علمی فناوری 19:54 - 14 اردیبهشت 1404
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اجرای پروژه‌ای جدید با عنوان «طرح نوآفرین صنعت‌ساز» خبر داد.

تدوین اطلس سرمایه‌گذاری برای طرح‌های فناورانه/ اجرای طرح تقویت فعالیت در ۲۰ پارک

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدنبی شهیکی‌تاش معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری امروز که در وزارت علوم برگزار شد، یکی از برنامه‌های اصلی معاونت فناوری وزارت علوم را اجرای طرح‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری در پارک‌های علم و فناوری دانست و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها از یک‌سو به پارک‌های علم و فناوری مربوط می‌شود که زمینه رشد فناوران را فراهم می‌کنند و از سوی دیگر به شرکت‌هایی اختصاص دارد که با تولید محصولاتی در سطح فناوری ۸ توانسته‌اند به مقیاس‌پذیری تولید برسند.

وی با اشاره به اینکه یکی از بخش‌های فعالیت‌های ما، اتخاذ راهبرد‌هایی در دوران جدید و در فضای پارک‌های فناوری است، افزود: در همین راستا، پروژه‌ای جدید با عنوان «طرح نوآفرین صنعت‌ساز» را آغاز کرده‌ایم. هدف این طرح، بسترسازی برای ورود هسته‌ها و شکل‌گیری واحد‌های فناور و دانش‌بنیان جدید در پارک‌ها است. در این طرح تلاش می‌شود تا دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی که در دانشگاه‌های کشور حضور داشته‌اند را وارد چرخه تولید فناوری کنیم تا نسل جدیدی از دانشجویان با مهارت‌های دانش‌بنیان آشنا شوند و سبد مهارتی آنان ارتقاء یابد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های راهبردی ما، افزایش ورودی‌های پارک‌های علم و فناوری و همچنین توسعه ظرفیت نهادی مراکز رشد است.

شهیکی تاش، تقویت نقش مراکز رشد و واحد‌های فناور در دانشگاه‌ها را از دیگر برنامه‌های این معاونت نام برد و یادآور شد: ما تجربه سه دهه فعالیت در ایجاد مراکز رشد را داریم و نخستین مرکز حدود ۳۰ سال پیش شکل گرفت و اتصال عملی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به این مجموعه، موجب شکل‌گیری یک الگوی موفق در این حوزه شد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: ما معماری نوینی را برای مراکز رشد مدنظر داریم تا بتواند پیوندی مؤثر میان مهارت‌ها، توسعه بازار و توانمندسازی ایجاد شود. در این راستا الگوی جدید مراکز رشد در ۲۰ پارک علم و فناوری کشور آغاز شده و می‌تواند نقش این مراکز را تقویت کند. دیدگاه ما این است که مراکز رشد، کانون‌های جذب و تابش استعداد‌ها هستند و می‌توانند پل ارتباطی برای ورود آنها به چرخه فناوری و نوآوری کشور باشند.

وی خاطر نشان کرد: از دیگر برنامه‌های راهبردی ما، تقویت شبکه‌سازی میان پارک‌های فناوری کشور است. سامانه جریان اقتصادی نوین با محتوای جدید و ماژول‌های تازه، ظرف یک ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و موجب تقویت ارتباط میان پارک‌ها می‌شود.

وی افزود: تدوین اطلس سرمایه‌گذاری پروژه‌های فناورانه در پارک‌های علم و فناوری نیز در دستور کار است تا سرمایه‌گذاری هدفمند به نهاد‌های مالی، از جمله صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه معرفی شود. همچنین، تمرکززدایی در ساختار اداری از دیگر رویکرد‌های ماست و اختیارات اجرایی بیشتری به رؤسای پارک‌ها داده خواهد شد تا توانمندی تصمیم‌گیری در سطح محلی افزایش یابد.

شهیکی‌تاش ادامه داد: در ساختار تشکیلاتی نیز، بخش‌هایی، چون پشتیبانی فناوری و معاونت اقتصادی توسعه فناوری ایجاد شده‌اند تا جریان‌سازی اقتصاد نوآوری کشور را تسهیل کنند. این مسیر ابتدا در پارک‌های پیشرو کشور آغاز شده است.

