فرهنگی‌هنری 00:05 - 06 مهر 1402
۴۲ سال از شکست حصر آبادان می‌گذرد. آبادانی که زن و مرد و حتی رزمندگان کم سن و سال تا پای جانشان ایستادند تا محاصره آن را بشکنند.

تصاویر دیده‌نشده از شلیک خبره‌ترین تیرانداز توپ ١٠٦  تا مقاومت بانوی آبادانی

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، پس از اشغال خرمشهر توسط نیروهای رژیم بعث عراق، آبادان نیز مورد طمع دشمن قرار گرفت و به صورت نعلی شکل که زاویه‌ای ۲۷۰ درجه داشت به محاصره آنها در آمد.

برای شکست حصر آبادان از ۹ مهر ۱۳۵۹ تا پنجم مهرماه ۱۳۶۰ عملیات دفاعی متعدد از جمله «کوی ذوالفقار»، «فرمانده کل قوا» و «شهید چمران» انجام شد که هرکدام یکی از حلقه‌های زنجیر را شکستند و در نهایت عملیات ثامن‌الائمه(ع) با رمز «نصر من الله و فتح قریب» منجر به شکست حصر آبادان شد. در واقع شکست حصر آبادان از دستاوردهای بزرگ تحول در جنگ پس از عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا بود.

به مناسبت چهل و دومین سالروز شکست حصر آبادان، عکس‌های شناسنامه‌دار و کمتر دیده شده از نقاط مختلف آبادان را می‌توانید ببینید. قابل ذکر است، شناسنامه این عکس‌ها توسط جانبازان و رزمندگان حاضر در آبادان از جمله «عباس حیاتیان» ثبت شده است.



جانباز «حمید احمدزاده» یکی از تیراندازان حرفه‌ای تفنگ ۱۰۶ در حال شلیک

 



اوایل جنگ گلزار شهدای آبادان

 



مزار شهید ۱۶ ساله یوسف برتینا؛ این نوجوان آبادانی که نقاشی خوبی داشت، روی دیوارهای شهر نقاشی‌های حماسی می‌کشد. این شهید سال ۶۰ در عملیات طریق‌القدس به عنوان رزمنده حضور یافت و بر اثر اصابت ترکش به سرش به شهادت می‌رسد.

 



آبادان سال ۶۰ روبروی استادیوم تختی و آموزشگاه فنی حرفه‌ای کارآموزان شرکت نفت

 



سال ۶۲ بوارده جنوبی آبادان؛ مقر ادوات شهید رحیم شولی. رزمندگان در حال کار کردن؛ نفر آخر گود قبضه جاسم بن رشید، خدمه پای قبضه ناشناس، سعید مستدام

 



نخلستان آبادان؛ از سمت راست پرویز خداداد و شهید فرج‌الله زال‌بهبهانی

 



اروندکنار نهر قصر گردان بلال برای آماده‌سازی رزمندگان بسیج آبادان قبل از عملیات بیت‌المقدس

 



سال ۶۰ پدافند فرودگاه آبادان، «محمود شیاری»

 



سنگر توپخانه ۱۳۰ مرکز بسیج سپاه آبادان، پشت شرکت ایرانگاز، نفر جلویی جانباز «عباس حیاتیان» و «حمید بن رشید»

 



بانوی آبادانی؛ این زن که نماد مقاومت است، در ابتدای حمله بعثی‌ها به آبادان در شهر و در کنار خانواده اسلحه به دست سنگر گرفته‌ است

پایان پیام/


11996699
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سه فیلم سینمایی حاضر در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در پی استقبال مخاطبان امشب چهاردهم بهمن در سانسی فوق‌العاده روی پرده می‌روند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم سینمایی «آندو» به کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیه‌کنندگی علیرضا سبط احمدی به جشنواره فیلم فجر پیوست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس رسانه نوشت: مرز میان طنز و شوخی و نقد با استهزا و توهین و تخریب به باریکی تار مویی است، کوچک‌ترین لغزش می‌تواند سقوط به وادی دیگر و راه بردن به ناکجاآباد را در پیش داشته باشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرود انقلابی «خمینی‌ای امام» از شبکه تهران برای نخستین بار پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه‌برنامه اعیاد شعبانیه «رفیق» با تمرکز بر پویش «به خاطر تو» از یکشنبه ۱۲ بهمن تا چهارشنبه ۱۵ بهمن، هر شب ساعت ۱۹:۱۵ از شبکه امید روی آنتن می‌رود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «گلدسته‌های ایران» از ۵ بهمن‌ به‌صورت شناور و مقطعی از شبکه‌های مختلف سیما روی آنتن رفته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم‌های حاضر در چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر همزمان با پخش در سینما‌های مردمی در سالن‌های میلاد، ملت و خانه هنرمندان نیز روی پرده می‌روند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رادیو در آستانه سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) و آغاز ولایت امام زمان (عج)، کتاب گویای «شجره طوبی» را پیرامون ظهور و قیام امام زمان (عج) تولید و منتشر کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در میان تولیدات سال‌های اخیر سینمای ایران فیلم «اسکورت» ساخته‌ی یوسف حاتمی‌کیا تلاشی قابل توجه برای پیوند دادن سینمای اکشن با درامی انسانی و اجتماعی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است