اقتصادی 17:06 - 27 شهریور 1402
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با کاهش قیمت دلار در بازار به دلیل آزادشدن منابع غیرقابل دسترس ایران در کره جنوبی، شاخص کل بورس نیز با نوسان همراه خواهد بود.

پیش‌بینی بورس پس از آزادی دارایی ایران در کره جنوبی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس تهران در حالی امروز کار خود را با قدرت نسبتا خوبی آغاز کرده بود، به مرور با کاهش قدرت تقاضا همراه شد و در نهایت در محدوده منفی کار خود را به پایان رساند.

بازار سهام در شروع معاملات امروز توانست رنگ سبز بهتری را تجربه کند و نماگرهای تالار شیشه‌ای را با افزایش همراه کند. اگرچه این روند افزایشی در ابتدا قدرت خوبی داشت اما به مرور همچون روزهایی که در هفته گذشته سپری شد، سرعت تقاضا کاهشی شد و پس از نوسان‌های متوالی در نهایت شاخص کل بورس وارد محدوده منفی شد. در معاملات امروز بازدهی شاخص کل در نقطه قرینه شاخص کل قرار داشت.

* نرخ ارز بلای جان بورس

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بازار سهام گفت: تغییر قیمت ارز از ۲۸ هزار ‌و ۵۰۰ تومان به نرخ مرکز مبادله ارز در مبالات تجاری و اقتصادی بورس کالا تصمیم درستی است که از سوی دولت اتخاذ شد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در گذشته با پایین نگه داشتن نرخ ارز، صنایع با سودآوری مطلوبی همراه نبودند، اما اکنون صنایع با کمک سیاست جدید ارزی ضمن صادرات بیشتر، سودآوری مناسبی را پیدا خواهند کرد؛ همچنین شرایط بازار سهام و حمایت از سهامداران قطعا بهتر شده و می‌توان معاملات را دقیق‌تر رصد کرد.

وی افزود: دولت با این تصمیم می‌تواند دست رانتخواران، ویژه‌خواران و کسانی که از واسطه‌گری و رانت استفاده می‌کنند، را کوتاه کند؛ اکنون تصمیمی اتخاذ شده که باعث می‌شود ضمن بازگشت تعادل به اقتصاد کشور، منابع ارزی نیز از بین نرود.

گلستانی تاکید کرد: بازار سرمایه تاثیرپذیری زیادی از نرخ ارز دارد و با کاهش این نرخ به دلایل مختلف که در بازار غیررسمی رخ داده، بورس روزهای آینده را باید با نوسان دست و پنجه نرم کند.

* شاخص های بورس خلاف جهت حرکت می کنند

در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس 2 هزار و 295 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 133 هزار و 485 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 11 صدم درصد بوده است.

البته شاخص کل هم‌وزن بورس با افزایش 799 واحدی در رقم 723 هزار و 978 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 11 صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت 67 واحدی به رقم 26 هزار و 478 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با کاهش 71 واحدی به سطح 130 هزار و 194 واحد رسید.

* خروج جریان پول حقیقی چهار برابر شد!

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای هشتمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و در حالی که روز یکشنبه این معیار به منفی 112 میلیارد تومان رسیده بود؛ امروز 444 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد وتجارت (بانک تجارت)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و ثبهساز (بهساز کاشانه تهران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای حسیر (ریل سیر کوثر)، فاذر (صنایع‌ آذرآب‌) و قچار (فراورده های غذایی و قند چهارمحال) تعلق داشت.

* افت ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 191 هزار و 112 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 181 هزار و 374 میلیارد تومان بود که 95 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 6 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 520 میلیارد تومان رسید.

* کاهش تقاضا در بورس 

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 240 نماد و تعداد نماد های منفی 550 نماد بوده است. حدود 70 درصد نماد ها سرخ پوش بودند.

در جریان معاملات روز دوشنبه، مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 43 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 136 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 26 درصدی به 181 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به ۲۳.۸میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها به ۲۰میلیون تومان رسید.

پایان پیام/


11994777
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور از روند فعلی ثبت سفارش واردات نهاده‌های دامی انتقاد کرد و در این خصوص توضیحاتی داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی بازسازی خانه شروع می‌شود، فضای زندگی به‌سرعت تغییر می‌کند. اتاق‌ها از دسترس خارج می‌شوند، گرد و غبار در همه‌جا پخش می‌شود و صدای مداوم ابزار‌های کارگاهی اجازه استراحت نمی‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و روسیه اعلام کرد با وجود تلاش‌های گسترده سازمان توسعه تجارت و امضای موافقت‌نامه آزاد با اتحادیه اوراسیا، بین نهاد‌های داخلی هماهنگی برای این فرصت اقتصادی وجود ندارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هنگام بررسی مکمل‌های ورزشی، یکی از دغدغه‌های رایج در میان ورزشکاران، موضوع عوارض جانبی احتمالی آنهاست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» استعفای معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تکذیب شد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز دوشنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۴ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با ایجاد زنجیره تولید تا توزیع، قیمت گوشت قرمز با حذف واسطه‌ها ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شورای‌هماهنگی‌بانک‌ها اعلام کرد: حسب اطلاعیه استانداری تهران مبنی بر تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، بانک‌های عضو این شورا در استان تهران، به صورت کشیک فعالیت خواهند داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان ساتبا گفت: امروز ۴۴۵ مگاوات نیروگاه افتتاح خواهد شد و که باتوجه به این افتتاح، ظرفیت نیروگاه‌های انشعابی کشور به ۴۳۰ مگاوات می‌رسد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان تهران، میزان هدررفت واقعی آب در این استان را زیر ۱۰ درصد اعلام کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است