وی همچنین گفت: برای تکمیل این زنجیره، سازمان‌های توسعه سرمایه‌گذاری در برخی نهاد‌های پیشرو راه‌اندازی شده‌اند تا بتوانند از ظرفیت قانون جهش تولید دانش‌بنیان استفاده کنند.

وی تأکید کرد: یکی از راهبرد‌های محوری ما این است که پارک‌ها بتوانند در بازی صنعتی و اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کنند؛ یعنی علاوه بر ارزش افزوده اجتماعی بتوانند ارزش افزوده اقتصادی نیز ایجاد کنند. ما مدل‌های گوناگونی را متناسب با شرایط پارک‌ها در مناطق صنعتی و غیرصنعتی تدوین کرده‌ایم تا اثربخشی آنها افزایش یابد.

به گفته وی، نقش دانشگاه‌ها در تحولات حوزه فناوری باید پررنگ‌تر شود. در برخی دانشگاه‌ها ارکان نهادی فناوری شکل گرفته و در دوره جدید، بسته‌های ارتباطی میان دانشگاه و پارک‌ها تدوین شده است. در حوزه آب نیز گرنت‌هایی تعریف شده و تعامل میان دانشگاه و پارک‌ها تقویت شده است.

شهیکی‌تاش ادامه داد: طرحی نیز تدوین شده تا دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا بتوانند با دریافت حقوق، در شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تجربه کارآموزی و فعالیت عملی در حوزه فناوری کسب کنند. این طرح به ایجاد پیوند میان دانشگاه، صنعت و فناوری کمک می‌کند.

وی گفت: برنامه‌ای تحت عنوان «راهیان پیشرفته حوزه فناوری» طراحی شده که گفتمان فناوری و نوآوری را در میان دانش‌آموزان و دانشجویان ترویج می‌دهد. این برنامه که با ابتکار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شکل گرفته، می‌تواند الگویی موفق در جذب استعداد‌های حوزه فناوری باشد.

معاون وزیر علوم اضافه کرد: ایده‌هایی که قابلیت تجاری‌سازی دارند، از طریق این مدل‌ها وارد جریان سرمایه‌گذاری می‌شوند. حوزه نوآوری کشور نیازمند مدل‌ها و الگو‌های متنوع است و این جشنواره توانسته جامعه مخاطب گسترده‌ای از فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان، واحد‌های فناور، صندوق‌ها و نهاد‌های زیستی را گرد هم آورد تا تحت چتری حمایتی، توسعه حوزه فناوری و نوآوری را رقم بزنند.


12186279
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بر توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های فناوری‌های نوین به ویژه در حوزه‌های کوانتوم، لیزر و پلاسمای سرد و نیز رفع چالش‌های زیست‌محیطی تاکید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان در مراسم گرامیداشت مقام استاد، مطالبات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با توسعه تکنولوژی، شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزاری قدرتمند، روایت‌های مسلط را به چالش کشیده و عرصه‌ای نوین برای بازگو کردن حقایق فراهم کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: شهید استاد مطهری در تمام آثار خود به دنبال رفع نیازی از جامعه و پاسخ به یک مسئله بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ازافزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره خبر داد و گفت: ایستگاه پایانی نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در روز‌های ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اجرای پروژه‌ای جدید با عنوان «طرح نوآفرین صنعت‌ساز» خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت با شناخت کامل چالش‌ها و دغدغه‌ها و باور به اینکه سرمایه‌گذاری در تعلیم و تربیت سودمندترین سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است، تمام توان خود را برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان به کار خواهد بست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نظام‌های سلامت با رشد سریع جمعیت سالمندان در جهان و ایران با چالش‌های متعددی در ارائه مراقبت کارآمد، پایدار و انسانی مواجه هستند. در این میان هوش مصنوعی (Artificial Intelligence, AI) به‌عنوان ابزاری نوین و تحول‌آفرین در حوزه مراقبت سالمندی ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از سنجش سلامت ۳۴ هزار نفر از نوآموزان اتباع خارجی خبر داد و گفت: از اتباع درخواست داریم برای سنجش فرزندانشان مراجعه کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از رژیم‌های فستینگ سبب بهبود عملکرد کبد می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است