فرهنگی‌هنری 15:53 - 11 آبان 1403
همزمان با صدسالگی مرتضی احمدی یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران نامگذاری شد.

نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام مرتضی احمدی

پیش‌پرده خوانی مدخلی بود برای ورود جدی مرتضی احمدی به دنیای هنر؛ عالمی که تا پایان حیات، مشتاق با تفکر و اندیشه و البته هنرمندانه دنبال کرد.

برای دسته‌بندی طیف‌های مختلف فعالیت مرتضی احمدی در عرصه هنر می‌توان کتاب‌هایی که به یادگار گذاشته را ورق زد یا صداپیشگی‌هایش را در کارتون‌ها و فیلم‌ها به خاطر آورد. او بازیگر سینما و تلویزیون هم بود و در فیلم‌هایی، چون «اتوبوس»، «بابا شمل» و «یکبار برای همیشه» و بسیاری دیگر حضور یافت.

او که گام‌های اولیه را از پیش‌پرده خوانی و سپس تئاتر برداشت در سال ۱۳۲۶ گوینده فیلم‌های خارجی شد و سر از رادیو و تلویزیون هم در آورد. فعالیت او در تئاتر، رادیو، تلویزیون، آواز بیات تهران و ... ادامه داشت تا اینکه نقاط ماندگاری، چون دوبله برخی شخصیت‌ها از جمله روباه مکار در کارتون «پینوکیو» از راه رسید.

تالیف و گردآوری کتاب با موضوع فرهنگ عامیانه تهران از دیگر فعالیت‌های این هنرمند بود. کتاب‌های «کهنه‌های همیشه نو»، «فرهنگ بر و بچه‌های تِرون»، و «پرسه در احوالات تِرون و تِرونیا» تالیفات او هستند. برای حفظ تاریخ شفاهی، احمدی برخی از قدیمی‌ترین ترانه‌های کوچه‌بازاری تهران را به صورت ضربی خوانی بازخوانی کرد.

مرتضی احمدی ۳۰ آذر ۱۳۹۳ درگذشت.

پردیس سینمایی باغ کتاب متعلق به موسسه تصویر شهر با ۱۰ سالن مدرن در بزرگراه حقانی واقع شده که پیش از این در مناسبت‌های دیگر سالن‌هایی را به نام علی حاتمی، شهید مرتضی آوینی، رسول ملاقلی‌پور، فرشته طائرپور و داود رشیدی به عنوان سینماگران دارای تالیف کتاب نامگذاری کرده است. همزمان با صدسالگی مرتضی احمدی یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران نامگذاری شد.


12111316
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انتخابات عراق، با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی این کشور و تنوع قومی مذهبی آن، همواره در کانون توجه رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی قرار داشته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نمایش سیما در ادامه طرح پخش فیلم‌های دنباله‌دار سینمای جهان، از روز شنبه ۱ آذرماه دو قسمت از «هویت پنهان» را پخش می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» درمانگر اعتیاد در برنامه «گل یا پوچ» رادیو سلامت، نسبت به افزایش شیوع مصرف ماده مخدر «گُل» به دلیل ساده‌انگاری، قیمت ارزان، دسترسی آسان برای جوانان و سهولت مصرف هشداری جدی داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پاسداری از زبان فارسی، شعار نیست؛ بلکه عمل است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) حال و هوای شبکه‌های تلویزیونی رنگ و بوی فاطمی به خود می‌گیرد و حسینیه‌ای به وسعت ایران در رسانه ملی برپا می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال طنز اجتماعی «میراث» تولید شده در مرکز سیمرغ معاونت سیما، به‌زودی با روایتی تازه از امید، خودباوری و نقش‌آفرینی نهاد‌های مردمی و نخبگان ایرانی از شبکه دو سیما روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آمار فروش و مخاطب نمایش‌های مجموعه تئاترشهر، تالارهنر و تماشاخانه‌سنگلج تا ۳۰ آبان ماه اعلام شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری چهل و سومین جشنواره جهانی فجر با حضور روح‌الله حسینی دبیر این رویداد صبح امروز اول آذر ماه در موزه سینما برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام موسوی مطلق گفت: هنر مرحوم محمد کاسبی این بود که کاسب آخرت بود و مواضع و ابراز ارادت‌هایش در جهت دنیایش نبود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هنرمند پیشکسوت هنر‌های تجسمی در سومین نمایشگاه آثار هنر‌های سنتی از نوآوری‌های خود در ساخت آثار معرق و صندوقچه‌های سنتی گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است