سیاسی 15:28 - 20 تیر 1403
ذوالقدر گفت: در طول دو سال ابتدایی جنگ، ۱۷ عملیات توسط قرارگاه رمضان انجام شد که عملیات‌های «فتح ۱ تا ۱۰» و «ظفر یک تا هفت» عملیات‌های اصلی این قرارگاه بودند.

ابومهدی المهندس آخرین شهید قرارگاه رمضان بود

محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادواره شهدای قرارگاه رمضان که در سالن همایش‌های فتح‌المبین سپاه برگزار شد، اظهار داشت: قرارگاه رمضان در خرداد سال ۶۳ با تایید رئیس جمهور و رئیس شورای عالی تاسیس شد و جزو نهاد و تشکلی است که با فلسفه حضور در عرصه دفاع مقدس تاسیس شد ولی همچنان انجام ماموریت دارد.

ذوالقدر فلسفه تاسیس قرارگاه رمضان را پاسخ به یک نیاز مبرم در مقطع جنگ تحمیلی برشمرد و گفت: مأموریت راهبری قرارگاه رمضان پشتیبانی از مردم عراق، گسترش انقلاب اسلامی، براندازی رژیم بعث در عراق بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پاسخ به یک نیاز مبرم در آن مقطع از جبهه‌های جنگ بود. پس از فتح خرمشهر که هدف جنگ و دفاع مقدس، تعقیب، تنبیه و تسلیم کردن متجاوز بود، جنگ باید در خاک دشمن ادامه می‌یافت و عملیات‌های رمضان و والفجر و... با ناکامی روبرو شد، چون دشمن علاوه بر برتری در نفرات و تجهیزات، این حس و انگیزه دفاع را هم داشت که باید در خاک خودش دفاع می‌کرد؛ لذا تغییر راهبرد عملیات در منطقه هور هم در دستور کار قرار گرفت، اما عملیات‌ها پیش نمی‌رفت و با بن بست مواجه شدیم.

وی تصریح کرد: در آن مقطع فرماندهان جنگ به دنبال یافتن یک مسیر جدید بودند تا دشمن از مزیت‌های خودش استفاده نکند و بر این اساس ایده تاسیس ستاد جنگ‌های نامنظم به فرمانده سپاه رسید و در ماه رمضان سال ۱۳۶۳ این قرارگاه تاسیس شد. این قرارگاه یک تجربه جدید بود و با توجه به شرایط منطقه، فراز و فرود‌هایی داشت. در طول پنج سال، این قرارگاه جبهه جدیدی به وسعت خاک عراق در مقابل رژیم بعث ایجاد کرد و صدام زمین گیر شد.

ذوالقدر اضافه کرد: در آخر دوران دفاع مقدس به دلیل تغییر موازنه جنگ به دلیل حضور حامیان صدام معادله جنگ تا حدودی به نفع صدام تغییر کرد، اما فعالیت این قرارگاه دشمن را در داخل خاک خودش تا حدود زیادی تجزیه کرد.

وی ادامه داد: تعداد ۲۳ هزار نفر نیروی ایرانی و ۳۰ هزار تن از مجاهدان عراقی عرب و پیشمرگه در منطقه کردستان ظرفیت این قرارگاه بودند؛ همچنین قرارگاه‌های نصر، فتح، ظفر و فجر چهار قرارگاه فرعی قرارگاه رمضان بودند. لشکر بدر هم که از احرار بود جزو این نیرو بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلح نظام افزود: در طول دو سال ابتدایی، ۱۷ عملیات توسط قرارگاه رمضان انجام شد. عملیات‌های «فتح ۱ تا ۱۰» و «ظفر یک تا هفت» عملیات‌های اصلی این قرارگاه بودند. قرارگاه رمضان در ابعاد نظامی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای برای تبیین حضور خودش در کنار فعالیت‌های نظامی فعالیت داشت و ۵۵۶ شهید را تقدیم کرد که از شهدای ایرانی و مجاهدین عراقی بودند.

ذوالقدر افزود: آمار شهدای عراقی در دست ما نیست و نیاز به کارگرو‌ه‌هایی در داخل عراق دارد. علاوه بر این، ۱۴۲ مفقود، ۱۱۳۵ جانباز و ۳۷ اسیر آزاده، قرارگاه رمضان داشته است. شهیدان دقایقی لشکر بدر، صدرالله فنی فرمانده قرارگاه فجر، سیدباقر طباطبایی نژاد فرمانده قرارگاه نصر، رسول حیدری و شهید حمید تقوی جانشین فرمانده قرارگاه فجر که در جریان دفاع از حرم به شهادت رسیدند و آخرین شهید قرارگاه رمضان هم شهید ابومهدی المهندس بود.


12072005
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به برخی شایعات درخصوص تغییر یا جابجایی وزرا در دولت گفت: اگر نقطه ضعفی در وزارتخانه‌ای وجود داشته باشد اصلاح می‌کنیم، اما قرار نیست وزرا تغییر کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه، سقوط هواپیمای حامل فرمانده ارتش لیبی و جان‌باختن وی را به دولت و ملت این کشور تسلیت گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات رئیسه مجلس از اعلام وصول ۷ سوال ملی از وزرای علوم، امورخارجه، آموزش و پرورش، بهداشت، دادگستری و کشاورزی در جلسه علنی مجلس خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس گفت: جلسه روز گذشته مجلس درباره وضعیت اقتصادی کشور موثر بود و آثار تصمیمات اتخاذ شده به زودی مشاهده خواهد شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما نیازی به مذاکره با آمریکا نداریم و اساساً آمادگی مذاکره با «گرگ» را نداریم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی مصوب کردند: زن می‌تواند تا مهریه او تسلیم نشده از تمکین خاص امتناع کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس با بیان اینکه طبق آیین نامه داخلی مجلس، تفسیر آیین نامه با هیأت رئیسه است، گفت: مرجع آن هم روشن است و لازم نیست از بیرون حقوقدانان بیایند و تفسیر کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگان مجلس با حذف ماده‌ای از طرح اصلاحی در قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی درباره پرداخت دیه کامل به محکومان معسر از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی موافقت کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی در دستورکار امروز مجلس قرار گرفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر ناکام ماندن اهداف ضد ایرانی نشست شورای امنیت و لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ پرداخته‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است