علمی فناوری 23:34 - 19 تیر 1404
پژوهشگران دریافته‌اند که زردچوبه و ریواس می‌توانند جلوی رشد باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را بگیرند.

کشف خواص ضدباکتریایی زردچوبه و ریواس؛ حتی قوی‌تر از آنتی بیوتیک

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ فاطمه کربلایی - مجله علمی Frontiers in Microbiology اخیراً گزارشی منتشر کرده که در آن پژوهشگران بین‌المللی از کشف خواص غیرمنتظره زردچوبه و ریواس در مقابله با باکتری‌های مقاوم به دارو یا همان سوپرباکتری‌ها خبر داده‌اند. این باکتری‌های مقاوم به چندین نوع آنتی‌بیوتیک، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در سراسر جهان به شمار می‌روند.

طبق این مطالعه، تیمی به سرپرستی دکتر لیوآن هُو از دانشگاه ایالت یوتا، در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب ایالت یوتا، گونه‌هایی از باکتری‌ها را کشف کرده‌اند که نسبت به چندین آنتی‌بیوتیک مختلف مقاوم بوده‌اند. یکی از این گونه‌ها که با کد «U2» شناخته می‌شود، در برابر تمام آنتی‌بیوتیک‌های آزمایش‌شده مقاوم بود، حتی نسبت به کولیستین که به عنوان آنتی‌بیوتیک خط آخر در درمان عفونت‌های شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زردچوبه و ریواس علیه باکتری‌های مقاوم

پژوهشگران در این تحقیق ۱۱ ترکیب طبیعی با خواص ضد میکروبی شناخته‌شده را مورد آزمایش قرار دادند. در میان آنها، دو ماده بیشترین تأثیر را نشان دادند: کورکومین از زردچوبه و امودین از ریواس. این ترکیبات نه تنها رشد باکتری‌ها را کاهش دادند، بلکه مانع تشکیل بیوفیلم (لایه‌ای محافظتی که باکتری‌ها برای بقای خود ایجاد می‌کنند) شدند و همچنین فعالیت متابولیکی آنها را کاهش دادند.

بخش قابل‌توجهی از آنتی‌بیوتیک‌هایی که انسان‌ها مصرف می‌کنند از طریق ادرار و مدفوع دفع می‌شود و وارد فاضلاب می‌گردد. در چنین محیط‌هایی، به‌ویژه در حضور ترکیبات دارویی و مواد شیمیایی دیگر، شرایط ایده‌آلی برای رشد و تکامل باکتری‌های مقاوم به وجود می‌آید. این باکتری‌ها معمولاً به تنهایی خطرناک نیستند، اما می‌توانند ژن‌های مقاومتی خود را به باکتری‌های بیماری‌زا مانند اشریشیا کلی (E. coli) منتقل کنند.

اگرچه نتایج اولیه امیدوارکننده است، پژوهشگران هشدار داده‌اند که استفاده عملی از این ترکیبات در مقیاس صنعتی هنوز به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد. به‌ویژه باید تأثیر این ترکیبات در شرایط واقعی فاضلاب، تعامل آنها با سایر مواد شیمیایی و تأثیرشان بر کل جامعه میکروبی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

زردچوبه و ریواس که تاکنون بیشتر به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی شناخته شده بودند، اکنون پتانسیل آن را دارند که در فناوری‌های نوین و زیست‌پایه تصفیه آب نیز به کار روند. استفاده از چنین ترکیباتی می‌تواند جایگزینی ایمن‌تر و پایدارتر برای مواد شیمیایی سنتی باشد که گاه خود موجب آلودگی محیط زیست می‌شوند.

این یافته‌ها امید تازه‌ای در مبارزه جهانی با مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایجاد کرده است؛ بحرانی که طبق پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تا سال ۲۰۵۰ می‌تواند سالانه جان میلیون‌ها نفر را در جهان بگیرد.

منبع: gazeta.ru


12206005
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: مردم عزادار کشورمان در تاسوعا و عاشورای حسینی بیش از ۲۷ هزار و ۲۰۰ واحد خون اهدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز حراست سازمان سنجش آموزش کشور از داوطلبان کنکور درخواست کرد که از کانال‌های غیرمجاز خارج شوند و تاکید کرد: این کانال‌ها شناسایی شده و مراکز امنیتی و انتظامی در حال رصد آنها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در راستای پیگیری امور مربوط به استادان، کارکنان و دانشجویان با دستور وزیر علوم، تشکیل شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی از تلاش برای رفع مشکلات کسب و کار‌های دیجیتال آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطره‌های آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت‌ها به آهن نیاز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فنی سازمان سنجش تاکید کرد: داوطلبانی که بیش از یک نوبت و در گروه‌های آزمایشی مختلف شرکت کرده باشند باید گروه آزمایشی نهایی خود را برای صدور کارنامه به سازمان سنجش معرفی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد بعد از خوردن خربزه دچاره لرز می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است