بین‌الملل 10:02 - 18 فروردین 1404
ایران با فناوری موشکی پیشرفته و حمایت از حوثی‌ها، توانسته قدرت نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را به چالش بکشد و توازن قدرت را تغییر دهد.

ایران می‌تواند ناو‌های هواپیمابر آمریکایی را غرق کند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار - فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، امیر علی حاجی‌زاده، اخیراً در حین حضور در یک مراسم نماز در تهران مصاحبه‌ای انجام داد—چند روز بعد از تهدید رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، که جمهوری اسلامی ایران را تهدید به عواقب شدید کرد اگر به دنبال برنامه‌های هسته‌ای خود ادامه دهند. به گزارش نشنال اینترست، حاجی‌زاده اظهار داشت: "آمریکایی‌ها حداقل ۱۰ پایگاه نظامی در اطراف ایران دارند که حدود ۵۰ هزار نیرو در آن‌ها مستقر هستند."

هر فرمانده هوافضای معمولی ممکن است از حضور چنین تهدیدی در اطراف خود نگران شود. اما نشنال اینترست گزارش کرده است که حاجی‌زاده گمان می‌کند که حضور فراوان نیروهای ایالات متحده در منطقه به جای تقویت آن، آن‌ها را تضعیف می‌کند. وی توضیح داد: "این یعنی آن‌ها در داخل یک اتاق شیشه‌ای نشسته‌اند. کسی که در اتاق شیشه‌ای نشسته نباید به دیگران سنگ پرتاب کند."

و نشنال اینترست گزارش کرده است که سردار حاجی‌زاده درست می‌گوید.

زمینه ژئوپولیتیک جنگ اسرائیل-ایران

پایگاه‌های ایالات متحده در و اطراف خاورمیانه در معرض تهدید جدی تلافی ایران هستند. اما حقیقت این است که، طبق گزارش نشنال اینترست، اگر اسرائیل و ایالات متحده تصمیم به انجام آن بگیرند، احتمالاً می‌توانند تأسیسات مشکوک به توسعه تسلیحات هسته‌ای ایران را نابود کنند و ضربه‌ای جدی به ایران وارد کنند—و شاید حتی به سقوط رژیم روحانی منجر شود.

با این حال، در حالی که آمریکایی‌ها مزایای قابل توجهی نسبت به رژیم ایران دارند، فرمانده سپاه پاسداران ایران طبق گزارش نشنال اینترست درست می‌گوید که ایالات متحده باید در مورد توانایی تلافی ایران محتاط باشد. پایگاه‌های اطراف ایران هدف‌های واضحی برای تلافی هستند. اما ایران می‌تواند حتی فراتر رود—غرق کردن یکی از دو ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده که در حال حاضر در منطقه مستقر هستند، یعنی ناوهای یو اس اس هری اس ترومن و یو اس اس کارل وینسون.

تهدید واقعی حوثی‌ها به ناوهای آمریکایی از ایران

پیش از این، گروه‌های حوثی مورد حمایت ایران در یمن توانایی قابل توجهی برای تهدید ناوهای هواپیمابر ایالات متحده که در نزدیکی سواحل آن‌ها عملیات می‌کنند، نشان داده‌اند. به گزارش نشنال اینترست، استفاده از موشک‌های بالستیک ضد کشتی پیشرفته، حوثی‌ها به تدریج به ناوهای هواپیمابر آمریکایی مستقر در منطقه نزدیک‌تر شده‌اند. در طول سال گذشته، گزارش‌های متعددی منتشر شده که شدت درگیری‌های آمریکایی با حوثی‌ها را نشان می‌دهند.

برای مثال، سال گذشته، فرمانده نیروی دریایی ایالات متحده، اریک بلومبرگ از ناوشکن کلاس آرلی برک یو اس اس لابون، در توصیف خطرات مأموریت خود علیه حوثی‌ها گفت که این سخت‌ترین نبردهایی است که نیروی دریایی از زمان جنگ جهانی دوم تجربه کرده است. وی در گفتگو با آسوشیتدپرس در ژوئن ۲۰۲۴ توضیح داد: "فکر نمی‌کنم مردم واقعاً درک کنند که ما چقدر جدی در حال انجام این عملیات هستیم و ناوهای جنگی ایالات متحده چقدر تحت تهدید قرار دارند."

