فرهنگی‌هنری 18:04 - 14 آذر 1403
«مهارت ساختن و نواختن رباب» به‌عنوان بیست‌وششمین عنصر میراث‌فرهنگی ناملموس ایران، در کمیته بین‌الدولی میراث‌فرهنگی یونسکو در پاراگوئه ثبت جهانی شد.

«مهارت ساختن و نواختن رباب» جهانی شد

«مهارت ساختن و نواختن رباب» به‌عنوان بیست‌وششمین عنصر میراث‌فرهنگی ناملموس ایران، چهارشنبه ۱۴ آذرماه در کمیته بین‌الدولی میراث‌فرهنگی یونسکو در پاراگوئه ثبت جهانی شد.

رباب، یک ساز بسیار زیبا در فرهنگ موسیقی ایرانی است که نقش مهمی در حفظ و ترویج هنر موسیقی در ایران دارد. این ساز، بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی جامعه ایران است که حامل سنت‌های مردم بوده و از طریق موسیقی، جشن‌ها و آیین‌ها، جوامع گوناگون را به یکدیگر پیوند می‌دهد.

این ساز به‌عنوان عنصری وحدت‌بخش، همبستگی را تقویت کرده، پیوند‌های اجتماعی را استحکام می‌بخشد و تبادل فرهنگی را ترویج می‌دهد.

بدنه رباب بیشتر از تنه‌های خشک شده درخت توت تشکیل شده است. روش‌های پایدار در ساخت این ساز نیز به رفاه جامعه و پویایی فرهنگی کمک می‌کند.

این عنصر به‌عنوان پایه‌ای از موسیقی آبا و اجدادی برای جوامع و مردم محلی به‌شمار می‌رود و در بین نوازندگان محلی و مقامی ایران از احترام بالایی برخوردار است. همچنین، این عنصر در موسیقی سنتی ایران و ارکست ملی به طور گسترده اجرا می‌شود.

رباب و آداب و رسوم آن در شرق ایران، به ویژه در جوامع افغانی، بلوچ، زابلی (سیستانی)، خراسانی، نقش‌بندی، چشتی، قادری و سهروردیه، مولفه فرهنگی مهمی است.

این پرونده با مشارکت کشور‌های افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان تهیه و تدوین شده است.


12123727
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سیدعباس عظیمی از حسن ریاحی آهنگساز باسابقه کشورمان عیادت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سلمان فرخنده، راوی و کارگردان مجموعه مستند «ترمه» گفت: تلاش کردیم با هر قسمت از ترمه، سفری درونی و بیرونی به دنیای هنر عاشورایی داشته باشیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» انیمیشن «سلام بر ابراهیم» به تهیه کنندگی اسدالله دیانتی و کارگردانی اسماعیل یوسفی ساعت ۱۵:۱۰ از قاب شبکه تهران تماشایی می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رضا بابک گفت: تا امروز مجموعه‌ای از خاطرات، آثار مکتوب و فیلم تئاتر را گردآوری کرده‌ام که امیدوارم با همراهی اداره کل هنر‌های نمایشی منتشر شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پس از طرح پرسش درباره سرانجام آثار تاریخی فرستاده شده از ایران به چین و ابهام در استرداد آنها به کشور، رئیس کل موزه ملی ایران توضیحاتی ارائه کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فدراسیون کشتی گفت که به انیمیشن علاقه‌مند است و برنامه‌سازان با تکنیک دو بعدی به خوبی فن‌های کشتی را به نمایش گذاشتند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر تاکید کرد که هر کشوری یک ورزش ملی دارد، در ایران هم کشتی جزو ورزش‌های ملی و مذهبی است و دقیقاً صداوسیما دست روی نقطه‌ای گذاشته، که حرف برای گفتن دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فدراسیون کشتی گفت:هر کشوری ورزش ملی دارد، در ایران هم کشتی ورزش‌های ملی و مذهبی است و صداوسیما دست روی نقطه‌ای درستی گذاشته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بازگرداندن «ایمن» حجاج در شرایط جنگی اقدام ارزشمندی بود که اَجر زحمات «شبانه‌روزی» دست‌اندرکاران حج نزد خدای متعال محفوظ است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های جنگ هر شبکه تلویزیون با یک برنامه مشخص آنتن خود را به موضوع تجاوز رژیم صهیونیستی و همبستگی مردم اختصاص داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است