سیاسی 15:15 - 28 بهمن 1403
ساختمان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار در جهان در شهر بغداد عراق احداث خواهد شد.

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد در سال جاری

با همت جوانان متخصص ایرانی، جهادگران عرصه سازندگی و دولت چهاردهم جمهوری اسلامی و سازمان متخصصین و مدیران ایران، مرکز تجارت جهانی مشترک ایران و عراق در بغداد در حال ساخت و راه اندازی است و به زودی بهره برداری می‌شود.

درخشش بخش خصوصی، تقویت حضور تولید کنندگان، توسعه دیپلماسی اقتصادی، ایجاد ظرفیت کم نظیر در بازار عراق بخشی از ظرفیت‌های این مجموعه است.

حجت الاسلام والمسلمین حاج سیدعلی خان محمدی، ریاست هیئت امنای سازمان متخصصین و مدیران ایران و ریاست ساختمان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در بغداد اذعان داشت: با توجه به توصیه و رهنمود‌های مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای جهت کمک به اقتصاد کشور چنین مراکزی باید درهمه کشور‌ها فعال شود و اقتصاددانان و بازرگانان و تولیدکنندگان در آن فعالیت کنند. رایزن‌های اقتصادی و امور اقتصادی باید از سفارت‌ها جدا شوند و در دسترس عموم بازرگانان خارجی قرار گیرند.

وی ادامه داد: سفارت‌های ما در کشور‌ها باید سفیر اقتصادی جمهوری اسلامی باشند و شبانه روزی درخدمت این مراکز باشند، در این برهه از زمان که دشمن از لحاظ نظامی نمی‌تواند به جمهوری اسلامی آسیب برساند و فقط از راه اقتصادی وارد شده است، سفارت‌های جمهوری اسلامی ایران در جهان باید تمام همت وقوت خود را در راه اقتصادی و کمک به اقتصاد کشور قرار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین خان محمدی همچنین افزود که یکی از اهداف این مرکز، کمک به تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی است که مقام معظم رهبری روی آن تاکید فرموده‌اند. تجارت بین ایران و عراق خصوصا در دولت جدید که اولین سفر ریاست جمهوری به عراق بوده است بسیار جدی‌تر شده و این مرکز بخشی از توسعه روابط اقتصادی بین این دو کشور قلمداد می‌شود. نگاه به صادرات بین کشور‌های همسایه جایی عمیق‌تر می‌شود که تولیدکنندگان و بازرگانان با اطمینان بیشتر پای کار بیایند و به ارزآوری برای کشور کمک کنند.

وی در ادامه افزود: عراق ظرفیت اقتصادی بالایی دارد و در حال حاضر روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت به فروش می‌رساند. یکی از اولویت‌های عراق حوزه عمرانی و ساختمانی و توسعه‌ای است که با توجه به چشم انداز ۱۰ ساله این کشور، سهم ایران می‌بایست سهم جدی باشد. موضوع فعالیت اقتصادی ساختمان تجارت جهانی ایران و عراق به چهار حوزه تقسیم می‌شود: حوزه فنی مهندسی، صرافی و بانکی، مشتقات نفتی و مراودات تجاری. اگر بازرگان یا تولیدکننده ما بخواهد به عراق صادرات داشته باشد نقاط مبهمی در ذهنش شکل می‌گیرد. مثل اینکه مراودات بانکی را کجا انجام دهد و یا ضمانت‌های بانکی به چه صورت است و یا حتی چگونه در بازار عراق بتواند بازاریابی کند. 

خان‌محمدی خاطر نشان کرد: تاسیس مرکز تجارت جهانی و اقتصادی ایران و عراق تسهیلگر این امور برای بازرگانان ما است. این مرکز زمینی به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع دارد که نمایشگاه و غرفه‌های متعدد در آن تعبیه شده تا تولیدکنندگان و بازرگانان بتوانند محصولات خود را در این مرکز به معرض نمایش درآورند و از طرفی جلسات، قراردادها، موضوع ضمانت نامه‌ها و مباحث حقوقی آنها در این مرکز قابل پیگیری است.

