فرهنگی‌هنری 10:32 - 01 اسفند 1403
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دیدار با سفیر ارمنستان، بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌های دوجانبه با این کشور تأکید کرد.

سفیر ارمنستان با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیدار کرد

غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان، در دیدار با گریگور هاکوپیان، سفیر ارمنستان در تهران، به پیوند تاریخی و فرهنگی عمیق بین ایران و ارمنستان، اشاره کرد و گفت: این دوکشور در طول تاریخ روابط فرهنگی و تاریخی مستحکمی داشته‌اند و ما در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز همواره تلاش کرده‌ایم تا این روابط فرهنگی را تقویت کنیم. به ویژه در زمینه اسناد و نسخه‌های خطی که بخشی از میراث مشترک این دو ملت محسوب می‌شود. 

امیرخانی در ادامه، ضمن تأکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های آرشیوی و فرهنگی، اظهار داشت: در گذشته تفاهم‌نامه‌هایی با کتابخانه ملی ارمنستان داشته‌ایم که ممکن است نیازمند تمدید باشد. در همین راستا، آماده‌ایم تا در زمینه‌هایی همچون اسناد و نسخه‌های خطی و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، همکاری‌های گسترده‌تری را با همکاران ارمنی خود آغاز کنیم. حضور سفیر ارمنستان در ایران و آشنایی وی با تاریخ و فرهنگ کشورمان، فرصتی ارزشمند برای تقویت این روابط به شمار می‌رود.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان به برخی از همکاری‌های بین‌المللی این سازمان اشاره کرد و افزود: ما در زمینه‌های آموزشی نیز آمادگی کامل داریم تا تجربیات خود را با آرشیویست‌ها و کتابداران ارمنستان در حوزه نسخه‌های خطی و مسائل آرشیوی به اشتراک بگذاریم. چنانچه در گذشته، همکاری‌های آموزشی موفقی با کشور‌هایی مانند ازبکستان و قزاقستان داشته‌ایم.

روابط تاریخی و فرهنگی ایران و ارمنستان ریشه در قرن‌ها اشتراکات دارد

در مقابل، گریگور هاکوپیان، سفیر ارمنستان در تهران، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گفت: بازدید از کتابخانه ملی و مشاهده اسناد تاریخی معتبر برای من بسیار حائز اهمیت است. روابط فرهنگی و تاریخی میان ایران و ارمنستان، که ریشه در قرن‌ها اشتراکات فرهنگی دارد، همیشه بر پایه‌ای از دوستی و همبستگی بوده است.

وی افرود: ما آمادگی کامل داریم تا روابط دوجانبه خود را در تمامی حوزه‌ها، به ویژه در زمینه‌های کتابخانه‌ای و آرشیوی، گسترش دهیم. در ارمنستان، آرشیو و کتابخانه‌ها به عنوان دو نهاد مستقل عمل می‌کنند. بر این اساس، آماده‌ایم با انجام ملاحظات لازم، همکاری‌های خود را در این زمینه گسترش دهیم.

سفیر ارمنستان در ادامه، پیشنهاد خود را برای گسترش همکاری‌ها مطرح کرد و اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که یادداشت تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی ارمنستان امضا گردد. اگر اشتباه نکرده باشم، در جریان بازدید رئیس ماتناداران ارمنستان، توافقی مبنی بر راه‌اندازی «کرنر ارمنستان» در کتابخانه ملی ایران حاصل شده بود و ما اکنون به طور کامل آماده‌ایم تا این پروژه را تکمیل و عملیاتی کنیم.

سفیر ارمنستان در پایان به علاقه‌مندی عمیق مردم ارمنستان به ادبیات ایران اشاره کرد و اظهار داشت: در ارمنستان، علاقه بسیاری به ادبیات ایران، چه در حوزه معاصر و چه در بخش کلاسیک، وجود دارد. آثار برجسته ادبیات ایرانی به طور گسترده‌ای به زبان ارمنی ترجمه می‌شوند و ارمنستان به عنوان اولین کشور، این کتاب‌ها را منتشر می‌کند. این امر به خوبی نشان‌دهنده احترام و علاقه عمیق مردم ارمنستان به فرهنگ و ادبیات ایران است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت


12157720
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با حضور در منزل شهید سرتیپ اسماعیل شاکری با خانواده معظم این شهید والامقام دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما مخاطب رسانه ملی را همه آحاد جامعه دانست و اظهار کرد: رسانه ملی مکمل منبر و تبلیغ دینی است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار رئیس رسانه ملی، نقش صداوسیما را در اطلاع‌رسانی، ترویج معارف دینی و حفظ ارزش‌های اسلامی، مهم و اثرگذار خواند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما اعلام کرد: تا پایان سال جاری، مراکز تولیدات مردمی در ۱۰ مرکز صداوسیما در سراسر کشور راه‌اندازی خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «حالت پرواز» با روایت حامد عسگری و تمرکز بر تجربه اعتکاف نوجوانان از شبکه‌های سه و معارف سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با ششمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، فیلم «ترور» شنبه ۱۳ دی ماه از شبکه نمایش سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «دوئل بوکمال» به کارگردانی محمدرضا ابوالحسنی، شنبه ۱۳ دی در برنامه «کافه مستند» روی آنتن شبکه افق می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما، بر اهمیت تقویت همکاری‌های راهبردی میان رسانه ملی و حوزه علمیه قم تأکید کرد و گفت: بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های عظیم معرفتی حوزه، زمینه‌ساز ارتقای روایت‌گری، تقویت هویت اسلامی ـ ایرانی و پاسخ‌گویی مؤثر به نیاز‌های ف...
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» طبق گزارش تحلیل و اثرسنجی معاونت فضای مجازی رسانه ملی، ویژه‌برنامه‌های شب یلدای رسانه ملی با حضور چهار برنامه شاخص، در مجموع بیش از ۲۵ هزار محتوای تقطیع‌شده را در شبکه‌های اجتماعی رقم زدند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صداوسیما ضمن ترسیم رویکردی راهبردی نسبت به مهدویت و فرهنگ انتظار، بر ضرورت نهادینه‌سازی این گفتمان در سپهر برنامه‌سازی صداوسیما تأکید کرد و آن را از مأموریت‌های اولویت‌دار رسانه ملی برشمرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است