فرهنگی‌هنری 09:41 - 23 آبان 1403
مفتاح گفت: اگرچه الان با حضور شبکه‌های اجتماعی صحنه رقابت در حال تغییر است، ولی همچنان مرجعیت در تمام اخبار مهم در دست صداوسیماست.

مرجعیت اخبار مهم همچنان در دست صداوسیماست

محمدصالح مفتاح، رئیس باشگاه خبرنگاران جوان در برنامه «جام جم» شب گذشته در پاسخ به گفته حسن لاسجردی، مدیر مسئول خبرگزاری خبر آنلاین مبنی بر اینکه شما بهره‌وری و تاثیرگذاری لازم در صداوسیما ندارید، گفت: در همین هفته‌های گذشته شما مصاحبه‌ای با آقای لاریجانی گرفتید، صداوسیما هم با ایشان مصاحبه‌ای انجام داد. قاعدتاً شما خیلی از خط قرمز‌ها و حساسیت‌هایی که ما داشتیم، نداشتید. آقای لاریجانی هم متوجه تفاوت بستر‌های انتشار بود و در صداوسیما خیلی محافظه‌کارانه صحبت کرد. در حالی که گفته‌های ایشان در رسانه‌تان جنجالی بود. اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟ 

مفتاح درباره آمار و نظرسنجی میزان مخاطبان گفت: الان نظرسنجی‌ها موجود است. شما به زمان انتخابات یا موضوعات مهم خبری در یکسال اخیر نگاه کنید، آیا در یکی از اینها سراغ دارید صداوسیما مرجعیت نداشته باشد؟ از طرفی، بنده درباره گستردگی سازمان صداوسیما معتقدم قابلیت این وجود دارد که سازمان کوچک‌تر بشود، یا تغییر پیدا کند. اما احتمالاً شما صداوسیما را در چند بخش جزئی که بیشتر با آن مواجه بودید، ارزیابی می‌کنید. بخش عمده‌ای از این نیرو‌ها در شبکه‌های استانی هستند. احتمالاً وقتی ارزیابی می‌کردید، شبکه‌های استانی را جزو تحلیلتان نیاورده‌اید. 

صداوسیما عرصه تاثیرگذاری را واگذار نکرده است

رئیس باشگاه خبرنگاران جوان درباره مرجعیت صداوسیما در مواجهه با شبکه‌های اجتماعی در عرصه اطلاع‌رسانی توضیح داد: بنده تا زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی خیلی به ظرفیت استان‌ها توجه نداشتم. وقتی در انتخابات مجلس، مناظرات نامزد‌های نمایندگان مجلس را برای اولین‌بار برگزار کردیم مشخص شد چقدر توانمندی در استان‌هایمان وجود دارد. آنها به صورت حرفه‌ای کار‌هایی تولید می‌کنند، که بعضی از نمونه‌های آن را می‌بینیم. سریال‌های اخیری که در صداوسیما ساخته شده، بیشتر آنها کار استان‌هاست. اینکه می‌گویند صداوسیما عرصه تاثیرگذاری را واگذار کرده، اینطور نیست. الان در حوزه خبر علی‌رغم سختی‌هایی که وجود دارد، صداوسیما با رقیب مواجه است. اگرچه الان با حضور شبکه‌های اجتماعی صحنه رقابت در حال تغییر است، ولی همچنان مرجعیت در تمام اخبار مهم در دست صداوسیماست. 

الان مجریان قوی و توانمند روی آنتن داریم

وی در پاسخ به گفته منتقدان مبنی بر اینکه دیگر سازمان صداوسیما بنای تولید چهره‌ها و ستاره‌ها در حوزه برنامه‌های گفتگو محور را ندارد. ما دیگر رضا رشیدپور، فرزاد حسنی و یا حتی برنامه‌هایی از جنس «دیروز، امروز، فردا» وحید یامین‌پور را در آنتن نمی‌بینیم، انگار تعمدی برای عدم ساخت برنامه‌های جنجالی و مخاطب پسند وجود دارد، توضیح داد: من این صحبت را قبول ندارم. چون الان مجریان قوی و توانمندی داریم. اگر فشار‌های بیرونی بپذیرند تا صداوسیما نقش رسانه‌ای‌اش را ایفا کند، بنظرم صداوسیما خیلی توانمند است.

مفتاح ادامه داد: ما در انتخابات ریاست جمهوری دو گونه مناظره برگزار کردیم. یکی مناظرات دور اول و دیگری مناظرات دور دوم بود. در مناظرات دور اول مجری را سر جایش نشاندیم و فقط به عنوان وقت نگه‌دار بود. اما در دور دوم اجازه دادیم سوال طرح کند. ما در برنامه مناظره اجازه دادیم سوالاتِ حدود ۱۰۰ کارشناس طرح بشود. در دور دوم گفتیم مجری می‌تواند کاملاً فعال باشد. اگرچه سوالات از قبل تدوین شده بود، ولی اجازه دادیم مجری سوالات را بپرسد و در مناظره حضور داشته باشد. شما مناظرات را با هم مقایسه کنید. پدیده انتخابات در دور دوم مجری برنامه بود، که همه فکر می‌کردند فقط یک نفر می‌تواند مجری مناظرات باشد، که قبلاً تجربه شده بود. اما دیدند امکان تغییر وجود دارد.

