اقتصادی 16:30 - 17 آذر 1402
به دنبال درخواست عربستان و روسیه از اعضای اوپک برای پیوستن به کاهش تولید اوپک پلاس، قیمت نفت به بالای ۷۵ دلار در هر بشکه افزایش یافت.

تلاش عربستان و روسیه برای همبستگی اوپک پلاس قیمت نفت را افزایش داد

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، با اینکه قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت اما به علت نگرانی در مورد فزونی عرضه در بازار و  تقاضای ضعیف از سوی چین در مسیر ثبت هفتمین هفته متوالی کاهشی قرار  گرفت.

به دنبال درخواست عربستان و روسیه از اعضای اوپک برای پیوستن به کاهش تولید اوپک پلاس قیمت نفت امروز افزایش یافت.

هر بشکه نفت برنت با یک دلار و ۱۸ سنت افزایش ۷۵.۲۳ دلار فروخته شد.

هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با یک دلار و ۷ سنت افزایش ۷۰.۴۱ دلار فروخته شد.

هر ۲ شاخص نفتی در روز گذشته به کمترین رقم از اواخر ماه ژوئن کاهش یافتند که نشان از این دارد که تاجران معتقدند، بازار با فزونی عرضه مواجه است.

کاهش قیمت نفت سبب شده تا اوپک پلاس تلاش کنند، همبستگی خود را افزایش دهند.

عربستان و روسیه، ۲ صادرکننده بزرگ نفت جهان دیروز از تمام اعضای اوپک پلاس درخواست کردند تا برای صلاح و بهبود اقتصاد جهان به توافق کاهش تولید بپیوندند و آن را اجرا کنند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و هم‌پیمانانش موسوم به اوپک پلاس در نشست 30 نوامبر توافق کردند، تا به طور داوطلبانه حدود 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید را در سه ماه نخست 2024 انجام دهند. این رقم شامل کاهش تولید داوطلبانه 1.3 میلیون بشکه‌ای عربستان و روسیه نیز است.

ویکتور کاتونا، تحلیلگر ارشد نفت خام موسسه کپلر گفت، با وجود تعهدات اعضای اوپک پلاس، از دسامبر 2023 تا ژانویه 2024 کشورهای عضو این گروه تنها 350 هزار بشکه در روز از تولید خود کم کردند. (میزان تولید از ۳۸.۲۳ میلیون بشکه در روز به ۳۷.۹۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.)

وی افزود، برخی از کشورهای عضو اوپک پلاس ممکن است به دلیل سهمیه پایه نامناسب و وابستگی به درآمدهای هیدروکربنی به تعهدات خود پایبند نباشند.

متوسط قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا طی هفته گذشته به ترتیب ۴.۵ و ۴.۸ درصد کاهش یافته است که بیشترین کاهش در ۵ هفته گذشته به شمار می‌رود.

نگرانی در مورد اقتصاد چین و افزایش تولید نفت خام آمریکا نیز سبب کاهش قیمت نفت در هفته گذشته بوده است.

پایان پیام/


12013789
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل‌ونقل کشور اعلام کرد: نرخ عوارضی برخی از آزادراه‌ها ۳۷ تا ۴۳ درصد و نرخ برخی دیگر از آزادراه‌ها تا ۶۰ درصد افزایش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با اجرای سازوکار جدید محاسبه نرخ ارز مسافرتی از روز شنبه، این رانت دولتی به پایان رسیده است و براین اساس نرخ ارز مسافری به صورت روزانه و براساس نرخ تالار دوم ارز تجاری مرکز مبادله ایران به علاوه هزینه تبدیل و نقل و انتقال اسکناس اعلام می‌شو...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پس از سال‌ها سیاست قیمت‌گذاری دستوری که به گفته فعالان صنعتی یکی از بزرگ‌ترین موانع رشد تولید و سرمایه‌گذاری در ایران بوده، نشانه‌هایی از تغییر در سیاست‌های اقتصادی صنعت خودروسازی مشاهده می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود گذشت یک و نیم ماه از پاییز، همچنان شاهد افزایش دمای هوا و عدم بارش باران در بسیاری از نقاط کشور هستیم که این خود یک زنگ خطر برای تشدید خشکسالی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گزارشی از فعالیت سامانه فوریت‌های اداری در مهر ماه را منتشر کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: از ابتدای امسال، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص نوسازی ناوگان اتوبوسی منعقد شده است که بر اساس آن، پیش‌بینی می‌شود روند ورود اتوبوس‌های جدید به شبکه حمل‌ونقل کشور از اواخر سال آغاز شود. ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: روز پنجشنبه با گسترش بارش باران در شمال غرب و ساحل شمالی، شاهد وزش باد و کاهش نسبی دما خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر‌کل دفتر مدیریت انرژی و امور مشترکان توانیر از افزایش نرخ تحویل برق در بخش مشترکین خانگی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس خانه معدن ایران اعلام کرد: اولویت بخش معدن کشور، فرآوری کامل مواد معدنی در داخل و افزایش ارزش افزوده تولیدات است تا از خام‌فروشی جلوگیری شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: امروز یکشنبه چهارم آبان‌ماه، در حراج شماره ۱۳۱ مرکز مبادله ایران، ۴۸ کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۶۸۲ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است