علمی فناوری 08:53 - 23 اسفند 1403
معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: «استانداردسازی» از چالش‌های موجود در مسیر صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان است.

رفع چالش استانداردسازی محصولات دانش بنیان با ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع

باشگاه خبرنگاران جوان - تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در دومین نشست از سلسله نشست‌های انتقال تجربه صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان «فرصت فردا» با محوریت اندونزی گفت: این نشست کمک می‌کند تا چالش‌ها و فرصت‌هایی که پیرامون صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به کشور اندونزی وجود دارد، شناسایی شود. ما زمینه‌های همکاری مختلفی با کشور اندونزی می‌توانیم داشته باشیم که البته پیشتر در برخی از این زمینه‌ها ورود کرده‌ایم، زیست‌فناوری و دارو، نانو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و حوزه فناوری‌های نوپدید از جمله این زمینه‌های همکاری هستند. 

وی ادامه داد: اگرچه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی ما از کل سبد دانش‌بنیان درصد بالایی نیست ولی همین درصد کم هم فرصت خوبی است برای اینکه بتوانیم روند صادرات را شکل دهیم و صادرات را به سمت فناوری‌های پیشرفته سوق دهیم.

امرایی همچنین به دو چالش موجود بر سر توسعه صادرات دانش‌بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: این دو چالش خاص کشور اندونزی نیست و ما در صادرات دانش‌بنیان‌ها اساسا از این معضل رنج می‌بریم؛ نخست، چالش استانداردسازی است. معاونت علمی در دوره جدید و در دولت چهاردهم می‌کوشد تا در بعضی از حوزه‌های فناوری کلیدی به کمک دستگاه‌های ذی‌ربط، آزمایشگاه‌های مرجع را ایجاد و احداث کند و در جهت اعتباربخشی به این آزمایشگاه‌ها همراه با سازمان ملی استاندارد کار را پیش ببرد. اگر این آزمایشگاه‌های مرجع به شبکه استاندارد بین‌المللی متصل شوند، عملا فرآیند صادرات محصولات دانش‌بنیان تسهیل خواهد شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، وی ادامه داد: چالش دوم بر سر توسعه صادرات دانش‌بنیان، اندازه شرکت‌ها است. طبیعتا وقتی یک کشور خارجی در پی خرید یک محصول ایرانی باشد، از مهم‌ترین فاکتور‌ها برای او، تعداد دفتر‌های شرکت در کشور‌های دیگر و خدمات پشتیبانی است. بی‌تردید شرکت‌های کوچک نمی‌توانند اعتماد جهانی را به خود جلب کنند. بنابراین، ادغام شرکت‌ها یا تجمیع شرکت‌هایی که در یک حوزه تخصصی کار می‌کنند و اساسا اقدام‌شان به برندینگ می‌تواند توجه جهانی را به بخش صادرات کالا‌های دانش بنیان ایرانی بیشتر جلب کند. 

به گفته این مقام مسئول، در سال جدید به سمت فعال کردن ساز و کار‌های حمایتی از شرکت‌های پیشران که عمدتا غیر دانش‌بنیان هستند، اما می‌توانند چتر حمایتی خوبی را ایجاد کنند و شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرو حرکت خواهیم کرد و امیدواریم با مجموعه اقداماتی که در معاونت علمی شکل می‌گیرد و با هدایت و مشارکت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه این مهم به نتیجه برسد.


12166231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است