صبح امروز نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور حسینی مدیر انجمن دفاع مقدس انقلاب اسلامی، جلال شجاعی دبیر هجدهمین فیلم مقاومت در حسینیه جماران برگزار شد.
این مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید، سپس صلوات خاصه امام رضا(ع) و پخش سرود ملی آغاز شد.
در ابتدای این مراسم از پدر و فرزند شهیده معصومه کرباسی تقدیر و تجلیل شد.
جلال غفاری دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت گفت: مکان نشست، مکان خاصی است، گزینههای بسیاری مطرح بود و امام خمینی(ره) نظری به ما کردند و توانستیم در حسینیه جماران این مراسم را برگزار کنیم. همچنین امروز روز بسیج است و نسبت ویژهای با جشنواره دارد.
وی ادامهداد: سینمای مقاومت درک نمیشود و از دوره هفدهم حرف ما این است که سینمای مقاومت درک نمیشود. مگر اینکه بتوانیم مقاومت را در زیباترین کلامی که از عالم اندیشه شکل گرفته است در سینما به تصویر بکشیم.
وی افزود: ما صرفا یک سینما مانند سینماهای دیگر نیستیم و بنای جشنواره مقاومت این نبوده است تا در کنار دیگر سینماها باشد، زیرا این جشنواره به مقاومت بر میگردد.
سینمای مقاومت بدون پیشرفت میمیرد
دبیر جشنواره عنوانکرد: مقاومت مسئله پیام و روح قرآن مجید است و بزرگان امت اسلام در تمام دوران مقاومت بوداند. مقاومت یک گفتمان ایجابی است و تنها چیزی است که در قرن هجدهم و کشتاری که در فلسطین رخ میدهد کسی از تمدن غرب صحبت نمیکند، زیرا تمدنی نیست و فقط گفتمان مقاومت میتواند دلیل بیاورد و ثبات فقط در گفتمان مقاومت حاصل میشود و تنها مقاومت است که میتواند مسائل مقاومت زا را ایجاد کند.
وی افزود: یک انسان مقاوم یک انسان زاویه نشین نیست و به همین دلیل این سینما نمیتواند گوشیه گیر باشد. سینمای مقاومت سینما رو به جلو، محرک، حیات بخش، مطالبه گرا و جمع گرا است. سینمای مقاومت بدون پیشرفت میمیرد، نمیشود.
غفاری بیان کرد: مقاومت در منظومه فکری اسلام و رهبر معظم انقلاب اسلامی برآمده از روح میدانی و نهادهای اجتماعی درونزای مردمی است. مردم رکن اساسی این حرکت هستند. مقاومت بدون تمرکز بر اتفاقی که در کوچه و خیابان های غزه و فلسطین میگذرد درک نمیشود. اگر بخواهیم هم ترازی برای مقاومت ایجاد کنیم، بالاتر از مقاومت برای هم ترازی و آسایش روح چیزی ندارد.
مقاومت راه و رسم خوب زیستن است
وی تاکید کرد: مقاومت هم بسته لطافت روحی است و انسان و سینمای مقاومت بیانگر این روح لطیف وخستگی نا پذید است. همچنین همه لحظه شهادت شهید سنوار را مشاهده کردید و بازتاب چنین چیزی را دیدید و ما فهمیدیم سنوار در حماسه چه چیزی آفرید و همه از این اتفاق متاثر هستند.
دبیر جشنواره عنوان کرد: مقاومت راه و رسم خوب زیستن است، در گفتمانمقاومت خود خواهی نیست و نفع همه درگرو آوردی است که در گرو اسلام و امت مستضعف حاصل میشود. شهید آوینی جملهای دارد که میگوید، آینده انقلاب اسلامی با کسانی محقق میشود که اسلام را بشناسند و مهمتر اینکه با جان و دل با آن پیوسته باشد، پس اجازه دهید امید ما برای آینده سینمای ایران جز هنرمندان خط شکن نباشد.
