گزارش شورای شهر کرج/ از تهدید میدان جمهوری تا برند شهرداری
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، یکصد و نود و پنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر کرج امروز با حضور اعضا، شهردار، مدیران و معاونین وی و اصحاب رسانه برگزار و برخی لوایح ارسالی از سوی شهرداری در صحن علنی شورا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و برخی از آنها به تصویب رسید.
محمد اسدیان، رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات شورای اسلامی شهر کرج در این جلسه گفت: با توجه به دغدغههای اعضای شورا در خصوص میدان جمهوری و پروژههای در حال اجرا در آن محدوده، اعضا نگران هستند که این میدان همچنان هویت تاریخی و آیینی خود را حفظ کند.
وی مطرح کرد: امسال به دلیل برگزاری راهپیمایی 22 بهمن، هم فرصت و هم تهدید برای میدان وجود دارد. در این راستا، ضروری است که در حوزههای عمرانی و فرهنگی، تمامی نهادها و ارگانهای مربوطه بهویژه شهرداری، تمام تمرکز خود را روی بهبود شرایط این میدان بگذارند.
حواسمان به تهدید میدان جمهوری باشد!
اسدیان اذعان کرد: هدف این است که مراسم راهپیمایی 22 بهمن امسال نسبت به سالهای گذشته باشکوهتر و بهتر برگزار شود. همچنین، نصب المانهایی که در این ایام در میدان قابل نصب هستند، نیازمند دقت و توجه جدی است تا این مسائل به درستی اجرا شوند و تبدیل به تهدید نشوند.
علیرضا رحیمی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: قبلاً تذکری در خصوص هشت دکه غیرمجازی که طی یک سال و نیم گذشته در سطح شهر نصب شدهاند، تنظیم و ارسال شده بود. پیگیریهایی در این زمینه انجام شد اما در نهایت سردرگم شدیم.
وی مطرح کرد: روز گذشته از رئیس شورا درخواست کردم که این موضوع بهصورت شفاهی توضیح داده شود تا بدانم وضعیت این دکهها چه شده است. وی اعلام کرد که از سازمان مربوطه دعوت خواهد کرد تا پاسخ شفاهی در این خصوص ارائه دهد و این موضوع به اطلاع اعضا نیز برسد.
2 دکه غیرمجاز جمعآوری شدند
احدالله احمدی پرگو، معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج توضیح داد: در این زمینه مکاتبهای با دادستان کرج در تاریخ چهارم مردادماه انجام و موضوع به معاون دادستان و سپس به حوزه دیگری ارجاع شد و پس از پیگیریهای متعدد، در تاریخ 18 دیماه موفق شدیم دستور جابجایی دکهها را از مرجع قضائی اخذ کنیم.
وی افزود: بلافاصله مراتب به مناطق اعلام شد و پیگیریهای خوبی صورت گرفت و مناطق نیز اخطاریههای لازم را به متصدیان دکهها ابلاغ کردند و دو دکه جمعآوری شد. کلانتریها نیز وارد عمل شدند و اعلام کردند که با توجه به وجود مواد فاسدشدنی در داخل دکهها، باید مهلت مناسبی به افراد داده شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج بیان کرد: تا 21 بهمنماه به این افراد برای جمعآوری دکهها مهلت داده شده و پس از اتمام آن، جمعآوری صورت میگیرد. این موضوع از سوی مرجع قضائی و کلانتری به ما اعلام شده وگرنه ما در جمعآوریها هیچ اغماضی نداریم.
شهرداری باید به تعهدات خود در قبال سازمانها عمل کند
عمار ایزدیار، عضو شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: در گذشته، در توافقات شهرداری با موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در پروژههای مختلف بهویژه بازگشایی ادامه بزرگراه آیتالله هاشمی رفسنجانی، شهرداری متعهد شده بود که مبلغ دو میلیارد تومان برای ساخت گلخانه و حفر چاه پرداخت کند.
