اقتصادی 15:48 - 23 بهمن 1403
آمار‌ها نشان می‌دهند رشد اقتصادی سال‌های ۹۵ و ۹۶ کوتاه‌مدت بوده و در برخی حوزه‌ها با کاهش سرمایه‌گذاری و تولید همراه بوده است.

اثر برجام بر روند تورم چه بود؟

دولت یازدهم و دوازدهم با اتخاذ سیاست‌های اقتصادی که بر مبنای کنترل تورم و گره زدن بخشی از اقتصاد به نتایج برجام شکل گرفته بود، با چالش‌هایی همچون رکود اقتصادی، بیکاری و افزایش تورم مواجه شد. 

اگرچه رشد اقتصادی سال‌های ۹۵ و ۹۶ به‌عنوان یک دستاورد مورد توجه قرار گرفت، اما آمار‌ها نشان می‌دهند این رشد کوتاه‌مدت بوده و در برخی حوزه‌ها با کاهش سرمایه‌گذاری و تولید همراه بوده است.

از سوی دیگر، دولت سیزدهم توانست در شرایط سخت تحریم، رشد اقتصادی پایدار و تاب‌آور را محقق کند. رشد اقتصادی ۴.۷٪ در سال ۱۴۰۰، ۳.۸٪ در سال ۱۴۰۱ و ۵.۷٪ در سال ۱۴۰۲، همراه با رکوردشکنی در صادرات غیرنفتی و سرمایه‌گذاری خارجی، نشان‌دهنده تغییر مسیر اقتصاد ایران است.

در این میان، حذف آمار‌های سال‌های ۱۴۰۰ به بعد توسط برخی منصوبان دولت یازدهم و دوازدهم، این سؤال را مطرح می‌کند که چرا دستاورد‌های اخیر نادیده گرفته شده‌اند؟ آیا اقتصاد ایران تنها با برجام امکان رشد دارد یا سیاست‌های داخلی نیز می‌توانند موتور محرک اقتصاد باشند؟ 

حقیقت این است که رشد اقتصادی پایدار، نیازمند برنامه‌ریزی داخلی و کاهش وابستگی به عوامل خارجی است؛ تجربه‌ای که در دولت سیزدهم به‌خوبی به نمایش گذاشته شد.

اثر برجام بر روند تورم

 


12154549
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود برنامه‌ریزی‌های انجام شده در ارتقای حمل و نقل ریلی کشور، اما با توجه به قیمت‌های فعلی سوخت دستیابی به سهم ۳۰ درصدی حمل ریلی در افق پایان برنامه هفتم پیشرفت امکان‌پذیر نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با تأکید بر اینکه برخورد با بدمصرفی‌های برق محدود به دوره اوج بار نیست، گفت: مقابله با مصادیق بدمصرفی ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ورود تهران به ششمین سال خشکسالی متوالی، از کاهش شدید بارندگی و افت چشمگیر ذخایر سد‌های پایتخت خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی انجمن صنایع لبنی از افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قیمت محصولات لبنی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جاماندگان از دریافت سود سهام عدالت با ثبت‌نام در سامانه سجام تا ۲۲ دی ماه در فهرست دریافت سود سهام عدالت قرار می‌گیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: نود و دومین دوره حراج سکه طلا چهارشنبه، ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود در این حراج، انواع سکه‌های بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۴ شامل ربع، نیم و تمام سکه، بدون بسته‌بندی عرضه خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سایپا گفت: در حال حاضر میزان تأخیر تحویل خودرو ساینا حدود یک ماه است و پیش‌بینی می‌کنیم حداکثر طی دو هفته آینده، تحویل‌ها تا حوالی آبان‌ماه به‌روز شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات شاخص کل بورس با کاهش ۳۶ هزار و ۹۹۹ واحد در سطح ۴ میلیون و ۱۲۳ هزار واحد ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ۳۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در هفته جاری روی تابلوی بورس انرژی عرضه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون استاندارد استان تهران گفت: ۶ خط تله‌کابین در استان تهران تحت بازرسی قرار دارند که به علت صادر نشدن گواهی ایمنی، فعلاً مجاز به فعالیت نیستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است