علمی فناوری 11:51 - 21 تیر 1404
مطالعه‌ای جدید تأثیر اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه را بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز آشکار کرد.

تأثیر مخرب اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دانشمندان کشف کرده‌اند که اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه (مانند Reels، Shorts و TikTok) با رفتار تکانشی مرتبط است و ممکن است منجر به تغییر در الگو‌های تفکر شود.

به گفته PsyPost، یک مطالعه جدید که در مجله NeuroImage منتشر شده است، ارتباطی بین اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه و افزایش تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه را نشان می‌دهد.

این مطالعه نشان داد که وابستگی بیش از حد به این ویدیو‌ها با تغییراتی در فرآیند تصمیم‌گیری مرتبط است، به طوری که افراد معتاد حساسیت کمتری به ریسک‌های مالی نشان می‌دهند و تمایل به تصمیم‌گیری‌های عجولانه و پرخطر دارند.

این مطالعه شامل ۳۶ دانش‌آموز بین ۱۸ تا ۲۴ سال بود. محققان از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای نظارت بر فعالیت مغز در مناطقی که مسئول ارزیابی، پاداش و تصمیم‌گیری هستند، در حالی که شرکت‌کنندگان وظایفی را شامل ریسک مالی انجام می‌دادند، استفاده کردند.

شرکت‌کنندگانی که علائم اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه را نشان دادند، در مقایسه با افرادی که اعتیاد نداشتند، پاسخ‌های ضعیف‌تری به ضرر‌های احتمالی داشتند و تصمیمات سریع‌تری گرفتند.

علاوه بر تغییرات رفتاری، این مطالعه تفاوت‌هایی را در فعالیت مغز نشان داد. در افراد دارای علائم اعتیاد، کاهش فعالیت در پیش‌گوه (precuneus)، ناحیه‌ای مرتبط با کنترل شناختی و خوداندیشی، مشاهده شد، در حالی که افزایش فعالیت در مخچه و شکنج پس‌مرکزی، نواحی مرتبط با ارزیابی فقدان‌ها نیز مشاهده شد.

پروفسور کیانگ وانگ، نویسنده این مطالعه، تأیید می‌کند که کاربران در چین به طور متوسط حدود ۱۵۱ دقیقه در روز را در چنین پلتفرم‌هایی می‌گذرانند که بر توجه و کیفیت خواب تأثیر منفی می‌گذارد و خطر افسردگی را افزایش می‌دهد.

منبع: Naukatv.ru


12206307
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه بر تأثیر دارو‌های خواب‌آور بر پروتئین‌های سمی مغز تأکید کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان هشدار داده‌اند که استفاده زیاد از هدفون شنوایی جوانان را تهدید می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی با انتشار فراخوانی مشترک از طرح‌های سامانه هوشمند خدمات سلامت یکپارچه حمایت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: مردم عزادار کشورمان در تاسوعا و عاشورای حسینی بیش از ۲۷ هزار و ۲۰۰ واحد خون اهدا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز حراست سازمان سنجش آموزش کشور از داوطلبان کنکور درخواست کرد که از کانال‌های غیرمجاز خارج شوند و تاکید کرد: این کانال‌ها شناسایی شده و مراکز امنیتی و انتظامی در حال رصد آنها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیب‌دیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در راستای پیگیری امور مربوط به استادان، کارکنان و دانشجویان با دستور وزیر علوم، تشکیل شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی از تلاش برای رفع مشکلات کسب و کار‌های دیجیتال آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص این باور که آیا قطره‌های آهن در کودکان باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شود، گفت: کودکان برای خونسازی، رشد و افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت‌ها به آهن نیاز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فنی سازمان سنجش تاکید کرد: داوطلبانی که بیش از یک نوبت و در گروه‌های آزمایشی مختلف شرکت کرده باشند باید گروه آزمایشی نهایی خود را برای صدور کارنامه به سازمان سنجش معرفی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد بعد از خوردن خربزه دچاره لرز می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است