وی تاکید کرد: امام بت شکن بود و بسیجیان به تبعیت از ایشان بت شکن هستند. راه ما از آنجا که غربیها رفته اند و میروند نمیگذرد و باید متوقع بود که اگر افقهای ما متفاوت است باید راهها و روشهایمان متفاوت باشد. لذا ما با الهام از این جمله از دوره هفدهم در تمام کارهای جشنواره برایمان رویکرد جدیدی بود.
وی افزود: همچنین انتخاب خطه خلیج فارس به عنوان یک مکان استراتژیک ک ۵۰۰ سال تاریخ ایران را در خود دارد و هنوز هم آثار استعمار در این خطه مشخص هستند که برای برگزاری اختتامیه هفدهمین جشنواره مقاومت انتخاب شد و باید بگویم مسیر جشنواره مقاومت از فرش قرمز عبور نمیکند و از حسینیه جماران عبور میکند.
امیدواریم شرمنده شهدا نشویم
جلال غفاری عنوان کرد: مقامت باید آرمان فلسطین، غزه و مستضعفین را برای خود مسألت بداند و سینمای ایران را به استخدام بکشد. ما امروز در یک نقطه پایانی و تعیین تکلیف قرار دادیم و امروز آرمان مقاومت و غزه و مظلومیت جهان اسلام در عرصه سینما را باید بنای خود رسالت قرار دهد و از ظرفیت هنر و هنرمندان بهره بگیرد.
وی در ادامه بیان کرد: همه بخشهای ما متبرک با شهدا است. جایزه شهید عماد مغنیه به نام شهید بزرگوار سید حسن نصرالله نامگذاری شده است و به مناسبت اتفاقات منطقه پویشهایی مطرح شد و امیدواریم شرمنده شهدا نشویم.
دبیر این دوره از جشنواره گفت: امروز همزمان با رونمایی از پوستر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار (گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی و آزادی قدس شریف) است و هشت هدف اساسی برای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است.
کسب رتبه گرید یک هنری جشنواره مقاومت
وی بیان کرد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به عنوان گرید یک رتبه هنری جشنوارههای برگزیده بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده و برگزیدگان زیر سی سال تمام امتیازهای نخبههای هنری را بر خوردارخواهند بود.
وی از تفاوت جشنواره مقاومت با دوره قبلی خود گفت: یکی از تفاوتهای این دوره از جشنواره با دوره قبلی این است که ما مزیتهای دوره قبلی را حفظ کردیم اما اتفاقات خاصی هم داریم که همین کسب گرید یک رتبه هنری از جمله اتفاقات خاص است.
دبیر جشنواره عنوان کرد: همچنین بعد بینالمللی این جشنواره در ۱۸ کشور دنیا برقرار است و ۱۸ کشور دنیا درگیر این جشنواره هستند و دبیرخانه تشکیل داده اند. محورهای ۱۸ گانه فیلممقاومت اعلام شده و بخشهای جشنواره در ۸ بخش است که جایزه شهید حاج قاسم سلیمانی برترین جایزه این بخش است و همچنین جایزه هوش مصنوعی به نام سید حسین علم الهدی است.
سینما را جدی بگیریم
در ادامه این نشست سید محمد حسینی مدیر انجمنانقلاب اسلامی گفت: سینما را جدی بگیریم و این سینمای بی رمق اجتماعی، مبتذل رها شده کمدی، سینمای بی خاصیتی که تخت ژانرهای مختلف داریم را اصلاح کنیم.
وی ادامهداد: اگر امروز بخواهیم راجع به ایران عزیز خود صحبت کنیم باید به این فکر کنیم برای این دیار، فرزندان و بچههای این سرزمین باید تصویر بسازیم تا این عزیزان بتوانند ارق نسبت به سرزمین خود را در دل داشته باشند و یهودیان نتوانند بگویند جزایر سه گانه برای ما است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: باتوجه به مصوبه سال گذشته سه کار برای جشنواره ساختیم و دو کار درحال ساخت است.
درحال تکمیل.....
زهرا بالاور
12119892