وی عنوان کرد: علاوه بر این، بهروزرسانی مبلغ بر اساس شاخص تورم مرکز آمار ایران از طریق ساختار پیشبینیشده در نظر گرفته اما مبلغ دقیق به ما اعلام نشده که قرار است شهرداری در کمیسیون مربوطه اعلام کند که مبلغ دقیق پرداختی به نرخ روز چه مقدار خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: بااینحال، ماهیت موضوع این است که شهرداری تعهداتی به سازمانها دارد و باید آنها را انجام دهد. برخی اعضا اعتقاد داشتند که اگر قرار است این مبلغ پرداخت شود، باید تمامی تعهدات شهرداری به سایر سازمانها مانند موسسه رازی نیز انجام شود.
اگر تعهدی مبنای قانونی دارد، باید انجام شود
به گفته ایزدیار، ازاینرو، این اعضا با لایحه موافق نبودند. دلیل موافقت من این بود که اگر شهرداری به هر سازمانی تعهدی داده است، باید آن تعهدات را انجام دهد، اما نظر دیگر اعضا این بود که تا زمانی که سایر تعهدات پرداخت نشده، نباید این پرداخت انجام شود و به همین دلیل اکثر اعضا مخالف این لایحه بودند.
حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا سعیدی، عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: ما به سازمانها و نهادهای مختلفی بدهی داریم و به دلیل اینکه برخی از این بدهیها هنوز پرداخت نشده، دلیل نمیشود که پرداخت به تعهدات دیگر را نیز به تعویق بیندازیم.
وی اذعان کرد: اگر تعهدی مبنای قانونی و مشخصی داشته و برای شهر مفید باشد، نباید به دلیل عدم پرداخت بدهیهای دیگر از آن چشمپوشی کرد و درصورتیکه مبنای آن صحیح و در راستای منافع شهر باشد، باید در زمان مناسب و طبق تعهدات خود آن را عملی کنیم.
ماجرای تعهدات شهرداری به موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
احدالله احمدی پرگو، معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج توضیح داد: این قرارداد به سال 91 برمیگردد، زمانی که پروژه بازگشایی ایستگاه متروی محمدشهر در حال اجرا بود. در آن زمان، دو حلقه چاه در محدوده ایستگاه محمدشهر به شهرداری داده و حفر آنها در داخل ایستگاه انجام شد.
وی مطرح کرد: شهرداری متعهد شده بود که همان دو حلقه چاه را برای اراضی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر نیز احداث کند، اما اخذ مجوز برای حفر چاه عمیق فرآیند پیچیدهای داشت و هیچگاه موفق به انجام این کار نشد. پسازآن، قرار شد که 250 متر گلخانه احداث و مقداری از اراضی مجموعه دیوارکشی شود که این کار انجام شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج گفت: در سال 96، برای ادامه کمربندی مهرشهر و دریافت مجوز برای عبور آن از اراضی نهال و بذر، اعلام شد که تعهدات شهرداری انجام نشده است. در نتیجه، صورتجلسهای تنظیم و مقرر شد که مبلغ دو میلیارد تومان پرداخت شود تا اجازه داده شود که بازگشایی کمربندی صورت گیرد.
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر هم به توافقات با شهرداری پایبند نبود
احمدی پرگو عنوان کرد: حال، با گذشت زمان، تعهدات به مبلغی بالاتر بهروز شده است. با توجه به اینکه مجوز برای حفر چاه عمیق هنوز امکانپذیر نیست، نمیتوانیم تعهد چاه را اجرایی کنیم. به همین دلیل، قرار شد که دو میلیارد تومان را به موسسه مذکور بپردازیم تا خود تعهدات را اجرا کند.
جواد چپردار، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: طی جلسه برگزار شده در این زمینه، ایرادی مطرح شد مبنی بر اینکه آیا موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقعاً به توافقات خود با شهرداری پایبند بوده یا خیر که در پاسخ گفته شد که این موسسه هم به تعهدات خود عمل نکرده است.
وی ادامه داد: همچنین بحثی مطرح شد که وزارت جهاد کشاورزی در کرج سازمانهای مختلفی دارد، مانند موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و موسسه رازی و ... صحبت این نبود که پرداخت تعهدات به این سازمان یا مؤسسات در گرو پرداخت به سایر مجموعههای مرتبط باشد.
