فرهنگی‌هنری 16:29 - 04 خرداد 1402

«دلیل آفتاب» پاسخ به شبهات پیرامون امام (ره) است/دقت در پژوهش اثر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فیلم، حجت‌الاسلام علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) شامگاه چهارشنبه ۳ خرداد در آیین رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» به کارگردانی علی‌رضا محمدی محصول این موسسه با اشاره به شبهات مطرح‌شده پیرامون امام خمینی (ره) از سوی دشمنان و رسانه‌های معاند خبر از ورود جدی این موسسه در حوزه پاسخگویی مستند و مستدل خبر داد.

در این مراسم حجت‌الاسلام علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر امام خمینی (ره) ضمن خوش‌آمد گویی به حضار با اشاره به پرسش‌ها و شبهات صورت گرفته پیرامون عملکرد حضرت امام خمینی (ره) در انقلاب و دوره رهبری ایشان گفت: موسسه تنظیم و نشر حضرت امام (ره) یکی از وظایف اصلی خود را پاسخ به این پرسش‌ها دانسته؛ پرسش‌هایی که به‌ تدریج متنوع شده و شبهاتی که بدان اضافه‌شده است. البته این شبهات می‌تواند جنبه مثبت و منفی داشته باشد اما در سال‌های اخیر جنبه منفی آن بزرگنمایی شده که توسط دشمنان به هدف تخطئه و تخریب شخصیت حضرت امام (ره) مطرح‌ شده است.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) همچنین با اشاره به‌مواجهه نسل جوان نسبت به مسائل و شبهات مطرح‌شده نیز عنوان کرد: مخاطب این دست شبهات نسل جوانی است که دوره انقلاب و رهبری امام خمینی (ره) را درک نکرده و شناخت او از امام (ره) شناختی ناقص است که عمدتاً از سوی رسانه‌ها از جنبه منفی و توسط دشمنان تزریق‌ شده است و این واقعیت‌هایی است که ما در صحنه اجتماعی با آن مواجه هستیم و اگر از کنارشان بی‌تفاوت بگذریم مطمئناً به تاریخ، به امام (ره) و به ویژه نسل جوان ظلم کرده‌ایم. امسال و در آستانه سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) هستیم و مخاطبانی که بیش از ۵۰ درصد جامعه ما را تشکیل می‌دهند امام (ره) را ندیده و شناختی از ایشان ندارند و تنها آشنایی‌شان به امام خمینی (ره) شناخت تاریخی است، از طرفی دشمن هم بیکار ننشسته و روایت سازی‌های دروغ، نادرست و غلط را به خورد مخاطب و جامعه می‌دهد البته که از دشمن نیز جز دشمنی انتظار نیست.

وی همچنین در خصوص ورود جدی و تشکیلاتی موسسه تنظیم نشر و آثار امام خمینی (ره) به پاسخگویی در رابطه با پرسش‌ها و شبهات مطرح‌شده و راه‌اندازی مرکز رصد در این موسسه نیز گفت: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در طول سال‌های گذشته به این مسأله توجه کرده و دوستان و مدیریت سابق نیز به این موضوع ورود کرده بودند اما در دوره مدیریت جدید پرداخت به این موضوع قدری جدی‌تر و تشکیلاتی‌تر در حال انجام است که در همین راستا ما مرکزی با عنوان مرکز رصد را در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) راه‌اندازی کردیم که یکی از مأموریت‌های این مرکز جهت‌گیری، شناسایی شبهات، پرسش‌ها و پاسخگویی به آن‌ها است. شبهات و پرسش‌هایی که عمدتاً در قالب و زبان رسانه در فضای عمومی با مخاطب وسیع در حال گسترش و انتشار است از طرفی ما در موسسه اغلب آثارمان در قالب کتاب، پژوهش و مقاله است و به‌ تبع ورود کمتری به حوزه رسانه و پاسخگویی در این قالب را داشته‌ایم و این پازل مفقوده‌ای بوده که با راه‌اندازی مرکز رصد و مأموریت‌های منطبق با این مسائل در موسسه‌ای متبرک به نام امام (ره) انجام و به‌ صورت جدی از سال گذشته آغاز شده است. یکی از همین مسائل شبهه و بحث آغازگری جنگ بود، از دیگر مسائلی که بیش از مابقی شبهات بسیار مطرح‌ شده است و در دستور کار مرکز رصد قرارگرفته است شبهه نقش دخالت بیگانه در انقلاب اسلامی، شبهه برخورد با منافقین و عزل قائم‌مقام رهبری که در این موارد اقدامات و کارهای تحقیقاتی در قالب تولید سلسله مستندهایی با عنوان دلیل آفتاب است که به این شبهه هات پاسخ داده خواهد شد. البته عرض من این نیست که دیگران پاسخ ندادند اما موسسه تنظیم نشر و آثار امام خمینی (ره) به دلیل دسترسی و در دست داشتن اسناد و مدارک مربوط به امام ازاین‌جهت می‌تواند ورود مناسبی به عرصه اجتماعی و پاسخگویی داشته باشد.

کمساری در انتها نیز با قدردانی از تولید مستند «دلیل آفتاب» ضمن دعوت از اهالی فرهنگ و اندیشه برای تولید چنین آثاری گفت: برای تولید مستند دلیل آفتاب کار تحقیقاتی بسیار خوبی از سوی آقای محمدی کارگردان اثر صورت گرفته است و امیدوارم به‌ اندازه توان و سهم خودمان، نقشی را در جهت روشنگری افکار عمومی انجام داده وظیفه خودمان را از قبال امام (ره) انجام دهیم. بنده از همین‌جا از همه اهالی فکر، فرهنگ، هنر، اندیشه و پژوهشگران و هنرمندان دعوت می‌کنم موسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی (ره) را در مسیری که آغاز کرده کمک کنند که انشاءالله بتوانیم در ارائه روایت درست از وقایعِ انقلاب و زندگی امام (ره) سهم خودمان را انجام داده و به تعبیر رهبر انقلاب جهاد تبیین، فریضه را که بر دوش همه علاقه‌مندان و دلسوزان انقلاب فارغ از دستبندی‌های جناحی و سیاسی سنگینی می‌کند به نحوه شایسته‌ای که مورد رضایت امام (ره) باشد عمل کنیم.

