علمی فناوری 15:10 - 28 اردیبهشت 1401

موانع استفاده از فناوری برای سالمندان در ایران بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، حامد منکرسی، با اشاره به انتخاب شعار «فناوری‌های دیجیتال در خدمات افراد کهن‌سال» از سوی اتحادیه جهانی مخابرات برای روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، توسعه فناوری‌های نوظهور را دریچه‌ای برای ایجاد سالمندی سالم در کشور عنوان کرد و گفت: ارائه فناوری‌های شناختی توسط فعالان تکنولوژی در کشور می‌تواند نقش به سزایی برای فراهم کردن شرایط سالمندی سالم در کشور ایفا کند.

معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران بیان داشت: با توجه به اینکه روند کهنسالی در تمام جهان رو به افزایش است، بسیاری از کشورها برنامه‌های ویژه‌ای را برای مواجهه با پیر شدن جمعیت طراحی کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال در دنیا به دو میلیارد نفر افزایش می‌یابد. این بدان معناست، افرادی که در تعریف سالمندی دارای ۶۰ یا ۶۵ سال به بالا هستند، نیازمند صرف حمایت و هزینه بیشتری هستند. این در حالی است که روند سالمندشدن جمعیت جهان از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ از شش درصد به ۹ درصد افزایش یافته است و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ۱۹ درصد افزایش می‌یابد. یعنی از هر شش نفر یک نفر در دوران سالمندی به سر خواهد برد.

منکرسی، ضمن بررسی وضعیت فناوری برای سالمندان در جهان افزود: بازار تولید و توسعه فناوری‌های ویژه سالمندان روز به روز در جهان رو به افزایش است. به طوری که پیش‌بینی می‌شود این بازار از ۸۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ پس از گذشت یک دهه و با رسیدن به سال ۲۰۲۹ به حدود دو هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار در جهان افزایش پیدا کند. تولید و توسعه فناوری‌های نوظهور، ابزارهای پوشیدنی، ربات‌های کمک رسان، فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا و اپلیکیشن‌های مبتنی بر گوشی‌های هوشمند از جمله ابزارهایی هستند که دریچه‌های کمک به سالمندان را می‌گشایند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران در بررسی موانع استفاده از فناوری برای سالمندان به ویژه در ایران گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح در میزان استفاده سالمندان از فناوری، رابط کاربری (user interface) آن فناوری است که بهترین نمونه این موضوع، عدم استقبال سالمندان ایرانی از کامپیوترهای رومیزی است. اما هنگامی که گوشی‌های هوشمند به بازار کشور عرضه شدند، سالمندان توانستند با این فناوری تعامل خوبی برقرار کنند.

وی در تشریح وضعیت استفاده از فناوری در میان جامعه سالمندان کشور گفت: متأسفانه بسته شدن پنجره جمعیتی در ایران نسبت به میانگین جهانی، از سرعت بیشتری برخوردار است. به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ حدود ۱۹ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند که امیدواریم با استفاده از راهکارهایی مانند قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دیرتر به نقطه بحرانی سالمندی جمعیت برسیم.

منکرسی تاکید کرد: در چنین شرایطی، ارائه فناوری‌های شناختی، رباتیک و اینترنت اشیا توسط فعالان تکنولوژی در کشور می‌تواند نقش بسزایی را برای فراهم کردن شرایط سالمندی سالم در کشور ایفا کند.


11565629
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است