احداث ساختمان اقتصادی ایران در بغداد

وی تاکید کرد که سفارت جمهوری اسلامی در بغداد می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی ایران داشته باشد. سفیر جمهوری اسلامی در عراق باید میان مردم حضور پیدا کند و پاسخگو باشد. همچنین رایزن اقتصادی سفارت باید در این مرکز به صورت شبانه روزی حضورمستمر داشته و در میدان باشد و در جنگ اقتصادی کنونی، فعالیت‌های اقتصادی را به نحو مقتضی مورد حمایت ویژه قرار دهد. در مجموع باید گفت سفارت‌ها در کشور‌های همسایه نقش بسیار مهمی در توسعه مراودات اقتصادی دارند.

سازمان متخصصین و مدیران ایران به نمایندگی از ملت بزرگ ایران، متوقع است که سفارت جمهوری اسلامی درعراق و مسئولان عراقی این ظرفیت را غنیمت شمرده و نهایت همکاری را با ایران داشته باشند و با توجه به همجواری این دو کشور و ۱۳ مرز مشترک با عراق، مراوده‌ای گسترده‌تر از قبل شکل بگیرد. 

خان محمدی در مورد هزینه ساخت این مرکز گفت: چندین میلیون دلار برای این پروژه هزینه شده است و بودجه‌ای معادل ۷۰۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و ظرفیت سرمایه گذاری بیشتر نیز دارد. پیش بینی می‌شود این مرکز تا اواخر اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور مقامات ایرانی، به افتتاح رسمی برسد.

یکی دیگر از وظایف این مرکز، ارائه خدمات بهتر به زوار ایرانی و نیز آمادگی برای جنگ اقتصادی از طریق افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور است. این مجموعه از لحاظ طراحی شکیل و درخور شان جمهوری اسلامی است و ظرفیت‌های لازم برای توسعه بازرگانی بین ایران و عراق را فراهم خواهد کرد. به زودی از تمام تولیدکنندگان و اقتصاددانان و بازرگانان برای بازدید و عرضه محصولات در بخش‌های مختلف دعوت به عمل خواهد آمد تا پای کار بیایند و امید است تولیدکنندگان جمهوری اسلامی ایران سهم قابل توجهی از بازار عراق به دست آورند.

منبع: تسنیم


12156486
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور بیانیه‌ای تهاجم گسترده و بی‌رحمانه و سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه و مردم مظلوم فلسطین را محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» توضیحات مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص تصمیم صلاحیتی شورای ایکائو بیان می‌دارد: تصمیم این شورا درباره دعوای چهار کشور علیه ایران صرفا احراز صلاحیت اولیه بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفرای قرقیزستان و بلغارستان در دیدار‌های جداگانه با حضور در وزارت امور خارجه، با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و خداحافظی کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: مردم گناهی ندارند که مشکل کم آبی وجود دارد و نباید آنها را مقابل هم قرار داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: به دنبال کارآمدسازی بخش دولتی نظام سلامت، با هدف ایجاد رضایتمندی کادر درمان و مردم هستیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: امیدوارم با کمک مردم و تلاش‌های همکارانم در دولت چهاردهم کاری کنیم که مردم در حوزه آموزش و سلامت، بهبود را به چشم خود ببینند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» یادداشت سخنگوی شورای نگهبان با عنوان «انتخابات، تجلی عملی جایگاه مردم در جمهوری اسلامی» در روزنامه «جام جم» منتشر شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه دور جدید حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه و قتل‌عام چندصد غیرنظامی فلسطینی را شدیدا محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سیبوه سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه تهران در پیامی فرارسیدن عید نوروز سال ۱۴۰۴ را به رهبر معظم انقلاب و روسای قوا تبریک گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران با ارائه گزارشی درخصوص تصمیم صلاحیتی شورای ایکائو توضیحاتی ارائه کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است