علمی فناوری 08:40 - 21 تیر 1404
یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنک (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدن مایعات در شرایط گرمازدگی امری ضروری است نیز گفت: مایعات مصرفی نباید بسیار سرد باشند و دمای مناسب برای مایعات خنک در حدود ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است.

به گفته کشاورز؛ مایعات بسیار سرد، مانند آب حدود ۴ درجه، می‌توانند موجب گرفتگی عضلات معده و ماندگاری طولانی‌تر آن در معده شوند که برای فرد گرمازده مطلوب نیست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی استفاده از سرم‌های خوراکی یا نوشیدنی‌هایی که حاوی الکترولیت هستند، بسیار کمک‌کننده است و برای نمونه، می‌توان شربتی متشکل از آب، عسل، نعناع و عصاره‌های گیاهی تهیه کرد که ضمن تأمین آب، سدیم، پتاسیم و منیزیم بدن را نیز جبران کند.

کشاورز گفت: نباید تصور کنیم که صرفاً با نوشیدن حجم زیادی مایعات مشکل برطرف می‌شود و مایعات باید جرعه‌جرعه و تدریجی مصرف شوند؛ مثلاً در طول یک ساعت، ۲۵۰ تا ۵۰۰ سی‌سی مایعات به فرد داده شود تا بدن فرصت جذب و تنظیم تعادل مایعات را داشته باشد.

در موارد شدید، نیاز به مراقبت‌های پزشکی است

کشاورز افزود: در مواردی که فرد دچار گرمازدگی شدید شده و علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری یا غش بروز می‌کند، بلافاصله باید در محیطی خنک یا سایه قرار بگیرد و لباس‌های اضافه از تن او خارج شود و بدن با پارچه‌ای نم‌دار و خنک به‌آرامی سرد شود. استفاده از یخ توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی تقویتی خانگی برای شرایط بحرانی

وی ادامه داد: برای کمک به بازیابی الکترولیت‌های از دست رفته، می‌توان یک محلول خانگی تهیه کرد که شامل یک لیتر آب، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق چای‌خوری نمک و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کرفس باشد، این نوشیدنی طبیعی، علاوه بر سدیم و قند طبیعی، حاوی پتاسیم و منیزیم نیز هست که به بهبود وضعیت فرد کمک زیادی می‌کند.

نقش سبزی‌ها در بازسازی بدن پس از گرمازدگی

به گفته کشاورز، استفاده از آب سبزی‌های تازه مانند کرفس، جعفری یا نعناع در چنین نوشیدنی‌هایی، می‌تواند به‌طور مؤثری در بازیابی تعادل الکترولیتی و خنک‌سازی بدن مؤثر باشد.

منبع: مهر


12206220
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: مردم عزادار کشورمان در تاسوعا و عاشورای حسینی بیش از ۲۷ هزار و ۲۰۰ واحد خون اهدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز حراست سازمان سنجش آموزش کشور از داوطلبان کنکور درخواست کرد که از کانال‌های غیرمجاز خارج شوند و تاکید کرد: این کانال‌ها شناسایی شده و مراکز امنیتی و انتظامی در حال رصد آنها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در راستای پیگیری امور مربوط به استادان، کارکنان و دانشجویان با دستور وزیر علوم، تشکیل شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی از تلاش برای رفع مشکلات کسب و کار‌های دیجیتال آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطره‌های آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت‌ها به آهن نیاز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فنی سازمان سنجش تاکید کرد: داوطلبانی که بیش از یک نوبت و در گروه‌های آزمایشی مختلف شرکت کرده باشند باید گروه آزمایشی نهایی خود را برای صدور کارنامه به سازمان سنجش معرفی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد بعد از خوردن خربزه دچاره لرز می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است