این صحبت‌ها از فرمانده یک ناوشکن کلاس آرلی برک بود. این ناوها در صورت نیاز، پوشش امنیتی برای ناوهای هواپیمابر ایالات متحده فراهم می‌کنند. حتی با این سپرهای اضافی، موشک‌های ضد کشتی بالستیک حوثی‌ها به قدری موثر شده‌اند که سال گذشته، یک موشک حوثی نزدیک بود که عرشه پروازی ناو یو اس اس دوایت دی آیزنهاور را آسیب بزند.

آن ناو به‌زحمت از تخریب نجات یافت و تنها ۶۵۶ فوت (۲۰۰ متر) با آن فاصله داشت. این فاصله بسیار نزدیک است، به‌ویژه با توجه به اینکه حوثی‌ها معمولاً از سوی غربی‌ها به عنوان یک گروه ضعیف در نظر گرفته می‌شوند. یک دشمن پیشرفته‌تر، مانند چین یا ایران، قطعاً می‌تواند آسیب بیشتری وارد کند.

در دریای سرخ، شدت عملیات‌های جنگی به حدی است که ترس از فعالیت‌های حوثی‌ها به طور غیرمستقیم منجر به از دست دادن یک فروند هواپیمای E/A-18G Growler در آستانه سال جدید شده است. خوشبختانه، خلبان و افسر سلاح‌های وی با ایمنی از هواپیما بیرون پریدند و نجات پیدا کردند.

و در هفته گذشته، گزارش‌های تایید نشده از منطقه حاکی از آن است که حوثی‌ها در تاریخ ۱۶ مارس به ناو آمریکایی با پهپادها و موشک‌های ضد کشتی بالستیک حمله کرده‌اند. نیروی دریایی این موضوع را رد می‌کند. اما نشنال اینترست گزارش کرده است که بلافاصله پس از حمله ادعایی، پنتاگون دستور داد تا ناو از منطقه‌ای که تحت تهدید حوثی‌ها بود، جابه‌جا شود.

احتمالاً نیروی دریایی در حال دروغ گفتن نیست. اما ممکن است که برخی از حقایق را به‌صورت انتخابی بیان کند. به یاد بیاورید که در حادثه ناو آیزنهاور سال گذشته، فرماندهان نیروی دریایی به شدت هرگونه تهدید از سوی موشک‌های حوثی را رد کردند تا اینکه مجبور شدند به‌طور پنهانی بپذیرند که موشک‌های حوثی تنها ۶۵۶ فوت از ناو فاصله گرفته بودند. البته "نزدیک" به‌طور نسبی تعریف می‌شود. به‌طور مشابه، نیروی دریایی به شدت رد می‌کند که حوثی‌ها تهدیدی برای ناو ترومن در ۱۶ مارس بوده‌اند. اما اگر این‌طور نباشد، چرا باید ناو را به عقب منتقل کنند؟

این موضوع اهمیت چندانی ندارد. آنچه مهم است این است که ما می‌دانیم عملیات‌های حوثی‌ها علیه دارایی‌های نیروی دریایی ایالات متحده در منطقه به شدت فعال است و موشک‌های ضد کشتی بالستیک، به‌ویژه، تهدیدی جدی برای ناوهای هواپیمابر ایالات متحده به‌وجود آورده‌اند به طوری که نیروی دریایی این دارایی‌ها را در فاصله‌های امن از سایت‌های پرتاب حوثی‌ها نگه می‌دارد.

با توجه به اینکه موشک‌های حوثی توسط ایرانی‌ها ساخته شده و عناصر سپاه پاسداران به حوثی‌ها آموزش داده‌اند که چگونه این سیستم‌ها را به بهترین نحو استفاده کنند، طبق گزارش نشنال اینترست، منطقی است که بگوییم هر گونه درگیری با ایران شانس آسیب جدی یا غرق شدن یک ناو آمریکایی را در یک درگیری به‌شدت افزایش خواهد داد.

