اقتصادی 20:17 - 01 مهر 1400
معاون وزیر نیرو:
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با ۳۷ درصد کاهش بارندگی در مقایسه با متوسط ۵۲ سال گذشته به پایان رسید و می‌توان این سال را خشک ترین سال نیم قرن اخیر نامید.

خشک ترین سال نیم قرن اخیر به پایان رسید/سال سختی در پیش است

به گزارش ایسنا،  قاسم تقی زاده خامسی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: کمتر کسی را سراغ دارم که از اول مهرماه نوستالژی نداشته باشد،  روز شادی و اضطراب مدرسه رفتن!  اما برای مدیران عرصه آب در ایران چه در خشکسالی و چه در ترسالی اول مهرماه که آغاز سال آبی است،  با دلهره همراه با امید به لطف پروردگار است و این نگرانی اکنون که کشور با تغییر اقلیم روبرو شده افزایش یافته است.

وی افزود:  زیرا تغییر اقلیم برابر گفته صاحبنظران،  سرزمین را با سالهای خشک طولانی و ترسالی های همراه با سیل های مخرب روبروخواهد کرد.

به گفته معاون آب و آبفای وزیر نیرو، آب در مخازن ۱۹۹ سد ملی کشور به حداقل رسیده و نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است، که اگر سیل و بارندگی های سالهای ۹۸ و ۹۹ نبود، موجودی مخازن سدها بسیار کمتر از این بود.

خامسی ادامه داد: سازمان هواشناسی پاییز امسال را نیز خشک و زمستان را نرمال و زیر نرمال پیش بینی کرده،  هرچند پیش بینی بیش از یکماه حدود ۵۰ درصد قابل اطمینان است اما سالی که نکوست از بهارش پیداست!

وی نوشت:  برای تامین آب شرب در سال جاری نگرانی کمتری وجود دارد،  اما شوری آب در برخی مناطق مثل خوزستان در صورتی که جلوی کشت محصولاتی چون کلزا ،  چغندر قند و محصولات پر آب بر گرفته نشود قطعا در پایین دست کارون بزرگ و کرخه شوری آب آشامیدنی افزایش جدی خواهد یافت.

به گفته معاون آب و آبفای وزیر نیرو، خوشبختانه کار گروه سازگاری با کم آبی استان به ریاست استاندار این نوع کشت ها را ممنوع اعلام کرده،  ولی جلوگیری از آن مستلزم یک همت عمومی در سطح استان است.

خامسی اظهار کرد: علت شوری، ورود زه‌آب های نیشکر، برنج و پساب های صنعتی در طول پیمودن بیش از ۳۵۰ کیلومتر آب خروجی ازسدها در مسیر رودخانه و کانال های روباز است و علت نرسیدن آب به پیین دست، برداشت های غیر قانونی آب در این مسیر است.

وی تصریح کرد: سال سختی در پیش است،اول به لطف پرودگار امیدوارم و سپس به همراهی و یکپارچگی بدون بخشی نگری همه ذینفعان در جهت اجرای دقیق برنامه منابع و مصارف آب در حوضه های آبریز ایران عزیز!

انتهای پیام


11241522
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: ارز مسافری و دانشجویی و سایر سرفصل‌های این بخش هم بر مبنای نرخ تالار دوم است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: بارش ها تا پایان هفته در بسیاری از مناطق کشور ادامه دارد‌.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت:در صورت تداوم هوای سرد، میزان مصرف گاز به ۶۸۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب وکیل مناسب یکی از مهم‌ترین تصمیم‌ها در مسیر پیگیری پرونده‌های حقوقی و کیفری است. در این میان، وکیل قاضی بازنشسته جایگاه ویژه‌ای دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت:بیش از ۴۳ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر در پهنه‌های پرخطر کشور سکونت دارند و تداوم این روند، مدیریت بحران را پرهزینه‌تر و پیچیده‌تر خواهد کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز گفت:مصرف گاز خانگی و تجاری و صنایع جزء در روز گذشته به حدود ۶۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت:افزایش تعداد رایزنان بازرگان ج.ا.ایران و افزایش میزان صادرات در کشورهای مختلف عضو سازمان در دستور کار است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر صمت گفت:قطع گاز و برق صنایع، به‌ویژه صنایع صادراتی و ارزآور، به‌عنوان امری اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شد که با پیگیری‌های صورت گرفته این مشکل رفع شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» خزانه‌دار کل کشور بر ساماندهی خودروهای دولتی تاکید کرد و با بیان اینکه طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این بخش انجام شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است