و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده و خرده فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب و کار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی است.

لازم به ذکر است اطلاعات تفصیلی در زمینه حساب‌های ملی ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، از طریق درگاه ملی آمار در قسمت داده‌ها و اطلاعات آماری/ حساب‌های ملی/ جداول آماری/ زیر گروه حساب‌های ملی فصلی، قابل دسترسی است.

منبع: مرکز آمار ایران  


12122771
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ایران گفت: ما به عنوان فعالان بخش خصوصی از حذف ارز ترجیحی و نظام ارزی چندنرخی بسیار خوش‌حال هستیم و باور داریم که این اقدام در راستای حمایت از تولید و فعالان اقتصادی واقعی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل هماهنگی و نظارت آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: اکنون مشکلی در تامین و توزیع آرد واحد‌های خبازی نیست و کماکان با نرخ‌های قبلی در حال توزیع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق توانیر، با تأکید بر نقش ساختمان‌ها در بحران مصرف انرژی، بر اجرای جدی مبحث ۱۹ و هوشمندسازی موتورخانه‌ها تأکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، شرایط خشکسالی، اصلاح الگوی کشت متناسب با شرایط کشور باید صورت بگیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به روند کاهشی میزان معاملات در بازار اجاره گفت: طبق آمار‌ها بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می‌برد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مدیریت آبفای کشور گفت: با کنتور‌های هوشمند مصرف‌کنندگان زمانی که از مصرف لحظه‌ای خود مطلع می‌شوند می‌توانند مصرف آب خود را مدیریت کنند که این منجر به کاهش مصرف می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت توانیر با اشاره به برودت هوا در اکثر نقاط کشور، بر ضرورت همکاری همه مشترکان در مصرف بهینه گاز و برق برای حفظ ذخایر سوخت نیروگاهی و تامین برق پایدار تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز گفت: میزان مصرف گاز در کشور به ۷۱۵ میلیون متر مکعب رسید که معادل ۸۲ درصد از گاز تحویلی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از کارشناسان براین باورند که بعد از حذف ارز ترجیحی، قیمت کالا‌ها تحت تاثیر هیجانات بازار روند افزایشی داشتند که اکنون قیمت مرغ و تخم مرغ متعادل شده و تنها برخی عوامل منجر به رشد مصنوعی قیمت گوشت قرمز در بازار شده که دولت با واردات بد...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است