بین‌الملل 10:23 - 18 فروردین 1404
ناو‌های هواپیمابر آمریکا با وجود تهدیدات جدید، هنوز نقش حیاتی در توان نظامی ایالات متحده دارند، اما ارزش آن‌ها در معرض تهدید جدی قرار گرفته است.

ناوهای هواپیمابر ارزش خود را از دست داده‌اند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار - به گزارش نشنال اینترست موشک‌ها و پهپادهایی که می‌توانند ناوهای هواپیمابر را غرق کنند، نسبت به میلیاردها دلاری که برای طراحی، ساخت، تجهیز و عملیات این ناوها لازم است، بسیار ارزان‌تر هستند. نشنال اینترست پرسیده آیا هنوز هم سرمایه‌گذاری بر روی این ناوها توجیه‌پذیر است؟

اگر سیستمی نظامی و ملی را بخواهیم معرفی کنیم که نماد قدرت باشد، باید به ناوهای هواپیمابر اشاره کنیم. این ناوها بزرگ، گران‌قیمت و مرگبار در میدان نبرد هستند و قابلیت‌هایی تقریباً بی‌همتا در جنگ به ارمغان می‌آورند.

با این حال، فناوری‌های نوظهور در حال چالش کشیدن این مفهوم از ناوهای هواپیمابر قدرتمند هستند و نیروی دریایی آمریکا را مجبور کرده‌اند که به دقت در مورد آینده این ناوها فکر کنند.

نیروی دریایی آمریکا بهترین ناوگان ناوهای هواپیمابر در جهان را دارد. این ناوگان شامل یازده «سوپرکاریر» است که ناوهایی بزرگ هستند که قادر به حمل و پرتاب ده‌ها جت جنگی و هواپیماهای پشتیبانی می‌باشند. در حال حاضر، نیروی دریایی آمریکا دو کلاس از ناوها را عملیات می‌کند: کلاس نیمیتز و کلاس فورد. به طور خاص، ۱۰ ناو از کلاس نیمیتز و یک ناو از کلاس فورد وجود دارد. تنها ناو فورد، USS Gerald R. Ford، پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر در جهان است و به عنوان پیش‌گام این کلاس شناخته می‌شود.

این ناوها قادر به حمل تعداد زیادی جت جنگی، از جمله F/A-18 Super Hornets، F-35B/C Lightning II و E/A-18G Growler هستند. به طوری که در بسیاری از جنبه‌ها، ناوهای هواپیمابر به شهرهای شناوری تبدیل شده‌اند که جمعیت آن‌ها می‌تواند به بیش از ۵,۰۰۰ ملوان و تفنگدار دریایی برسد. علاوه بر این، همه ناوهای هواپیمابر آمریکایی با انرژی هسته‌ای کار می‌کنند، به این معنی که آن‌ها می‌توانند بدون نیاز به سوخت‌گیری تقریباً به طور نامحدود حرکت کنند، هرچند که به طور منظم باید با تأمین نیازهای غذایی و تعمیرات دوره‌ای در ساحل مواجه شوند.

این قابلیت‌ها ارزان به دست نمی‌آیند. برای مثال، هزینه USS Gerald R. Ford حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده است. کشتی‌های پیشرو در هر کلاس معمولاً گران‌تر از کشتی‌های بعدی همان کلاس هستند، در حالی که ناوهای کلاس نیمیتز نسبتاً ارزان‌تر هستند و هر یک حدود ۴.۵ میلیارد دلار هزینه دارند. البته این قیمت تنها هزینه ثابت ساخت ناوهای هواپیمابر است و هزینه‌های عملیاتی مداوم آن‌ها نیز قابل توجه است.

اما سوال بزرگ این است که آیا ناوهای هواپیمابر در آینده همچنان اهمیت خواهند داشت؟

این هزینه‌های عظیم باعث نگرانی در واشنگتن شده‌اند، به‌ویژه با توجه به نوآوری‌ها در سیستم‌های سلاح‌های تهاجمی که تهدید می‌کنند این ناوها را غرق کنند یا دست‌کم آن‌ها را از کار بیندازند. یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای ناوهای هواپیمابر موشک‌های ضد کشتی پیشرفته هستند که در حال گسترش در میان دشمنان آمریکا در خارج از کشور هستند و به احتمال زیاد در آینده‌ای نزدیک، طوفان‌های پهپادی نیز به این تهدیدات افزوده خواهند شد. این سیستم‌های تسلیحاتی نسبت به میلیاردها دلاری که برای طراحی، ساخت، تجهیز و عملیات یک ناو هواپیمابر لازم است، بسیار ارزان‌تر هستند. پس آیا همچنان سرمایه‌گذاری بر روی این ناوها توجیه‌پذیر است؟

به گزارش نشنال اینترست پاسخ ساده نیست. 

البته نیروی دریایی می‌تواند در ناوهای کوچکتر و ارزان‌تری سرمایه‌گذاری کند که تعداد کمتری جت جنگی را حمل کنند، اما هزینه کمتری هم خواهند داشت. از دست دادن چنین ناوهایی به دلیل موشک‌های ضد کشتی دشمن یا طوفان‌های پهپادی به اندازه از دست دادن یک سوپرکاریر فاجعه‌بار نخواهد بود. با این حال، هیچ‌کدام از این کشتی‌ها نمی‌توانند به طور واقعی جایگزین ناو هواپیمابر شوند و قدرت آتش عظیمی که می‌توانند به میدان جنگ بیاورند.


12174490
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تلاش ترامپ برای شکاف انداختن بین روسیه و چین بعید به موفقیت است، اما به گزارش ریسپاسیبل استیت کرفت بهبود روابط با مسکو مزایای استراتژیک دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تشدید جنگ غزه اقتصاد مصر را با کاهش درآمدها، افزایش هزینه‌های امنیتی و تضعیف گردشگری تحت فشار قرار داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دونالد ترامپ با امضای تعرفه‌های گسترده، شمشیر خود را بر پیکر تجارت جهانی فرود آورد. این اقدام، نه نشانه اقتدار، بلکه تلاشی مذبوحانه برای نجات کشوری است که زیر بار بحران‌های اقتصادی و سیاسی در حال فروپاشی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در بحبوحه تشدید حملات اسرائیل در سوریه سکوت غیرمنتظره اردوغان گمانه‌زنی‌ها را در مورد وجود یک معامله پنهانی برانگیخته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که آمریکا به سرعت خود را با پویایی‌های در حال تحول نظم جهانی تطبیق می‌دهد اروپا در تلاش برای رهایی از استراتژی‌های سیاست خارجی خود است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» سفر قطب جنوب «شهرام دبیری» معاون سابق پارلمانی مسعود پزشکیان، که با برکناری وی همراه شد؛ این بار در آرژانتین جنجال برانگیز شده است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» چین در بحبوحه جنگ تعرفه ای، شهروندان خود را از سفر به آمریکا برحذر داشت و به برخی دانشجویان چینی در آمریکا هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع صهیونیستی اعلام کردند که نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل پیش از آغاز مذاکرات ایران و آمریکا با رئیس سیا در قدس اشغالی دیدار کرده است.
بین‌الملل
«خبرگزاری تسنیم» رئیس جمهور آمریکا در آستانه مذاکرات عمان، بار دیگر از در تهدید نظامی وارد شد و ادعا کرد که چیزی زیادی از ایران نمی خواهد، جز اینکه «نباید بمب هسته ای داشته باشند».
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا پس از افزایش تعرفه‌های این کشور توسط چین، اعلام کرد تعرفه‌های پکن را به ۱۲۵ درصد افزایش خواهد داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است