حتی اگر آمریکایی‌ها با حفظ ناوهای خود در خارج از برد موشک‌های حوثی و یا ایرانی از چنین سرنوشتی اجتناب کنند، همین اقدام به تنهایی به‌شدت از کارایی این ناوهای گران‌قیمت خواهد کاست. این همچنین به چین این پیام را می‌رساند که برنامه آن‌ها برای استفاده از سیستم‌های مشابه علیه ناوهای جنگی ایالات متحده در صورتی که بخواهند به تایوان حمله کنند، مسیر درستی است.

آمریکای امروز دیگر بر خاورمیانه تسلط ندارد

بیست سال پیش، تسلط نظامی ایالات متحده بر خاورمیانه تضمین شده بود. امروز، حوثی‌ها و حاکمان ایرانی آن‌ها توانسته‌اند قابلیت کافی ایجاد کنند که بتوانند به‌طور باورپذیری ناوهای آمریکایی را در افق نگه دارند و کارآیی آن‌ها را به‌شدت محدود کنند. و اگر آن ناوها جرات کنند به منطقه نبرد نزدیک‌تر شوند، ایرانی‌ها می‌توانند به‌طور جدی آن‌ها را غرق کنند.

چنین از دست دادن یک ناو هواپیمابر ضربه‌ای مهلک به روانشناسی آمریکا خواهد بود، چرا که این ناوها به عنوان نماد نهایی قدرت ایالات متحده به‌شمار می‌آیند. این پلتفرم‌ها بسیار پیشرفته و به شدت گران‌قیمت هستند. اگر حتی یکی از آن‌ها نابود یا به‌طور غیرقابل استفاده توسط حملات موشکی ضد کشتی ایرانی شود، ضربه‌ای جدی به ایالات متحده وارد خواهد شد.


12174468
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تلاش ترامپ برای شکاف انداختن بین روسیه و چین بعید به موفقیت است، اما به گزارش ریسپاسیبل استیت کرفت بهبود روابط با مسکو مزایای استراتژیک دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تشدید جنگ غزه اقتصاد مصر را با کاهش درآمدها، افزایش هزینه‌های امنیتی و تضعیف گردشگری تحت فشار قرار داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دونالد ترامپ با امضای تعرفه‌های گسترده، شمشیر خود را بر پیکر تجارت جهانی فرود آورد. این اقدام، نه نشانه اقتدار، بلکه تلاشی مذبوحانه برای نجات کشوری است که زیر بار بحران‌های اقتصادی و سیاسی در حال فروپاشی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در بحبوحه تشدید حملات اسرائیل در سوریه سکوت غیرمنتظره اردوغان گمانه‌زنی‌ها را در مورد وجود یک معامله پنهانی برانگیخته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که آمریکا به سرعت خود را با پویایی‌های در حال تحول نظم جهانی تطبیق می‌دهد اروپا در تلاش برای رهایی از استراتژی‌های سیاست خارجی خود است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» سفر قطب جنوب «شهرام دبیری» معاون سابق پارلمانی مسعود پزشکیان، که با برکناری وی همراه شد؛ این بار در آرژانتین جنجال برانگیز شده است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» چین در بحبوحه جنگ تعرفه ای، شهروندان خود را از سفر به آمریکا برحذر داشت و به برخی دانشجویان چینی در آمریکا هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع صهیونیستی اعلام کردند که نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل پیش از آغاز مذاکرات ایران و آمریکا با رئیس سیا در قدس اشغالی دیدار کرده است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» رئیس جمهور آمریکا در آستانه مذاکرات عمان، بار دیگر از در تهدید نظامی وارد شد و ادعا کرد که چیزی زیادی از ایران نمی خواهد، جز اینکه «نباید بمب هسته ای داشته باشند».
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا پس از افزایش تعرفه‌های این کشور توسط چین، اعلام کرد تعرفه‌های پکن را به ۱۲۵ درصد افزایش خواهد داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است