سازمان ثبت اسناد برای حذف بروکراسی پیچیده و امضا‌های طلایی چاره‌اندیشی کند

عضو هیئت‌رئیسه مجلس با انتقاد از بروکراسی فرساینده صدور اسناد مالکیت، خواستار حذف پیچیدگی‌های اداری و تسهیل فرآیند صدور سند برای مردم شد.

سازمان ثبت اسناد برای حذف بروکراسی پیچیده و امضا‌های طلایی چاره‌اندیشی کند

باشگاه خبرنگاران جوان - فرشاد ابراهیم‌پور، عضو هیئت‌رئیسه مجلس و نماینده مردم شریف ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت، با اشاره به گلایه‌ها و نارضایتی‌های مردمی از فرآیند طولانی دریافت اسناد مالکیت اظهار داشت: «هدف اساسی مجلس از تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات، برقراری آرامش خاطر برای خانواده‌ها، تثبیت مالکیت و کاهش حجم سنگین دعاوی ملکی در محاکم قضائی بود. پرونده‌های ملکی بخش عمده‌ای از توان دادگاه‌ها را به خود اختصاص داده و اگر مردم به‌راحتی صاحب سند رسمی شوند، بخش قابل توجهی از این اختلافات برای همیشه برچیده خواهد شد.»

وی با انتقاد از بروکراسی فرساینده حاکم بر مسیر صدور سند افزود: «متأسفانه در عمل مشاهده می‌کنیم که دریافت یک برگ سند رسمی برای مردم دشوار شده است. اصطلاحات و فرم‌های اداری پیچیده، رفت‌وآمد‌های مکرر، موازی‌کاری‌ها و معطلی‌های طولانی‌مدت، شهروندان را خسته و سردرگم کرده است. همین پیچیدگی‌های بی‌مورد اداری است که زمینه ایجاد رانت، معطلی‌های سلیقه‌ای و امضا‌های طلایی را فراهم می‌کند.»

نماینده مردم ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت تصریح کرد: «نمی‌توان از یک طرف مردم را به دریافت سند رسمی ملزم و تشویق کرد، اما از طرف دیگر مسیر رسیدن به آن را آن‌قدر ناهموار و پرپیچ‌وخم گذاشت که متقاضی ماه‌ها معطل یک استعلام یا اقدام اداری بماند. فلسفه قانون‌گذاری تسهیل زندگی مردم است، نه ایجاد دغدغه و سرگردانی جدید برای آنان.»

ابراهیم‌پور با اشاره به پیوند مستقیم این موضوع با قانون کاداستر افزود: «اجرای کامل و موفق قانون جامع حدنگار (کاداستر) در کشور نیز زمانی محقق می‌شود که مسیر سند گرفتن برای عموم مردم سریع، شفاف و هموار باشد. تا زمانی که فرآیند‌های ثبتی و نقشه‌برداری با کندی پیش برود و متقاضی درگیر پیچ‌وخم‌های اداری بماند، نمی‌توان انتظار داشت اهداف قانون کاداستر و حدنگاری کامل اراضی و املاک کشور به‌موقع به سرانجام برسد.»

وی تأکید کرد: «سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باید به‌طور جدی برای حل این معضل چاره‌اندیشی کند. حل مشکل اطاله فرآیندها، رفع ابهامات اداری، شفاف‌سازی مراحل و کوتاه کردن مسیر صدور سند، مطالبه صریح از مسئولان این سازمان است. سازمان ثبت باید به‌جای هدایت مردم به دالان‌های پیچیده اداری، رویه‌های خود را اصلاح کند تا هر فردی بتواند بدون نیاز به پیگیری‌های فرسایشی و بدون رو‌به‌رو شدن با گره‌های اداری، حق قانونی خود را دریافت کند.»

عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: «مجلس شورای اسلامی اجازه نخواهد داد تاوان نقص در رویه‌های اجرایی و کندی سیستم‌های اداری را مردم پس بدهند. ما این موضوع را از حیث نظارتی با جدیت دنبال می‌کنیم و مدیران سازمان ثبت باید سریعاً با بازنگری در شیوه‌های کاری، خدمت‌رسانی به مردم را تسهیل و مسیر دریافت سند مالکیت را برای عموم جامعه هموار کنند.»

آگهینرم‌افزار تما‌سگو
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با آغاز فصل پاییز و احتمال بارش‌های پاییزی، نیرو‌های خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۴ با هدف پیشگیری از آب‌گرفتگی معابر و تسهیل تردد شهروندان، در نقاط حساس و آبگیر سطح منطقه به حالت آماده‌باش درآمدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت‌رئیسه مجلس با انتقاد از بروکراسی فرساینده صدور اسناد مالکیت، خواستار حذف پیچیدگی‌های اداری و تسهیل فرآیند صدور سند برای مردم شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» هم‌زمان با بررسی روند راه‌اندازی خانه‌ها و کانون‌های تخصصی قرارگاه مردمی دختران، زنان، خانواده و جوانی جمعیت ایران پیروز، برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی حوزه زنان و خانواده با برگزاری کارگاه‌های «دورهمی حالا کتاب» ویژه مادران و کودکان زیر سه س...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بر لزوم تدوین راهبرد‌های علمی برای مقابله با جنگ اطلاعاتی و حفظ اعتماد عمومی جهت عبور پیروزمندانه از امتحان تاریخی کنونی تأکید کرد.
اجتماعی
«خبرگزاری فارس» ثبت‌نام اینترنتی وام حمپاد از ۱۸ مهرماه آغاز می‌شود و فرزندان دانشجوی بازنشستگان کشوری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند به‌ترتیب از تسهیلات ۲۵ و ۵۰ میلیون تومانی بهره‌مند شوند.
اجتماعی
«خبرگزاری فارس» معاون رفاه وزارت تعاون از اختصاص اعتبار خرید سبد غذایی رایگان برای ۳۳۸ هزار و ۹۲۵ کودک ۵ تا ۵۹ ماهه مبتلا به سوءتغذیه خبر داد و گفت این اعتبار از ۱۸ مهرماه از طریق طرح کالابرگ الکترونیکی در اختیار سرپرستان خانوار قرار می‌گیرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از نظارت مستمر دبیرخانه HSE شهرداری تهران مستقر در این سازمان بر ایمنی شهربازی‌ها و پلمب ۵ شهربازی در پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از جمع‌بندی برای انتقال فروشندگان بازار پروانه به پارکینگ حافظ خبر داد.
اجتماعی
«خبرگزاری فارس» وزارت بهداشت در تلاش است تا میزان ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را کاهش دهد؛ نائب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس نیز می‌گوید که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی با خواسته‌های صنفی وزارت بهداشت در کاهش ظرفیت همکاری کند، مجلس اقدام به قانون گذاری بلند مد...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران از بررسی مرگ مشکوک یک زن ۵۹ ساله در محدوده شهرزیبا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است