پس از سخنان حجت‌الاسلام کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، علی‌رضا محمدی کارگردان مستند «دلیل آفتاب» نیز با اشاره به اسناد استفاده‌ شده در این مستند تاریخی و کار پژوهشی که در فرایند تولید آن صورت گرفته است گفت: با توجه به وجود و حضور شخصیت‌های پژوهشگر و فرهیخته که در این مجموعه به همت موسسه امام خمینی (ره) جمع شده و افاضه فرمودند به یک مستند به معنای واقعی کلمه مستند تاریخی رسیدیم. این اثر برخلاف مواضع شبکه‌های معاند که ادعاهای بدون سند ارائه کرده و اشکال و شبهه در ذهن جوانان ایجاد می‌کنند بدون استثنا تمامی گفتار و تصویر موجود قطعاً و حتماً مستند هست و مستنداتی که در این اثر استفاده‌ شده سیاهی لشگر نبوده و یا صرفاً به ارائه شمای کلی آن‌ها بسنده کرده باشیم. بدون تردید تمامی اسنادی که در این مستند بیان‌شده است یا اسنادی هستند که در دسترس همگان بوده و یا اسناد تازه از طبقه‌بندی خارج‌شده بوده و یا از سایر کشورها و مؤسسات مربوطه در خارج از کشور خریداری‌ شده و مورد استفاده قرارگرفته است.

کارگردان مستند «دلیل آفتاب» همچنین پیرامون قالب متقن و مستند گونه بودن این اثر نیز گفت: بسیاری از تصاویر این مستند منحصر به‌ فرد است و برای نخستین بار پخش می‌شود که زمان زیادی را برای تولید آن صرف کرده‌ایم اما مهم‌ترین بخش این مستند دقت در پژوهش اثر هست و حضرات با دقت مطالب را بیان کردند و هرگز تحلیل و تفسیر شخصی در آن دیده نمی‌شود و به تعبیر آقای کمساری این مستند پاسخ به شبهات بوده به همین دلیل از اضلاع مختلف به کار نگاه شد که اصلی‌ترین بحث ما بحث منطق است و در قالب منطق و سند در این مستند پاسخگویی کردیم، آن‌هم علی‌رغم اینکه بسیاری از اشکالاتی که مطرح‌شده توسط دشمنان هرگز منطبق بر سند نبوده است.

این مستندساز همچنین با توضیحی پیرامون قالب اثر عنوان کرد: «دلیل آفتاب» در سه قسمت با سبک موشن گرافیک تولید شده است که در آن به شیوه جدیدی به تمام اضلاع آغازگری جنگ اشاره‌ کرده است البته آنچه امشب شما به نظاره خواهید نشست خلاصه این سه قسمت است که انشاءالله ساحت امام (ره)، انقلاب و رزمندگان مبرا باشند از هرگونه شبهه افکنی به‌ ویژه ذهن نسل جوان.

آیین رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» با موضوع آغازگری جنگ تحمیلی و با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی کمساری، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، علی‌رضا محمدی نویسنده و کارگردان، حسین اعلایی، محسن هاشمی، جواد امام، الیاس حضرتی، جواد منصوری، غلامرضا ظریفیان، حمید شاه‌آبادی، مهدی محمدی، علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده، محمد رحمانی و جمعی از علاقه‌مندان و فرهیختگان شامگاه چهارشنبه سوم خرداد در سینما فرهنگ برگزار شد.


11899822
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی و عزاداری سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع)، با فیلم‌های سینمایی شبکه‌های سیما همراه باشید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در چهارمین شب از برنامه «ققنوس»، یک بازیگر، روانشناس، گوینده اخبار ورزشی و مجری و استاد ادبیات مهمانان برنامه هستند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی و عزاداری سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع)، با فیلم‌های سینمایی شبکه‌های سیما همراه باشید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فصل ششم مجموعه مستند «ملازمان حرم» با موضوع شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، به‌زودی از شبکه افق پخش خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تهران ۲۰ امشب به تحلیل و بررسی موضوع افشای حقوق بشر آمریکایی، استفاده ابزاری آمریکا از موضوع حقوق بشر در مجامع بین المللی و بهره برداری از گروه‌های تروریستی می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین به زبان عبری با تصویری از نتانیاهو به شکست او اشاره دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تصویربرداری مجموعه تلویزیونی کمدی «سبزواران» با موضوع ورزش هندبال به تهیه‌کنندگی مرتضی رزاق‌کریمی و کارگردانی هدایت هاشمی و علی عامل هاشمی در تهران آغاز شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «از استکهلم تا کربلا»، به کارگردانی محمد علی سجادی جمعه ۱۳ تیر ساعت ۲۰ از شبکه تهران پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سینمایی با اشاره به آسیب‌های وارد شده به اعضای خانواده سینما در حملات اخیر گفت: دولت و سازمان سینمایی سینمایی مشارکت خواهند کرد تا هر چه زودتر صدمات وارده مرتفع شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در مورد تجاوز به میراث‌فرهنگی و طبیعی ایران به رژیم صهیونیستی هشدار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است