اقتصادی 16:49 - 24 شهریور 1403
یک نماینده مجلس گفت: هم اکنون ۹ درصد از کل گاز طبیعی کشور صرف تولید محصولات پتروشیمی می‌شود.

شدت انرژی در ایران ۸۰ درصد از متوسط جهانی بالاتر است

محمد بهرامی نایب رئیس کمسیون انرژی مجلس در برنامه میز اقتصاد گفت: ما در برنامه پنجم توسعه صنعت هیچ مشکلی نداریم، صنعت پتروشیمی چندین سال است که کار می‌کند و جلو می‌رود ولی متاسفانه طبق برنامه عملیاتی نمی‌شود.

او افزود: در برنامه پنجم باید سهم بازار پتروشیمی باید از ۹۶ میلیون تن در سال به ۱۳۰ میلیون تن در سال برسند، ارزش بازار صنعت پتروشیمی جهان در سال ۲۰۲۳ بدون احتساب پایین‌دست ۶۱۷ میلیارد دلار بود که این رقم با رشد متوسط ۷.۵ درصدی در سال ۲۰۳۲ به یک تریلیون و ۱۶۲ میلیارد دلار می‌رسد.

بهرامی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰، ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه و جذب شده است و این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۷ میلیون تن رسید.

این نماینده مجلس گفت: در سال گذشته ۷۸ همت عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی داشتیم این در حالی است که در چهار ماه نخست امسال حدود ۳۴ همت عرضه اعتباری داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۴ درصد رشد داشته است.

بهرامی افزود: در سه سال گذشته اولویت شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تأمین نیاز داخل و مجتمع‌ها برای طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش بود که این اتفاق افتاد.

این‌نماینده مجلس افزود: صنعت پتروشیمی در ایران با متوسط مصرف روزانه ۶۶ میلیون مترمکعب در سال، تنها ۹ درصد از کل گاز طبیعی کشور را صرف تولید محصولات پتروشیمی می شود.

اعمال محدودیت بر عرضه گاز طبیعی به صنعت پتروشیمی به دلیل بالا بودن شاخص شدت انرژی در ایران است که حدودا ۸۰ درصد از متوسط جهانی بالاتر است.

در ادامه اردکانی‌، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی گفت: در برنامه پنجم باید سهم بازار پتروشیمی  از ۹۶ میلیون تن در سال به ۱۳۰ میلیون تن در سال برسد.

او ادامه داد: اولین چالش صنعت پتروشیمی ناترازی گاز است، به طوری که مصرف گاز در صنایع پتروشیمی بسیار بالا است به طوری که اگر در زیر ساخت گاز کشور چاره‌ای اندیشیده نشود در آینده با مشکل روبرو خواهیم شد.

اردکانی افزود: اگر در ۳ الی ۴ سال آینده فکری به حال گاز پتروشیمی‌ها نشود همین ظرفیت ۹۶ میلیون تنی هم از بین خواهد رفت، سال گذشته ۷۳۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز برای ۴ گروه در کشور داشته ایم که سهم بخش پتروشیمی ۷۵ میلیون مترمکعب بوده است.

متاسفانه اگر فکری به حال گاز صنایع پتروشیمی نشود مصرف گاز در سال ۱۴۱۰ به ۶۸۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید

نجفی اردکانی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: پتروشیمی‌ها با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و در راستای تکمیل زنجیره ارزش، با حساسیت و جدیت به دنبال تکمیل طرح‌های توسعه‌ای خود و بهره‌برداری از پروژه‌های تعریف شده است.

او با بیان این که ۷۵ مجتمع پتروشیمی در کشور فعال است، گفت: ظرفیت تولید در این صنعت ارزش افرین حدود ۹۶ میلیون تن است و تا ۱۰ سال آینده ظرفیت تولید به حدود ۲۰۰ میلیون تن خواهد رسید و به همین منظور سالانه نیازمند حدود ۷ میلیارد دلار جهت سرمایه گذاری در طرح‌های صنعت پتروشیمی هستیم.

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، متاسفانه با این روند کمبود گاز در کشور در ۳-۴ سال آینده بحران ناترازی گاز خواهیم داشت.

خبرنگار:رضا زارع 


12092588
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل اروپا آمریکا و کشورهای مشترک المنافع وزارت نفت گفت: در فاز نخست، واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه هدف‌گذاری شده و مذاکرات برای فاز دوم با همین میزان در جریان است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی با اصلاح نحوه اجرای ضوابط، مشکل افتتاح حساب برای دریافت تسهیلات بانکی اعلام کرد: ضوابط افتتاح و نگهداری حساب محدودیتی برای متقاضیان تسهیلات بانکی ایجاد نمی‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت راهبری تولید صنعت برق حرارتی  گفت: برنامه ملی تعمیرات با ظرفیت ۱۰۵ هزار مگاوات هم‌اکنون از پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد برخوردار است، اما انتظار می‌رود این اقدامات بی‌وقفه ادامه یابد و پیشرفت پروژه‌ها به‌صورت روزانه رصد و در جل...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست معاونت راهبری تولید صنعت برق حرارتی  گفت: برنامه ملی تعمیرات با ظرفیت ۱۰۵ هزار مگاوات هم‌اکنون از پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد برخوردار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس گفت: بازار یک حالت تعادل دارد و صندوق‌های حمایتی بازار در حال حمایت هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس گفت: ریسک را نمی‌تواند حدف کرد مهم این است منصفانه توزیع شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بورس گفت: ریسک را نمی‌توان حدف کرد مهم این است منصفانه توزیع شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: در شرایط تورمی فعلی، که تورم بالای ۴۰ درصد است، تصویب بودجه به‌صورت انقباضی گامی مؤثر در مهار تورم به شمار می‌آید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن مالی اسلامی گفت: هوش مصنوعی در حال بازتعریف زیربنای نظام‌های مالی است و نظام مالی اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد میزان ارز و طلای خانگی رقم بسیار درشتی است و مجموعاً ظاهراً حدود ۷۰ میلیارد دلار ارز و طلا در اختیار مردم باشد البته این عدد تخمینی است که اگر به سمت فعالیت‌های مولد هدایت شود، می‌تواند ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است