به گفته رئیس باشگاه خبرنگاران جوان، در برنامه‌های انتخاباتی نُه مجری داشتیم، که در حضور نامزد‌ها حضور داشتند. شما توانمندی‌های آنها را در نظر بگیرید. همه آنها توانمند‌ند و جزو چهره‌های برنامه‌های ما هستند. بنظرم آنها هیچ کم از مجریانی که قبلاً در آنتن بودند ندارند. 

وی در پاسخ به این سوال که چه کسی نمی‌گذارد شما برنامه داغ و جنجالی داشته باشید؟ افزود: یکسری از آدم‌ها مانند کمپین‌سازان فضای مجازی بیرون نشستند. آنها با تقطیع صحبت‌ها و نشان دادن بخشی از یک برنامه، صداوسیما را به یک سویه‌نگری متهم می‌کنند. خیلی از برنامه‌های ما به واسطه همین فشار‌ها کم فروغ، محافظه‌کار و یا تعطیل شدند. شما وقتی یک نفر را به برنامه «شیوه» دعوت کردید، فردا به واسطه اظهانظری که در برنامه کرده، از مسئولیت برکنار می‌شود. شما می‌گویید خب او حرفش را آزادانه زده است، اما بعد از اینکه ایشان اخراج می‌شود، فکر می‌کنید کم به ما فشار آوردند؟ همان گونه که به او و جایی که کار می‌کرده فشار آوردند، چند برابرش را به ما وارد کردند. 

مفتاح با بیان اینکه مگر در انتخابات کم به ما فشار آمد؟ گفت: واقعاً اگر آقای جبلی در برابر فشار‌ها مقاومت نمی‌کرد، فکر نمی‌کردم می‌توانستیم انتخاباتمان را هم پیش ببریم. 

بخشی از فشارهای بیرونی سازمان ناشی از جریانات سیاسی است

رئیس باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که شما پرهیز دارید که بگویید نهاد‌های نظارتی و امنیتی اجازه دست باز به سازمان را نمی‌دهند؟ تصریح کرد: نه، چرا شما این فشار‌ها را محدود به چنین گروه‌هایی می‌کنید؟ جریانات سیاسی بخشی از این فشار‌ها هستند. چقدر این جریانات در زمان انتخابات بخاطر نسبت یکی از قائم مقام‌های سازمان با یکی از نامزد‌ها ما را تحت فشار قرار دادند. آن بنده خدا از یک ماه و چند روز قبل از انتخابات به مرخصی رفت و نبود. به والله نبود. ولی آنها چقدر در فضای مجازی مطلب نوشتند، که فلانی در انتخابات تاثیرگذار است.

وی در پاسخ به این سوال که شما این گزاره را رد می‌کنید که سازمان صداوسیما متهم است جریانات سیاسی را مهندسی می‌کند؟ گفت: بله این گزاره را رد می‌کنم. من اگر اظهارنظر‌های شخصیت‌های سیاسی را در زمان انتخابات کنار بگذارم، بازخورد مردم این بود که آنها خوشحال بودند یک مجری اینگونه سوال می‌کرد. ولی سیاسیون نمی‌خواهند اینگونه باشد. یعنی بخشی از این کمپین‌ها کمپین‌های سیاسی است. شما به تهمت‌های وارد شده نگاه کنید، کسی هم که برنامه‌ساز است، بعد از مدتی خسته می‌شود. من از روز اول در برنامه «شیوه» حاضر بودم. خودم شاهد بودم که چقدر فشار آوردند تا این برنامه پخش نشود. بالاخره شما مدیر سازمانی باشد تا کجا می‌توانید تحمل کنید؟ 

خبرنگار: نفیسه خلیلی


12116280
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در آثار سعدی می‌توان توصیه‌ای از نحوه صحیح خرج کردن پول یافت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مهمترین فتح پیامبر اکرم (ص) فتح مدینه بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های پایانی چهارمین هفته از آبان ماه که مصادف با ایام فاطمیه اول است با فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی شبکه‌های سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «مهمان کشی» که در زمره تولیدات تاریخی سیما فیلم قرار می‌گیرد، از زمانی شروع می‌شود که امام حسین (ع) مسلم بن عقیل (ع) را به کوفه می‌فرستد و تا زمان شهادتشان سریال ادامه دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «مهمان کشی» که در زمره تولیدات تاریخی سیما فیلم قرار می‌گیرد، از زمانی شروع می‌شود که امام حسین (ع) مسلم بن عقیل (ع) را به کوفه می‌فرستد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «مهمان کشی» که در زمره تولیدات تاریخی سیما فیلم قرار می‌گیرد، از زمانی شروع می‌شود که امام حسین (ع) مسلم بن عقیل (ع) را به کوفه می‌فرستد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سریال «مهمان کشی» که در زمره تولیدات تاریخی سیما فیلم قرار می‌گیرد، از زمانی شروع می‌شود که امام حسین (ع) مسلم بن عقیل (ع) را به کوفه می‌فرستد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» هر چند شخصیت علامه طباطبایی به واسطه آثار مکتوبش، شخصیتی عرفانی و فلسفی معرفی شده ولی در عرصه سیاست، پایه گذاری های مبنایی عمیقی دارد و بسیاری از مسائل مبنایی و فکری اندیشه سیاسی را گره گشایی کرده و به تدوین ایجابی آن کمک شایانی رسانده است....
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شبکه نسیم به مناسبت دهه اول فاطمیه برنامه‌های خود را تغییر می‌دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای راهبری مجمع رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) به‌ منظور تسهیل فرایند اخذ مجوز‌های مربوط به تولید و انتشار محتوا، اقداماتی را به انجام رساند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است