عدم اجرای برخی از تعهدات به اصل قرارداد آسیب میزند
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: موضوع اصلی این بود که چون این مؤسسات زیرمجموعههای سازمانهای دولتی هستند، آیا آنها به تعهدات و صورتجلساتی که با شهرداری داشتند عمل کردهاند یا خیر؟ که پاسخ به این سؤال منفی بود.
وی افزود: بااینحال، برای رفع سوءتفاهم، تأکید شد که اگر موسسه مذکور به تعهدات خود عمل کرده باشد، باید پرداختها انجام شود و اگر به مؤسسات مشابه نیز تعهداتی داریم که پرداخت نکردهایم، باید بهطورجدی پیگیری کنیم و پرداختها را انجام دهیم، زیرا در غیر این صورت، از ما سؤال خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین سعیدی اذعان کرد: در قراردادهای فیمابین، اگر قسمتی از تعهدات یا قرارداد توسط یکی از طرفین اجرا نشود، ممکن است به اصل قرارداد آسیب برسد. درصورتیکه طرف مقابل نیز به بخشی از تعهدات خود عمل نکرده باشد، این موضوع میتواند بر پرداخت دیون ما تأثیر بگذارد.
تعهدات بهطور کامل اجرا شوند
وی افزود: مطابق اصل 190 قانون مدنی، اگر ما به تعهدات خود عمل نکنیم، گاهی اوقات باید جریمهای برای عدم اجرای تعهدات پرداخت کنیم. اکنون که به نقطه تفاهم رسیدهایم و در حال همکاری با این شرکت برای پروژه عمرانی هستیم، در صورت صحت ارکان معامله و الزامآور بودن، تعهدات بهطور کامل اجرا شوند.
علی قاسم پور، رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج اذعان کرد: طرحی اجرا، بلواری احداث و تفاهمنامهای با یک موسسه دولتی تنظیم شده اما در زمان اجرای طرح، این اقدام انجام نشده و با حضور نماینده دادستان، اعمال ماده 9 صورت گرفته و اکنون سؤالاتی مطرح است.
وی افزود: آیا شهرداری مبلغ ریالی طرح را به حساب دولت واریز کرده است؟ آیا قرار است اعمال ماده 9 به ماده 11 تبدیل شود و شهرداری از ظرفیت قانونی ایجاد شده برای اجرای طرحها بهعنوان زمین رایگان استفاده کند؟ آیا تعهدات فیمابین در زمان قرارداد، مربوط به مادههای 9 و 11 بوده یا به جهت همکاری و همدلی و ایجاد طرح و برند تفاهمنامه ریالی منعقد شده است؟
شهرداری آماده همکاری و جبران خسارت است
رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه برند شهرداری در دستگاهها، کاملاً خدشهدار شده است، مطرح کرد: امروز همواره گلایه داریم که چرا دانشگاه خوارزمی زمین خود را به ما نمیدهد تا دپوی قطار شهری را ایجاد کنیم؟ علیرغم اینکه دپو به نفع کل استان، کشور و شهر است.
قاسم پور گفت: چرا این دانشگاه بهعنوان یک نهاد علمی به ما کمک نمیکند؟ انتقادات ما متوجه مسئولین دانشگاه است، اما بارها اعلام کردهایم که شهرداری آماده همکاری و جبران خسارت است. در سطح شهر، همین دانشگاه در سنوات گذشته تفاهمنامهای برای بلوار خوارزمی بسته که هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی بیان کرد: اکنون طرف قرارداد به دو میلیارد تومان راضی شده است، فارغ از محاسبات و کارشناسی، اگر این مبلغ مشکل را حل میکند، از نظر عرف عمومی رأی مثبت میدهیم. اما باید در نهایت این مسائل با مسئولین دستگاهها حل شود. ما خواستار این هستیم که این مسائل به نتیجه برسد.
انتهای پیام/
12151383