سیاسی 18:13 - 16 آذر 1401
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: همکاری نهادهای تحقیقاتی ایران و ژاپن که در تدوین قوانین و آسیب‌شناسی سیاست‌های اجرایی دو کشور نقش دارند، می‌تواند پیوند بین سیاست نظری و سیاست عملی را بهبود بخشد.

همکاری تحقیقاتی ایران و ژاپن در آسیب‌شناسی سیاست‌های دو کشور نقش دارد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، «کازوتوشی آیکاوا» سفیر ژاپن در تهران، امروز (چهارشنبه، 16 آذر 1401) با بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفتگو کرد. 

بابک نگاهداری در این جلسه با اشاره به بیش از 9 دهه سابقه روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و ژاپن، گفت: دو کشور روابط تاریخی و دیرینه‌ای دارند که این سابقه می‌تواند در طراحی همکاری‌های جدید دو کشور نقش مهمی را ایفا کند. 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و ژاپن دو کشور بزرگ، مهم و با تمدنی کهن در آسیا و عرصه بین‌الملل هستند، تصریح کرد: همکاری دوجانبه به ویژه در عرصه پارلمانی می‌تواند به نقش و جایگاه دو کشور در اثربخشی‌های بین‌المللی کمک کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، خاطرنشان کرد: نگاهی به روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن، جهش در همه زمینه‌های مناسبات را ایجاب می‌کند که یکی از این زمینه‌ها همکاری‌های علمی و تحقیقاتی است. 

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد نقش خود را به منظور توسعه همکاری تحقیقاتی دو کشور با همکاری طرف‌های ژاپنی ایفا کند.

نگاهداری توضیح داد: همکاری نهادهای تحقیقاتی ایران و ژاپن که در تدوین قوانین و آسیب‌شناسی سیاست‌های اجرایی دو کشور نقش دارند، می‌تواند پیوند بین سیاست نظری و سیاست عملی را بهبود بخشد و به صورت عملیاتی، ایده‌های مربوط به مشارکت راهبردی دو کشور را در بدنه تصمیم‌گیری ایران و ژاپن رسوخ دهد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود رایزنی‌های مستمر بین مؤسسات تحقیقاتی مرتبط با دستگاه‌های سیاستگذاری دو کشور تقویت شوند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس،‌ یادآور شد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران آمادگی دارد تا با مراکز پژوهش پارلمانی مجلس نمایندگان و مجلس مشاوران ژاپن و همچنین اتاق‌های فکر این کشور، زمینه همکاری‌های دوجانبه به منظور تقویت امر پژوهش در عرصه قانونگذاری در دو کشور را فراهم کند. 

«کازوتوشی آیکاوا» سفیر ژاپن در تهران نیز در این نشست با اشاره به روابط تاریخی جمهوری اسلامی ایران و ژاپن، بر لزوم تقویت مناسبات دو کشور در ابعاد مختلف تأکید کرد.

وی با استقبال از پیشنهاد همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و مراکز پژوهش پارلمانی مجالس ژاپن، افزود: اقدامات مرکز پژوهش‌های مجلس در تهیه گزارش‌های کارشناسی در حوزه‌های مختلف به خصوص در حوزه منابع آب و زیرساخت‌های تولید برق، بسیار ویژه است.

سفیر ژاپن در تهران، تصریح کرد: اقدامات و نقش جمهوری اسلامی ایران در تأمین امنیت منطقه به ویژه در تنگه هرمز، حائز اهمیت است.

پایان پیام/


11754752
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در نشست مشترک با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر اهمیت تداوم و تقویت تعامل و هماهنگی بین وزارت امور خارجه و مجلس شورای اسلامی برای پیشبرد وظایف دستگاه دیپلماسی تاکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از رویه تربیت نیروی انسانی در کشور و اینکه در تربیت نیروی انسانی عملکرد خوبی نداشته‌ایم، گفت: امروز نمی‌شود با شیوه‌های دهه ۶۰، گزینش انجام داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، با انتشار چندین پیام به مصوبه «کاهش سقف مهریه» واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی نوشت: آنچه بر من گذشت، تردیدی در مسیری که آغاز کرده‌ایم و قولی که به رئیس محترم جمهور داده‌ام، ایجاد نخواهد کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» بحث از «حرمت حکومت غیر فقیه» و «لزوم ولایت فقیه» بدون درک دقیق دو مفهوم کلیدی «امور حسبیه» و «اذن فقیه» ممکن نیست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صداوسیما می‌گوید در قانون هوای پاک در مورد دستگاه‌ها وظیفه ما مطالبه‌گری، پیگیری برای انجام ماموریت‌ها و وظایف است که تا حدودی انجام شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر دیدار رهبر انقلاب با هزاران نفر از زنان و دختران و واکنش‌های گسترده به مصوبه مجلس درباره مهریه پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی رئیس‌جمهور اعلام کرد: بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده، مهم‌ترین نارضایتی مردم تهران آلودگی هواست؛ بنابراین رضایت شهروندان در گرو کاهش این معضل خواهد بود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مسعود پزشکیان، از رضا امیرخانی عیادت کرد و در جریان وضعیت و روند درمانی او قرار گرفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: اجرای موفق طرح توسعه حمل و نقل ریلی حومه‌ای در تهران می‌تواند پیشران توسعه آن به دیگر استان‌ها و کلان‌شهر‌ها باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است