فرهنگی‌هنری 14:57 - 10 مهر 1401

جشنواره فیلم نیویورک شصتمین سالش را جشن می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، اولین جشنواره فیلم نیویورک سپتامبر ۱۹۶۳ در منهتن برگزار شد تا با تجربه‌ای تازه، یک نمونه آزمایشی برای این باشد که آیا ظرفیت برگزاری جشنواره‌ای جدی با گرایش هنری مانند اروپا، در این منطقه هم وجود دارد یا خیر.

آن سال این جشنواره کارش را با نمایش فیلم‌هایی چون «ملوک‌الموت» لوییس بونوئل، «چاقو در آب» اولین فیلم رومن پولانسکی و «بعدازظهر پاییزی» آخرین ترانه یاسوجیرو اوزو شروع کرد و با فروش ۲۰ هزار بلیت، نشان داد که کارش را بد شروع نکرده است.

جشنواره امسال با پشت سر گذاشتن دو سال غیرعادی برای شیوع کرونا دوباره در قد و قامت پیشین برمی‌گردد. دوره پنجاه و هشتم این جشنواره به دلیل پاندمی به صورت مجازی و درایوین سینما برگزار شد و سال ۲۰۲۱ نیز با در نظر گرفتن پاره‌ای محدودیت‌ها برای جلوگیری از گسترش کرونا، شکل گرفت.

دنیس لیم مدیر هنری جشنواره در عین حال که از آن به عنوان یک جشنواره محلی یاد می‌کند؛ زیرا تمام نمایش‌های آن با حضور فعال فیلمسازان نیویورکی برگزار می‌شود، می‌گوید این جشنواره همچنان بر حفظ همان روحیه جدی و ماجراجویانه روزهای اولیه تاکید دارد و مطبوعات و صنعت سینما که حضور جدی در نیویورک دارند، نقش مهمی در گسترش آن ایفا می‌کنند.

امسال شماری از فیلم‌های مطرح سال از «مثلث غم» روبن اوستلوند که برنده نخل طلای کن شد و «ستاره‌ها در ظهر» ساخته کلر دنی که برنده جایزه بزرگ این جشنواره شد و «آلکاراس» کارلا سیمون برنده خرس طلای برلیناله و «همه آنچه نفس می‌کشد» ساخته سناتور شاناک برنده جایزه بزرگ هیات داوران ساندنس در این دوره به نمایش درمی‌آید.

فیلم «تار» ساخته تاد فیلد، «اسکارلت» ساخته پیترو مارچلو، «یک صبح خوب» ساخته میا هنسن لاو، «آر.ام.ان» ساخته کریستین مونگیو، «دختر ابدی» ساخته جوآنا هاگ و «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی از دیگرفیلم‌های این دوره هستند.

این جشنواره که هر سال پس از سه جشنواره پشت سر هم ونیز، تلوراید و تورنتو برگزار می‌شود، به عنوان آستانه استراتزیک اسکار مطرح است.

شصتمین دوره جشنواره نیویورک از ۳۰ سپتامبر شروع شده و تا ۱۶ اکتبر (۸ تا ۲۴ مهر) ادامه دارد.


11700764
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی گفت: یکسال تلاش مستمر، وزارتخانه را به جایگاه برتر در ارزیابی‌های ملی رسانده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارگردان سریال «دشتستان» درباره ایده ساخت این اثر گفت: ایده قصه این سریال از خودِ زندگی آمده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مراسم رونمایی از مستند «وکیل»؛ روایتی از تاریخ، مقاومت و تحولات اجتماعی شیعیان لبنان در حسینیه هنر برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ۲۵ مجموعه مستند در بخش مسابقه نهمین جشنواره تلویزیونی مستند از امشب روی آنتن شبکه مستند می‌روند و به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل سوم مجموعه مستند «رخ مادر»، به کارگردانی امیرحسین اکاتی از امشب ۲۴ آبان ماه مهمان مخاطبان شبکه یک می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه پویانمایی «قصه‌های ناخوانده» تلاش دارد مفاهیم تربیتی و ارزش‌های اخلاقی را به زبانی جذاب و قابل فهم برای مخاطبان کودک روایت کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر نهمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: جشنواره تلویزیونی مستند، منظومه‌ای از مستند‌های اتحاد مردم ایران، حمایت از تولید ملی و حیات وحش را روی آنتن خواهد برد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه مستند «استعمار، داستان یک تاریخ» با واکاوی ریشه‌ها و سیر تاریخی شکل‌گیری مفهوم استعمار در اروپا از ۲۴ آبان، هر شنبه ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه افق پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه مستند «استعمار، داستان یک تاریخ» به کارگردانی محسن فارسی با موضوع به واکاوی ریشه‌ها و سیر تاریخی شکل‌گیری مفهوم استعمار در اروپا از شنبه پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه ایران بیش از یک جغرافیاست و معنایی برخاسته از تجربه تاریخی، زبان، هنر و حافظه جمعی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است